experienta mea cu paxum recente

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Nadia

_ana_;15838 wrote: sa te intreb ceva...cand o sa vina cardul Paxum...daca nu aleg sa imi faca Atm-ul conversie...se poate?...

Ai idee daca e ca la monose...gen avantaj la curs valutar daca nu aleg de la Atm conversia?....

Cred ca da, si la FCP aveam optiunea aceasta cu conversia :) Nu are nimeni cardul Paxum inca, deci putem doar sa presupunem ca va functiona ca si cel de la Choice Bank...
_ana_

Nadia;15839 wrote: Cred ca da, si la FCP aveam optiunea aceasta cu conversia :) Nu are nimeni cardul Paxum inca, deci putem doar sa presupunem ca va functiona ca si cel de la Choice Bank...

Merci...:)

Eu am avut card paxum acum 2 ani...doar ca mereu am dat conversie de la Atm...si cam pierdeam la curs valutar :)
No avatar
Nadia

Sa stii ca asta faceam si eu la FCP, ca nu stiam exact care e faza cu conversia... si la BCR pierdeam extrem de mult. Dar e bine ca macar stim de acum inainte :D
No avatar
Penguin

Cand alegeam sa nu fac conversia la fc,scoteam de la raifaissen de exp,si scoteam banii la cursul lor..gen 3.7..daca alegeai conversia,era un 3.2..ceva umil rau..la monese oare o fi la fel,sau cursul va fi mai mare,precum la cei care si au transferat banii pe card romanesc...ca gen dolaru era 3.8 si ei au luat cu 4.0
_ana_

Nadia;15844 wrote: Sa stii ca asta faceam si eu la FCP, ca nu stiam exact care e faza cu conversia... si la BCR pierdeam extrem de mult. Dar e bine ca macar stim de acum inainte :D

Exact...e bine ca macar stim de acum inainte :)

Sincer...de pe acest forum am aflat multe informatii pretioase :)
No avatar
Buttercup

Penguin;15860 wrote: Cand alegeam sa nu fac conversia la fc,scoteam de la raifaissen de exp,si scoteam banii la cursul lor..gen 3.7..daca alegeai conversia,era un 3.2..ceva umil rau..la monese oare o fi la fel,sau cursul va fi mai mare,precum la cei care si au transferat banii pe card romanesc...ca gen dolaru era 3.8 si ei au luat cu 4.0

Oricum si la cursul lor, tot plăteai 2% comision, pe lângă cei $3, fiindcă scoteai in alta monedă decat cea a cardului. De asta era intotdeauna sub cursul Mastercard. Astfel ca optiunile astea mereu au fost păguboase.

La Monese stiu ca scoti la cursul Mastercard, la care se mai aplica 0.5% daca esti client premium sau standardul 2% pentru clientii free. Parca asa am vazut pentru schimbul valutar.
No avatar
Penguin

Scuze,dar eu nu atiu ce inseamna curs mastercard
No avatar
Heaven

Master card are un curs valutar propriu care de cele mai multe ori este mai bun/avantajos decat ce ne ofera noua bancile ca rata de schimb la bancomat. Drept urmare cand dai sa retragi o anumita suma de bani de la bancomat, te intreaba: Cu conversie (adica se vor retrage DOLARI de la tine de pe card si schimbul valutar il va face banca de care apartine bancomatul) sau Fara conversie (adica conversia se va face la cursul master card si practic retragi DIRECT LEI de la tine de pe card)
Nu stiu cum sa iti explic mai bine de atat ca sa intelegi.
No avatar
Penguin

Aha,deci n are treaba cu cursul bnr..au curs propriu gen..am inteles.multumesc frum
No avatar
Buttercup

Penguin;15875 wrote: Aha,deci n are treaba cu cursul bnr..au curs propriu gen..am inteles.multumesc frum

Da. E un curs international. Doar da o cautare pe google si găsești pentru fiecare zi cursul. La el trebuie sa te raportezi când scoti fără conversie.
Scrie răspuns