Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
lulu

buna :) mersi. frumos pentru raspuns . nu ma gandeam in nicoun caz ca cineva sa dea. toae. informaiile necesare . insa nu toti au poate cum sa colaboreze cu o forma de contabilitate. si poate iau lagatura. cu. niste contabili insa care nu sunt familiarizati f. bine si este bine. de stiut niste informatii in parerea mea . Codurle caen sunt o pacoste caci nici cele date de catre EU nu opun punctul pe i. foarte. bine . In legatura cu paxum bussines nu. sunt f. multe informatii referitor la facturare .si este f. dragut ca poti pune in legatura cu cine lucrezi tu persoanlele insa ma gandesc ca nu toti se simt. confortabil sa lucreze cu cineva cu care nu se pot intalni fata in fata de exemplu . Ca idee. ma refer .. informatii generale pot. fi de ajutor caen .. ce. banci folosesc pt. srl (caci si asta este o prb ) si asa mai departe .multumesc
No avatar
anabeauty37

ok coduri caen, la principal 6311. coduri secundare 4791 , 6110, 6312, 6399, 7002, 7420asta merge f bine si la principal il am in a doua firma .. 8299, 9329 etc .. dupa infiintare firma , ai 30 zile sa faci contrct cu un contabil si sa iti bagi contract de munca sa ramai la impozit 1% si nu 16.
iti deschizi cont la banca pe firma, recomandat Bt, AU PACHET dolari euro lei ,. banii din situri ii primesti in contul de dolari sau depinde cum plateste situl, apoi ii transferi in contul de lei daca si cati vrei, ca sa ii poti folosi,, apoi contabilitatea te va invata ce poti chelui cu acesti bani din firma sa te scazi ( benzina contract comodat cu masina, spalat auto reparatii etc .) . outfits, pantofi, pc, cabluri, tv tot ce tine de domeniu, operatii estetice, coafor unghii etc etc asta te invata ei. restul cheltuili personale ai banii din salariu plus transferi in contul perosnal pe dividente te invata ei cat , eu am scos mereu bani sa ma folosesc de ei . La site efectiv la plati adaugi contul firmei . ( mfc nu accepta cu astia m am chinuit a trebuit sa fac paxum busness care a fost ff complicat cer si pe amsa si pe tacsu .. in ziua in care intra banii in banca tu tai factura catre site ( eu folosesc smartbill e ff simplu, ) datlee de facturare le gasesti pe net sau ti le da contabilul ... toate facturile tot ce cumperi ( evident cu cui pe bon sau factura cu datele firmei :) plus facturile taiate catre situri le strangi si la inceputul fiecarei luni le dai contibilului si de aici se ocupa ei de tot ..inca putin va trebui si faza cu Efactura care iarasi e simplu in smartbill mi a dat contabila un link si gen trmit factura prin ea .. Ai dreptate eu asta spun, trebuie contabil priceput si implicat , eu inainte sa gasesc firma asta am mers la avocati, la experti contabili habar nu aveau , am dat bani degeaba sa ma vad cu ei ..
No avatar
anabeauty37

iarasi o firma de conta buna te invata tot ce e bine pt tine. Eu de exemplu mi am luat apt si l-am mobilat 80% cu banii din firma. mi am infiitat punctul de lucru la locatie si am luat tot in afara de bucutarie cu banii firmei, etc etc, si la sediul social la fel ... iti faci firma si cand ai chef sa schimbi acasa covor, tv, pat, canapea fotolii etc pe firma ca doar trebuie sa arate bine. De asta sfatul meu principal contabil priceput si implicat, nu unul sa raspunde in 2 peri si sa nu l intereseze , sunt fete pe celelat forum care au intrat in belele cu contabili nepriceputi, este o fata are de dat 25000 euro la anaf au venit dupa 5 ani cu pfa si multe greseli de contabilitate . Cu siguranta in 1. 2 cativa ani se vor specializa multi contabili dar acum inca nu stiu ca nu prea a lucrat lumea legal .
lulu

iti multumesc. frumos pentru informatii . Sunt. f utile . In legatura. cu paxum bussines. nu stiu daca multi folosesc si. deci informatii prea multe nu se gasesc direct pe. subiect cand tai factura o tai direct. pt mfc ca ma gandesc ca venind prin paxum care este un3rd party ......inca o data multumesc . esti o draguta :)
No avatar
anabeauty37

da, chiar daca banii vin prin paxum . tu tai factura catre mfc cu suma trimisa de mfc catre tine ca asta vor vedea si ei de la mfc cat ti au trimis ,. oricum in caz de control , ei vad pe mfc platile si banii primiti in contul tau de firma fix suma respectiva , plus paxum busness pot vedea intrarea de la mfc scrie clar in cont plata myfrecams si datele lor . dar sunt consturi mai mici prin paxum , plus banii intra rapid , si mfc nu imi accepta plata direct in contul firmei , a fost singura solutie cu ei , alt avantaj paxum busness, fff multe modele au conturile inchise la banci desi lucreaza cu firma, bancile nu accepta plati din videochat, o tampenie, in fine.. tot contabila m a invatat sa fac paxum bunsess ca nu este nimic de videochat este doar o companie de plata si asa nu am avut probleme cu bancile, daca citesti pe celelat foprum 50% au avut conturi inchise ..
lulu

sa inteleg ca ai numai mfc cu paxum bussines . in rest. poti sa ne spui cu ce banca nu ai avut prb la transferurile directe. de la site uri ?
No avatar
Cristina22

anabeauty37;n59797 wrote: hello! am intrebat la firma de contabilitate unde sunt eu pentru voi . Mi-a trmis ghidul anaf dar nu stau sa l citesc :)) a raspuns asa .. Puteti plati taxe ca persoana fizica pe drepturi de autor dar nu va ajuta . Tot trebuie sa platiti contabilitate, tot trebuie sa depuneti declaratii, impozitul este de 10% din venit plus CAS plus CASS. deasemenea va trebuie o firma care sa faca contract de drepturi de autor cu voi si sa va declare impozitul .

Banii vin din străinătate...in ghidul anaf e specificat ca se depune declaratia unica in situația asta. 2 la mana, toate avem contracte .. acele terms and agreement's pe care le-am semnat cand ne-am făcut contul. Mfc are cel mai profi contract. Traduse si alea sunt. In caz de control le arati. In rest nu intreaba nimeni nimic.
lulu

Mersi . asa ai procedat tu ?
No avatar
Cristina22

Recomand grupul Mariei de pe telegram... S-au discutat deja subiectele astea de multe ori si sunt destul de multe informații utile
No avatar
Cristina22

Asa urmeaza sa procedez in mai 100%. Sunt deja fete care asa au declarat... Si a fost totul ok.
Scrie răspuns