Help! Declaratie venituri 2023
-
Buna Alexa! Eu pot vorbi doar in numele meu, model independent , lucrez legal cu srl de 5 ani . era f convenabil inainte,. nu era obligatoriu un angajat , plateam impozit 1%, dividente 5, apoi 8, . era ok sa dau 10% din incasari sa am banii curati. acum ce i drept au marit toate taxele , cm, etc. Pot doar sa iti spun legat de firma, nu este deloc bataie de cap daca ai contabilul potrivit,, eu sincer nu fac absolut nimic decat sa ii platesc si sa le trmit lunar facturile,. ei se ocupa de tot, legat de scos bani din firma am scos mereu . calculeaza ei cum ca ai bani in casa , apoi pe dividente, acum am inteles ca nu mai poate scoate asa mai mult de 50000 ron parca din firma pana la dividente, dar iarasi tot un contabil iti explica . Ca si cheltuieli sincer acum le resimt si eu ca vor si aia si aia si taxele marite ..si contabila de cand toata lunea intra in legalitate si are 2. 3 fete noi pe zi a marit tariful, etc ..
-
Exact, acum ca au bagat obligatoriu sa ai un angajat pe srl, plateste cas si cass pe angajat, plus impozit pe dividende, plus contabil platit lunar, care este minim 500 lei, doar pe contabil dai 6000 lei pe an, nu mai e asa avantajos... adica calculat salariu pe angajat plus taxe plus contabil te duce la aceeasi bani ca pfa iar acolo e mai simpla treaba... cel mai avantajos ar fi pe persoana fizica cu declaratia unica, pe drepturi de autor ai cote forfetare redus 40% fara sa justifici cu documente, deci platesti 6% impozit din castig, insa e si legea asta care spune ca daca ai o activitate economica cu caracter de continuitate trebuie sa te fiscalizezi, adica ori pfa ori srl... de asta intreb avem fete care platesc de cativa ani pe persoana fizica si nu le a atras anaf atentia ca trebuie sa se fiscalizeze, merge sa platesti an de an ca drepturi de autor si sa ramai persoana fizica, ca model independent?
Exact la fel ca si tine sunt si eu. Am SRL și se ocupă contabilul de tot. Eu plătesc impozit de 16% pe profit plus dividende etc, fără angajat. Așa mi s-a recomandat deoarece nu am încasări wow. De scos, scot și eu bani când vreau. Contabilul are grijă să mă anunțe când să mai scot din dividende să nu depășesc acel plafon de 50000. Se adună foarte multe cheltuieli, mai ales la finalul anului fiscal. Taxele, dividendele, plafoanele, contabilul, mai pui și sediul social dacă nu îl ai pe al tău. Este greu oricum ai alege, dacă vrei să fii în legalitate absolută. Te stoarce de bani, cu cat încasezi mai mult cu atât trebuie să economisești mai mult ca să plătești statului. Nu mai spun de cele care sunt și la studio și dau și acolo 50%.
-
AlexxaSymbol;n59781 wrote: Exact, acum ca au bagat obligatoriu sa ai un angajat pe srl, plateste cas si cass pe angajat, plus impozit pe dividende, plus contabil platit lunar, care este minim 500 lei, doar pe contabil dai 6000 lei pe an, nu mai e asa avantajos... adica calculat salariu pe angajat plus taxe plus contabil te duce la aceeasi bani ca pfa iar acolo e mai simpla treaba... cel mai avantajos ar fi pe persoana fizica cu declaratia unica, pe drepturi de autor ai cote forfetare redus 40% fara sa justifici cu documente, deci platesti 6% impozit din castig, insa e si legea asta care spune ca daca ai o activitate economica cu caracter de continuitate trebuie sa te fiscalizezi, adica ori pfa ori srl... de asta intreb avem fete care platesc de cativa ani pe persoana fizica si nu le a atras anaf atentia ca trebuie sa se fiscalizeze, merge sa platesti an de an ca drepturi de autor si sa ramai persoana fizica, ca model independent?
Pe drepturi de autor e singura categorie la care nu s-ar aplica partea cu continuitatea din ce am tot citit si eu. Daca ma insel ma iertați, dar eu asta stiu ca am tor citit. Ca la venituri din drepturi de autor poti declara cu DU , cu continuitate.
Pe drepturi de autor e singura categorie la care nu s-ar aplica partea cu continuitatea din ce am tot citit si eu. Daca ma insel ma iertați, dar eu asta stiu ca am tor citit. Ca la venituri din drepturi de autor poti declara cu DU , cu continuitate.
-
Asta ar fi superb, asa nu ne-am mai bate capul cu pfa sau srl, am plati direct ca persoana fizica pe drepturi de autor si avem si cote forfetare reduse de 40%. Poate cineva sa confirme daca a platit asa sau daca a vorbit cu ei sau cu avocati/contabili?
-
Eu din ce stiu de pe celelalt forum adultvideochat., nu se poate , dar costa 200 lei o discutie cu contabil pe videochat sa va lamureasca si sa va raspunda la toate intrebarile , cel putin firma de contabilitate unde sunt eu atat cere, 200 ron sa va lamureascs de la a la z ce aveti de facut ... telefonic daca nu sunteti din bucuresti sau mergeti la ei in bucuresti.
-
De ce sa nu se poata? Sunt drepturi de autor, drepturi de proprietate, firesc ar fi sa se poata dar mai asteptam si alte pareri de la alte fete, poate care au vorbit cu diverse firme de contabilitate, sa auzim mai multe pareri sau poate care chiar isi platesc in varianta asta taxele. Sa ma obligi sa fac o firma de vreme ce eu sunt o persoana fizica si independenta, mi se pare o prostie. Duduie tara de atatea firme, sa mai fie si persoane fizice, zic
)

-
hello! am intrebat la firma de contabilitate unde sunt eu pentru voi . Mi-a trmis ghidul anaf dar nu stau sa l citesc
) a raspuns asa .. Puteti plati taxe ca persoana fizica pe drepturi de autor dar nu va ajuta . Tot trebuie sa platiti contabilitate, tot trebuie sa depuneti declaratii, impozitul este de 10% din venit plus CAS plus CASS. deasemenea va trebuie o firma care sa faca contract de drepturi de autor cu voi si sa va declare impozitul .

Ar fi folositor sa stim de la cei care au srl ce. coduri caen folosesc sau cum primesc banii de la platforme . virament direct in banca .. prin cosmo sau altele si de acolo. trimit in banca .. ? Asftel de informatii cred ca ar fi folositoare pentru cei care incearca acum sa isi dea seama cum si ce sa faca . nu intotdeaua. este usor sa gasesti persoane autorizate care sa. fie. familiarizate. cu astfel de informatii
-
Lulu, eu am mai spus, daca alegi firma de contabilitate care are treaba cu chatul, nu iti bati tu capul cu nimic, ei iti dau coduriule caen principale si secundare, ei te invata pas cu pas, ei iti dau si adresele de facturare ale siturilor, cum sa tai facturi catre site , ce banca sa deschizi cont, cum sa faci platile in firma , la firma la care sunt eu asa este., nu trevuie sa iti bati tu capul sa afli ceva ca de asta ii platesti . au si persoana care se ocupa cu infiintarea firmei cu toate codurile daca nu vrei sa alergi tu, in alta oridune de idei eu va pot lasa codurile caen , plati direct din site costa 45$ cel putin la cb, eu mi am facut cont paxum busness, toti banii intra acolo apoi ii trmit in contul firmei si tai factura catre site, dar repet, nu va sta nimeni sa explice pas cu pas ca e destul de greu si ia timp, asta face firma de contbilitate .