Help! Declaratie venituri 2023
-
anabeauty37
lulu, In contul paxum adaugi contul firmei .. este aplicatie paxum , ai optiune sa ii schimbi in lei ... si trimisi direct in firma... eu asa fac ..sa ajungi acolo, pt paxum busnesss am muncit 2 luni, cer vreo 20 pasi , actele firmei absolut tot, contract nu stiu ce punct de lucru la locatie, sa arati ca ai facturi la aceiasi adresa, nu mai stiu dar a fost cel mai complicat sa il deschid, am stat 2 luni cu suport paxum la telefon ..
-
AlexxaSymbol
Mama Ana, ne-ai innebunit de cap cu firma ta... nu ne intereseaza varianta asta, iarta-ma.. personal, mi se pare super complicata de vreme ce nu detin o companie, nu am studio de videochat sunt un simplu model independent, nu are sens sa te legi la cap unde nu te doare... cum a spus si cristina mai sus, toate avem contract cu orice site am lucra deci nu am nevoie de o alta firma cu care sa inchei un contract pentru drepturi de autor ca sa imi pot plati impozitul pentru ca deja am, cu site-ul... se poate plati ca persoana fizica sub forma de drepturi de autor fara justificari pentru acei 40% si iti las link aici arunca un ochi: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26282937-cum-completezi-declaratia-unica-2023-daca-venituri-din-videochat-doua-situatii-foto.htm .... intrebarea era daca putem plati asa an de an fara sa intre in categoria unei activitati in forma de continuitate si sa oblige fiscalizarea... lasa ce zic firmele de contabilitate ca doar nu isi arunca painea de la gura e logic ca isi doresc ca tu sa ai firma sa iti tina evidenta sa aibe facturi dividende nebunii ca doar te taxeaza pentru orice miscare fac ,nu e nimic moca, stim cum merge la romani... deci alte fete, alte pareri mai avem ?
-
AlexxaSymbol
Cristina esti sigura 100% ca plafonul de 60.000 pentru TVA nu ni se aplica daca veniturile sunt din strainatate ?
-
AnaAreMere
Firma este o totala bătaie de cap. Nu e absolut nimic logic în a avea Paxum Business dacă la final tot intr-un cont romanesc i-ai scoate. Am putea foarte bine sa pastram Paxum independent și nu Business și ar face exact aceeași treaba. Ideea de Paxum Business ar fi fost valabila dacă firmele făcute în România nu ar necesita cont într-o banca Românească. Pierzi odată comision din site în paxum business, încă o data din paxum business în contul firmei și încă o dată de la ATM-ul băncii la care ai firma pentru ca pe SRL ai taxe de te omoară. Deci dacă ai 100$ amărâți de scos, toata șmecheria asta costa vreo $40. Nu e rentabil. Mai ales pentru fetele cu venituri mai mici de sute de mii pe an. Sfatul meu este sa mergeți direct pe DU, fără complicații cu drepturi de autor, SRL-uri, PFA-uri etc. Plătești o data pe an contabil sa-ti bage toate invoice-urile în declarație, sa-ti adune, sa-ți dea OP-ul, te duci la banca, plătești OP-ul și gata. Asta e tot. Și da, se poate an de an. Momentan nu e nimeni obligat sa-si facă SRL dacă nu vrea. Se poate merge pe DU fără probleme an de an. Nu știu ce va fi în viitor, dar momentan we are safe. SRL-ul nu merita. Am avut, m-a mâncat de bani și de stres și l-am închis. Contabilii nu vor ca noi sa apelam la ei o singura data pe an și de aia nu recomanda DU. Ei vor sa avem nevoie de ei non stop ca de aia au și ei un business. E atât de simplu.
-
Cristina22
E TVA intracomunitar. S-a castigat proces la curtea constituțională a EU in decembrie pe subiectul asta. Pana acum erau abuzuri din partea ANAF si se ajungea la proces. Acum sansele sunt mici sa mai faca abuzurile respective . Asta e ce stiu
Buna . cred ca se refera cu srl ul caci este impozit de 1% fata de 10% plus contributiile la sanatate si la pensii . in cazul celor ce castiga mult acele contributii pot fi destul de mari ma gandesc .cred ca este bine sa se stie variantele si apoi fiecare alege ce i se pare mai bine. toate informatiile sunt binevenite .imi inchipui ca orice legat de firme reprezinta o bataie de cap indeed.
- Maria Best
Buna, da sunt multe modele care de cel putin 7-8 ani declara anual pe drepturi de autor fara probleme. Multe vedete de televiziune lucreaza pe drepturi de autor.
Be the BEST or the the rest https://beststudios.ro/galerie-video.html
-
AnaAreMere
Da, sigur. Doar ca acel 1% e valabil doar în cazul în care te și angajezi in propria firma, altfel e 16%. Și dacă te angajezi în propria firma trebuie sa plătești cartea de munca luna de luna 45% contribuția către sănătate și pensie.. Ajungi cam plus minus la aceeași suma ca și cu DU, poate cu SRL doar puțin mai ieftin, dar comparativ cu stresul eu cred ca e nesemnificativ..
-
anabeauty37
Anaaremere, problema a fost cu mfc, care nu accepta plata in cont de firma, si lucrand legal cu srl nu am gasit alta varianta sa primesc banii de la mfc decat cu card paxum busness .. Poti pastra paxum independent dar cand intri in legalitate, la un moment dat vei avea un control, vor dori sa vada lista ta de incasari pe paxum personal si cand te loghezi ei vad ca ai primit si 10 ani in urma bani fara sa declari, mie mi se pare gen in gura lupului sa continui sa primesti pe paxum personal , cand faci legal o iei de la zero cu tot ..in alta ordine chaturbate de exemplu transfer bancar cer 45$ la fiecare transfer, in paxum eu primesc 4 incasari , ii trmit o data si dau 25$ in loc de 180 daca as incasa direct din site .