Help! Declaratie venituri 2023
-
anabeauty37
da mi mesaj privat si te ajut... lucrez legal de 5 ani ...
-
anabeauty37
Mie nu mi se pare atat de ingrozitor sa platesti taxe la stat , in romania taxele sunt inca mici. eu ma rog la dumenzeu la anul sa am de dat la stat 100000 euro taxe la primul meu milion , mai raman si eu cu 900000
) pt modele care fac bani este simplu, srl este cea mai buna optiune spun contabilii,,, carte munca platita , 10% restul , contabil no stress si aia e.. dar ce fac fetele cu cateva sute pe luna 1000 asta nu stiu ce sa le sfatuiesc, tot un contabil bun va ajuta ...
Corect [USER=9594]anabeauty37[/USER], mai devreme sau mai tarziu o sa trebuiasca platite taxe oricum, si cand se intampla asta o sa fie si din urma, garantat.
[USER=9194]Cata[/USER] eu simpatizez cu tine, dar gresesti, din emailul ala de la CB nu rezulta ca nu vor trimite informatii (atasez screenshot ca sa nu fie nevoie sa caute lumea).
Scrie clar "we do not provide tax FORMS to non-US citizens". Chaturbate trimit broadcasterilor americani o fisa care se ataseaza cand ei platesc impozite, sunt obligati legal, se numeste 1099-MISC.
Daca nu esti cetatean US nu se aplica, asta e tot ce spun ei. Si mai spun ca pot, daca doresti, sa iti trimita o .. adeverinta gen, care sa ateste ca ai obtinut un anumit venit. Iti poate folosi cand ai nevoie de o viza de exemplu.
In locul vostru nu i-as mai bate la cap pe cei de la Chaturbate, normal ca daca ii intrebi daca respecta legea o sa raspunda ca DA, ei sunt foarte atenti sa nu fie perceputi ca un site cu risc ridicat dpdv legal ca sa nu aiba probleme cu procesatorii de plati (printre altele), de asta sunt si asa de multe ban-uri pe CB. Abia le dai idei.
Asumati-va ca o sa trebuiasca sa platiti taxe pe tot ce ati facut si gata, o sa dormiti linistite/ti. Daca nu aveti firma, cred ca nu are ce sa se intample daca depuneti declaratia unica si platiti asa, e destul de simplu si clar nu se incadreaza la evaziune fiscala, voi va platiti taxele. Daca nu va permiteti din diverse motive sa platiti aia 10% + CAS si CASS momentan, discutati cu ANAF si esalonati plata, nu va spanzura nimeni. Interesul lor nu e sa va distruga financiar, e sa continue sa ia bani de la voi.
[ATTACH=JSON]{"data-align":"none","data-attachmentid":"58907","data-size":"thumb"}[/ATTACH]
Attached files
[USER=9194]Cata[/USER] eu simpatizez cu tine, dar gresesti, din emailul ala de la CB nu rezulta ca nu vor trimite informatii (atasez screenshot ca sa nu fie nevoie sa caute lumea).
Scrie clar "we do not provide tax FORMS to non-US citizens". Chaturbate trimit broadcasterilor americani o fisa care se ataseaza cand ei platesc impozite, sunt obligati legal, se numeste 1099-MISC.
Daca nu esti cetatean US nu se aplica, asta e tot ce spun ei. Si mai spun ca pot, daca doresti, sa iti trimita o .. adeverinta gen, care sa ateste ca ai obtinut un anumit venit. Iti poate folosi cand ai nevoie de o viza de exemplu.
In locul vostru nu i-as mai bate la cap pe cei de la Chaturbate, normal ca daca ii intrebi daca respecta legea o sa raspunda ca DA, ei sunt foarte atenti sa nu fie perceputi ca un site cu risc ridicat dpdv legal ca sa nu aiba probleme cu procesatorii de plati (printre altele), de asta sunt si asa de multe ban-uri pe CB. Abia le dai idei.
Asumati-va ca o sa trebuiasca sa platiti taxe pe tot ce ati facut si gata, o sa dormiti linistite/ti. Daca nu aveti firma, cred ca nu are ce sa se intample daca depuneti declaratia unica si platiti asa, e destul de simplu si clar nu se incadreaza la evaziune fiscala, voi va platiti taxele. Daca nu va permiteti din diverse motive sa platiti aia 10% + CAS si CASS momentan, discutati cu ANAF si esalonati plata, nu va spanzura nimeni. Interesul lor nu e sa va distruga financiar, e sa continue sa ia bani de la voi.
[ATTACH=JSON]{"data-align":"none","data-attachmentid":"58907","data-size":"thumb"}[/ATTACH]
Attached files
[USER=9596]Wwwmar[/USER] asa e, eu doresc sa platesc pe 2023 insa nu stiu ce sa fac cu jumate din 2021 si 2022.
nu mai lucrez de anul asta din mai.
am inchis si conturi.
Multa lumea zice sa stau linistita cu anii din urma, declari 2023 si aia e.
dar pot?
nu mai lucrez de anul asta din mai.
am inchis si conturi.
Multa lumea zice sa stau linistita cu anii din urma, declari 2023 si aia e.
dar pot?
De putut poti, ca nu te opreste nimeni, dar sincer cred ca o sa ia si din urma, in special daca ai folosit aceleasi metode sa scoti banii. Ce poti face tu, dar nu sunt contabil sau avocat, e sa declari pe 2023 si in caz ca descopera ei mai mult platesti atunci ce calculeaza ei ca ai de platit + penalitati. Nu ar trebui sa fie sume pe care sa nu ti le permiti avand in vedere ca in afara de CAS si CASS ar fi vorba de 10% din ce ai facut, plus ceva penalitati. Dar poti esalona platile oricum in caz de ceva.
Dar ca sa se ia din urma - nu stiu daca siteurile vor da date din urma asa pur si simplu la oricine se recomanda a fi de la o autoritate fara ai cere dovada identitatii si acte justificative iar pentru a obtine asemenea acte ar trebui adevarata ancheta ampla, inclusiv cu ordin judecatoresc care nu prea se justifica la sume mici pentru ca ancheta ar costa mai mult decat suma de recuperat - asa se spune, zic si eu ce am citit prin alte parti.
Prescrierea datoriilor la stat intervine dupa cinci ani si incepe din momentul atingerii primei date scadente - asa e legea in prezent.
Prescrierea datoriilor la stat intervine dupa cinci ani si incepe din momentul atingerii primei date scadente - asa e legea in prezent.
-
anabeauty37
cata, asta ma intreb si eu,,, ca la incasari mici trebuie sa fie o declaratie ceva, cum spuneam cel mai bine intrebat contabil care se pricepe, ce naiba este 200 lei consultatia si va lamureste .. sunt solutii pt toate cazurile ..