Figuri;n57371 wrote: Nu va inteleg de ce va complicati asa...Eu de cand am cardul fizic UnionPay,nu am avut nicio problema cu el.Luna viitoare expira si deja mi se emite unul nou automat.Are un curs de schimb foarte bun,scot de la alpha bank,intr-adevar suma maxima este 6000 de lei pe zi,dar este ok.Tot vad ca va chinuiti cu transferuri pe revolut sau alte prostii...Sa vedeti cand va va lua anaful cu revolutul vostru...
ANAFUL te intreaba de transferurile care vin din conturi IBAN care nu sunt pe numele tau, nu te intreaba de ce iti plimbi banii intre conturile tale personale.
experienta mea cu paxum recente
AdrianaX iti dau un sfat prietenesc.Nu as avea ce interes sa am cu tine.Comanda-ti cardul fizic unionpay si scoate banii de la bancomat cu un curs de schimb cu 0.17 lei aproximativ mai mic decat la bnr si doar 2 dolari comision la extragere si 0.25 dolari la fiecare transfer de pe cont pe card.
o sa iti fie mai simplu asa
Daca vrei sa intelegi bine,daca nu,continua cum vrei
Cunosc multe persoane care aleg calea mai grea in orice in viata asta...Si nu inteleg aceste persoane...
Cunosc multe persoane care aleg calea mai grea in orice in viata asta...Si nu inteleg aceste persoane...
Figuri;n57374 wrote: AdrianaX iti dau un sfat prietenesc.Nu as avea ce interes sa am cu tine.Comanda-ti cardul fizic unionpay si scoate banii de la bancomat cu un curs de schimb cu 0.17 lei aproximativ mai mic decat la bnr si doar 2 dolari comision la extragere si 0.25 dolari la fiecare transfer de pe cont pe card.
Cu cardul fizic, daca scoti 100 de $, pierzi 10$ ( 2 $ comision + 3% din ce retragi si vreo 20 de lei pierzi la conversie in RON). Cand alimentezi contul Revolut cu cardul virtual de 100 de $, pierzi doar 1$ si castigi la conversia ulterioara in RON prin Revolut, care are un curs mai bun pt leu, mai bun decat il da BNR. Ca sa te acuze de ceva Fiscul trebuie sa iti vada transferurile de la un IBAN care nu iti apartine, trebuie sa i se dea acces la contul Paxum. Iar aici depinde doar de Paxum, daca are obligatie fata de autoritatile romane. Fiind companie canadiana sau din Replublica Dominicana, nu cred ca poate fi somata de Anaf sa puna la dispozitie informatii ale clientilor sai. Iar banii pe care ii castigi in 2023, ii declari pana in 25 Mai 2024. Iar tu castigi mai putin daca alegi sa platesti comisioane bancare nesimtite din banii pe care ii faci cu greu.
Cu cardul fizic, daca scoti 100 de $, pierzi 10$ ( 2 $ comision + 3% din ce retragi si vreo 20 de lei pierzi la conversie in RON). Cand alimentezi contul Revolut cu cardul virtual de 100 de $, pierzi doar 1$ si castigi la conversia ulterioara in RON prin Revolut, care are un curs mai bun pt leu, mai bun decat il da BNR. Ca sa te acuze de ceva Fiscul trebuie sa iti vada transferurile de la un IBAN care nu iti apartine, trebuie sa i se dea acces la contul Paxum. Iar aici depinde doar de Paxum, daca are obligatie fata de autoritatile romane. Fiind companie canadiana sau din Replublica Dominicana, nu cred ca poate fi somata de Anaf sa puna la dispozitie informatii ale clientilor sai. Iar banii pe care ii castigi in 2023, ii declari pana in 25 Mai 2024. Iar tu castigi mai putin daca alegi sa platesti comisioane bancare nesimtite din banii pe care ii faci cu greu.
Esti foarte informata.Dar nu stiu cine te-a informat.NU ESTE NIMIC REAL DIN CE AI SPUS. La fiecare retragere ti-am explicat clar ca doar 2 dolari este comision.Fara niciun alt procent.Si un schimb foarte bun.Nu o sa iti dea niciodata revolut mai mult decat bnr.Dar nu mai ma contrazic cu tine ca vad ca esti grea de cap.Fa cum sti tu ca iti este mai bine.
Nu e prea corect. La cardul fizic 2$+3% este exact 5$ din 100 nu 10 cum spui tu. Și nu mai pui comisioanele pe care ți le ia Revolut. Într-adevăr cursul de schimb este ceva mau slab dar nic la i SEPA nu e foarte bun cursul. Nu cred ca Revolut îți oferă serviciile gratis. Pierzi de doua ori Paxum si Revolut. Si cred ca avem nevoie de bani Cash, nu sa ne facem cumpărăturile on-line. Fiecare face ce vrea cu banii, cred ca își calculează fiecare varianta cea mai buna.
Nu e prea corect. La cardul fizic 2$+3% este exact 5$ din 100 nu 10 cum spui tu. Și nu mai pui comisioanele pe care ți le ia Revolut. Într-adevăr cursul de schimb este ceva mau slab dar nici la SEPA nu e foarte bun cursul. Nu cred ca Revolut îți oferă serviciile gratis. Pierzi de doua ori Paxum si Revolut. Si cred ca avem nevoie de bani Cash, nu sa ne facem cumpărăturile on-line. Fiecare face ce vrea cu banii, cred ca își calculează fiecare varianta cea mai buna.
Ba da, Revolut este gratis. Iti permite sa scoti gratuit de la bancomat pana la 800 de lei. Dar eu transfer lei din Revolut in contul Raiffeisen (gratis si instant) cand am nevoie de o suma mai mare de bani cash, adica pt chirie, e singura data cand folosesc cash. Deci zero alte comisioane bancare am, in afara de 1% impus de paxum la tranzactiile online, chiar daca transfer in Revolut in fiecare zi sau de cate ori pe zi vreau.