Am promis ca vin cu updates referitor la cosmo card din experienta proprie
Fees-urile sunt asa si bazat pe asta fac calculul urmator :
ATM Withdrawal -$3.15 /Per Transaction
When a transaction is made as a foreign transaction or is requested in a currency other than USD, charges of up to 3.5% may be assessed above all charges assessed by the network for the transaction. Additionally, cards outside of the EU incur a 1.00% ATM Fee. POS cashback can also incur charges of up to 3.5%.
Prin urmare ...Cosmo card
Am avut 105$...am scos 400ron(puteam 415 dar nu am vrut sa risc sa fiu la limita) ...mi-au ramas pe card 4.08$ (imediat dupa withdrawl-astept totusi 24hr sa vad daca se regularizeaza cursul)
Din 105 scad 3.15$ fee ..raman 101.85...daca e sa calculam aia posibili 3.5% din suma ramasa ..inseamna inca 3.56$ scazuti din 101.85 si raman 98.29$ ramasi pt retragere atm .
Cum pe card dupa retragere au ramas 4.08$ inseamna ca la 400 ron am scos 94.21$ (atm raiffeisen ).Concluzia curs 1$ = 4.2458 ron
Deci puteam sa scot la 98.29$ ramasi dupa calculul de fees 417ron
Voi incerca o data si fara a lua in calcul aia 3.5% insa ma indoiesc ca nu se aplica dat fiind faptul ca transaction is requested in a currency other than USD
sper ca informatia sa ajute si cu mare drag revin cu update maine daca vad ca se actualizeaza cursul pt cei 4$ ramasi pe card
experienta mea cu paxum recente
am facut un rezumat pentru cei interesati referitor la Cosmo card
FEES
Monthly Account Maintenance-$3.00-Per Month.From available balance - each month
Yearly Account Maintenance-FREE-Every Year
Receiving Payments-$3.00/FREE-Per Payment (When a payment is received to the card - Some merchants absorb this fee for you)
Bank Transfers-$5.00-Per Transfer-Transfers can take 1 - 3 business days.
Card to Card Transfer $3.00- Per Transfer-Paid by the sender
ATM Withdrawal -$3.15-Per Transaction +3.15% din suma de withdrawl
Limits
ATM Withdrawal -$600/Per Transaction - $3,000 per 24 hours .Limit of $20,000 or $25,000 in a 30 day period, $80,000 or $90,000 in a 365 day period, depending on card type
Primary Balance (card balance ) You can transfer $6,000 per day All amounts higher than the $6,000 load limit will be automatically sent to the secondary balance
Max. Card Balance $20.000
Secondary Balance Unlimited
FEES
Monthly Account Maintenance-$3.00-Per Month.From available balance - each month
Yearly Account Maintenance-FREE-Every Year
Receiving Payments-$3.00/FREE-Per Payment (When a payment is received to the card - Some merchants absorb this fee for you)
Bank Transfers-$5.00-Per Transfer-Transfers can take 1 - 3 business days.
Card to Card Transfer $3.00- Per Transfer-Paid by the sender
ATM Withdrawal -$3.15-Per Transaction +3.15% din suma de withdrawl
Limits
ATM Withdrawal -$600/Per Transaction - $3,000 per 24 hours .Limit of $20,000 or $25,000 in a 30 day period, $80,000 or $90,000 in a 365 day period, depending on card type
Primary Balance (card balance ) You can transfer $6,000 per day All amounts higher than the $6,000 load limit will be automatically sent to the secondary balance
Max. Card Balance $20.000
Secondary Balance Unlimited
-
Anonim1111
lulu;n45197 wrote:
Buna .
atm euronet e fix ..useless .. ca si cardul intr-adevar.
Personal prefer eft ca ies mai ieftin daca tot risc banii la banca Ro . Caci daca trimit pe external card ...costul e mai mare ...si banii tot in cont sunt inregistrati Deci nu ocolesc banca anyway . numai ca intra mai repede ., insa eft are max 3 zile pana intra banii deci nu e asa de rau .
Daca esti ok sa vii cu un update sa ne spui daca in cele din urma eft catre bcr a fost ok sau nu ..ar fi super ca si informatie .
pentru external card eu am folosit Monese ..insa de proba si o suma mica . Sunt persoane care il folosesc si nu au avut probleme dar si unele care au avut (era pe forum cineva care zicea ca a luat-o ANAF-ul la intrebari referitor la cardul monese ...chiar as vrea sa stiu detalii referitoare la asta caci cardul monese e intregistrat pe uk )
Cu revolut ca si card extern same thing ca Monese . Acum depinde si ce sume vrei sa rulezi pe el ma gandesc ..
In momentul in care imi intra banii pe cardul BCR vin cu un update aici . I-am transferat vineri seara .
de asemena din ce stiu eu sa faci transfer pe card extern ( de exemplu revolut ) ai comisioane destul de mari , in jur de 40 $ ?! prin transfer EFT pe BCR am avut fee 5 $ , indiferent de suma pe care o transferi
Buna .
atm euronet e fix ..useless .. ca si cardul intr-adevar.
Personal prefer eft ca ies mai ieftin daca tot risc banii la banca Ro . Caci daca trimit pe external card ...costul e mai mare ...si banii tot in cont sunt inregistrati Deci nu ocolesc banca anyway . numai ca intra mai repede ., insa eft are max 3 zile pana intra banii deci nu e asa de rau .
Daca esti ok sa vii cu un update sa ne spui daca in cele din urma eft catre bcr a fost ok sau nu ..ar fi super ca si informatie .
pentru external card eu am folosit Monese ..insa de proba si o suma mica . Sunt persoane care il folosesc si nu au avut probleme dar si unele care au avut (era pe forum cineva care zicea ca a luat-o ANAF-ul la intrebari referitor la cardul monese ...chiar as vrea sa stiu detalii referitoare la asta caci cardul monese e intregistrat pe uk )
Cu revolut ca si card extern same thing ca Monese . Acum depinde si ce sume vrei sa rulezi pe el ma gandesc ..
In momentul in care imi intra banii pe cardul BCR vin cu un update aici . I-am transferat vineri seara .
de asemena din ce stiu eu sa faci transfer pe card extern ( de exemplu revolut ) ai comisioane destul de mari , in jur de 40 $ ?! prin transfer EFT pe BCR am avut fee 5 $ , indiferent de suma pe care o transferi
-
Anonim1111
arabu1988;n45207 wrote:
tu transfer in Dollar si intra in contul tau de RON
Eu am facut direct in lei pe cardul BCR
Hmmm
tu transfer in Dollar si intra in contul tau de RON
Eu am facut direct in lei pe cardul BCR
arabu1988;n45202 wrote:
legat de cosmo
te-rog sa ne spui daca e nevoie sa fac transfer din cont cosmo pe card si daca iti cere la ATM cu sau fara converatie
multumesc pt update
buna ,. daca intra pe zi pe card pana in 6000$ ..ei intra automat pe card . Daca pe card sunt deja 6000 sau transferi mai mult ..ce este peste 6000 se duce in secondary balance .. si cand se face loc pe card iar pana la 6000 poti sa transferi din secondary pe card balance .
eu ca am trimit 105 au intrat direct pe card
Nu mi s-a oferit optiunea de conversie .
nici cu paxum sepa card ..la nicio banca incercata aceasta optiune nu mi-a fost data ,
cu mult drag
legat de cosmo
te-rog sa ne spui daca e nevoie sa fac transfer din cont cosmo pe card si daca iti cere la ATM cu sau fara converatie
multumesc pt update
buna ,. daca intra pe zi pe card pana in 6000$ ..ei intra automat pe card . Daca pe card sunt deja 6000 sau transferi mai mult ..ce este peste 6000 se duce in secondary balance .. si cand se face loc pe card iar pana la 6000 poti sa transferi din secondary pe card balance .
eu ca am trimit 105 au intrat direct pe card
Nu mi s-a oferit optiunea de conversie .
nici cu paxum sepa card ..la nicio banca incercata aceasta optiune nu mi-a fost data ,
cu mult drag
Anonim1111;n45205 wrote:
Corect ,. de accea eu personal prefer EFT
Corect ,. de accea eu personal prefer EFT