Declarare venituri videochat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Alicia41

Nadia;16051 wrote: Chestia e ca la stiri au zis ca ori o tranzactie de 2000, ori cateva tranzactii separate care par sa aiba legatura intre ele si insumeaza 2000, deci tot pe acolo e... . Orice se incadreaza la penal momentan, ce e peste 100.000 creste pedeapsa cu cativa ani si nu poti sa mai primesti cu suspendare, stiu ca citisem pe Avocat.net. E un proiect de lege acum care a trecut de Senat cum ca nu se va mai incepe urmarirea penala pentru evaziunea fiscala, ci se va adauga doar 50% la taxele datorate si poti sa scapi daca platesti.

Alicia nu cred nici eu ca s-ar sesiza, dar tot iti recomand sa folosesti cardul paxum cand ajunge si sa limitezi pe cat posibil tranzactiile cu card romanesc, ca sa fii 100% sigura. Mult succes! :D

Multumesc de info fetele, da asa am auzit/vazut si eu la stiri ca tot arata astia in ultimul timp despre noua lege si da, au mentionat 2000 euro dar si sumele mai mici cumulate, eu la ING am spus ca imi trebuie contul/ cardul ca sa primesc bani din strainatate 'de la familie' si am spus ca ptr moment nu lucrez, ca sunt intre job-uri ptr ca am niste probleme de sanatate.
M-au intrebat din ce tara vin banii si am ezitat putin, am spus ca mi se vor trimite dintr-un cont Paxum care e in Canada dar merge world wide, alte detalii nu mi s-au mai cerut si mi-a facut contul si mi s-a dat cardul pe loc, am spus inclusiv ca vreau sa pot face cumparaturi online, de aceea vreau si card.
Am facut contul pe 30 mai si am primit doar o suma mica in cont de la Paxum prin transfer direct pe card extern si urmeaza sa primesc si maine a doua plata si voi face transfer bancar pe cardul ING, suma la fel, e mica.
Card Paxum nici nu am comandat inca ptr ca la ce volum de cereri au ei acum sigur il primesc in 3 luni dar trebuie sa-l platesc cand il comand asa ca mai astept sa se mai elibereze Paxum cu comenzile.
Am sa schimb metoda de plata cu Cosmo pe Streamate si ma risc cu aia, sper sa nu mai blocheze banii in Secondary balance de-acum incolo. Faza e ca da, am casa pe numele meu, am o proprietate deci pot trage de mine la o adica pfttt
Va pup, bafta si voua, ma bucur ca putem discuta aceste chestii aici ca sincer e greu sa afli info pe subiect de la autoritati/banci direct, la varsta si prezenta mea mi-ar fi si jena sa declar ca fac videochat lol :-*:-*:x
No avatar
Buttercup

Nadia;16059 wrote: Pff... :| oricum, vor fi coplesiti. Se fac zeci de mii de astfel de tranzactii zilnic, nu vor face decat sa incurajeze munca la negru si plata cash, ca si asa la aeroport ai voie cu maxim 10.000 Eur cash, so...

Nu e vorba ca vor fi copleșiți, ci ca vor sa confiste acele sume de bani. Reglementarea e nitel absurdă pentru evaziune, fiindcă nu e treaba statului român ce evaziune s-ar face in alte tari. Sa presupunem ca Ion lucrează barman în Spania si trimite bani bunicii. E datoria statului spaniol sa verifice daca Ion e la zi cu plățile fiscale. Banii se verifica la sursa, nu la destinație.
No avatar
Nadia

Alicia41;16061 wrote: Multumesc de info fetele, da asa am auzit/vazut si eu la stiri ca tot arata astia in ultimul timp despre noua lege si da, au mentionat 2000 euro dar si sumele mai mici cumulate, eu la ING am spus ca imi trebuie contul/ cardul ca sa primesc bani din strainatate 'de la familie' si am spus ca ptr moment nu lucrez, ca sunt intre job-uri ptr ca am niste probleme de sanatate.
M-au intrebat din ce tara vin banii si am ezitat putin, am spus ca mi se vor trimite dintr-un cont Paxum care e in Canada dar merge world wide, alte detalii nu mi s-au mai cerut si mi-a facut contul si mi s-a dat cardul pe loc, am spus inclusiv ca vreau sa pot face cumparaturi online, de aceea vreau si card.
Am facut contul pe 30 mai si am primit doar o suma mica in cont de la Paxum prin transfer direct pe card extern si urmeaza sa primesc si maine a doua plata si voi face transfer bancar pe cardul ING, suma la fel, e mica.
Card Paxum nici nu am comandat inca ptr ca la ce volum de cereri au ei acum sigur il primesc in 3 luni dar trebuie sa-l platesc cand il comand asa ca mai astept sa se mai elibereze Paxum cu comenzile.
Am sa schimb metoda de plata cu Cosmo pe Streamate si ma risc cu aia, sper sa nu mai blocheze banii in Secondary balance de-acum incolo. Faza e ca da, am casa pe numele meu, am o proprietate deci pot trage de mine la o adica pfttt
Va pup, bafta si voua, ma bucur ca putem discuta aceste chestii aici ca sincer e greu sa afli info pe subiect de la autoritati/banci direct, la varsta si prezenta mea mi-ar fi si jena sa declar ca fac videochat lol :-*:-*:x

Alicia, alternativa este Monese, s-a discutat recent aici pe forum, inclusiv eu folosesc cardul Monese. Opereaza fix ca un card Paxum si iti faci transfer pe card direct, iti intra instantaneu in cateva secunde. Eu am scot acum 30 min banii de pe Monese la un curs valutar de 4.56 Ron pe Euro (e in euro cardul, dar iti poti transfera dolari de pe Paxum). Proprietatile se pot dona neamurilor, daca se ingroasa gluma - la o adica, si asa e plina tara asta de smecheri care fug prin Madagascar cand sunt prinsi, cred ca e cazul sa-si permita si oamenii care lucreaza pentru banii lor sa mai faca cate o “rocada” din asta...

P.S.: Sa nu-ti fie jena, poti spune oricand ca primesti bani de la Payoneer sau de la Paypal, sunt tot eWallet-uri ca si Paxum doar ca Paxum e predominant pentru industria adult. In rest, sunt identice si tot din UK vin banii de la toate! :) Zi faina! :*
No avatar
Keke

Buttercup;16063 wrote: Nu e vorba ca vor fi copleșiți, ci ca vor sa confiste acele sume de bani. Reglementarea e nitel absurdă pentru evaziune, fiindcă nu e treaba statului român ce evaziune s-ar face in alte tari. Sa presupunem ca Ion lucrează barman în Spania si trimite bani bunicii. E datoria statului spaniol sa verifice daca Ion e la zi cu plățile fiscale. Banii se verifica la sursa, nu la destinație.

Ion are buletin de Ro prin urmare veniturile lui ar trebui sa fie dublu-impuse de ambele state pana cand Ion obtine certificat de rezidenta fiscala din statul gazda si il depune la anaf.prin acesta plus alte acte face dovada ca e rezident in Spania.Absurd..si totul este facut pt un maxim de control..
No avatar
Nadia

Buttercup;16063 wrote: Nu e vorba ca vor fi copleșiți, ci ca vor sa confiste acele sume de bani. Reglementarea e nitel absurdă pentru evaziune, fiindcă nu e treaba statului român ce evaziune s-ar face in alte tari. Sa presupunem ca Ion lucrează barman în Spania si trimite bani bunicii. E datoria statului spaniol sa verifice daca Ion e la zi cu plățile fiscale. Banii se verifica la sursa, nu la destinație.

Corect! Totusi, nu Romania e tara initiatoare pentru legea asta, ci UE. Toate statele membre au implementat-o deja, si noi momentan platim amenzi pe ziua de intarziere pentru ca inca nu s-a implementat... Daduse ieri interviu la Pro TV seful de la ONPCSB si a spus ca in cazuri extrem de rare se blocheaza banii si ca e mai degraba un siretlic politic ca sa agite spiritele (si n-ar fi primul...). Eh, vorba aia ‘om train si ‘om vedea!

Oricum, niciodata sa nu va tineti toti banii intr-un singur loc/cont/card. Nici-o-da-ta.
No avatar
Keke

Nadia;16066 wrote: Corect! Totusi, nu Romania e tara initiatoare pentru legea asta, ci UE. Toate statele membre au implementat-o deja, si noi momentan platim amenzi pe ziua de intarziere pentru ca inca nu s-a implementat... Daduse ieri interviu la Pro TV seful de la ONPCSB si a spus ca in cazuri extrem de rare se blocheaza banii si ca e mai degraba un siretlic politic ca sa agite spiritele (si n-ar fi primul...). Eh, vorba aia ‘om train si ‘om vedea!

Oricum, niciodata sa nu va tineti toti banii intr-un singur loc/cont/card. Nici-o-da-ta.

Si pt transferuri in banca,Wire,facute in anii anteriori Sa zicem 2015 pana in prezent,ce legi se aplica?se duc din urma?
No avatar
Nadia

Keke;16067 wrote: Si pt transferuri in banca,Wire,facute in anii anteriori Sa zicem 2015 pana in prezent,ce legi se aplica?se duc din urma?

Se aplica legile din anii respectivi, exista in codul penal ce se numeste principiul neretroactivitatii legilor penale. Deci daca se da anul viitor o lege, nu se poate aplica pe anul anterior, decat de anul viitor incolo :). Dar asta nu inseamna ca e exclus faptul ca ANAF poate a luat deja in vizor tranzactiile suspicioase din trecut si asteapta cumintel vreo 4 ani, inainte sa se prescrie fapta, inainte sa notifice contribuabilul tocmai ca sa poata baga penalizari intre timp. Din nou, nu vreau sa sperii, ci mentionez ce am vazut ca s-a intamplat altora. Cu toate ca astea au fost cazuri la PFA-uri care au subdeclarat si n-au mai rectificat.
No avatar
Keke

Nadia;16070 wrote: Se aplica legile din anii respectivi, exista in codul penal ce se numeste principiul neretroactivitatii legilor penale. Deci daca se da anul viitor o lege, nu se poate aplica pe anul anterior, decat de anul viitor incolo :). Dar asta nu inseamna ca e exclus faptul ca ANAF poate a luat deja in vizor tranzactiile suspicioase din trecut si asteapta cumintel vreo 4 ani, inainte sa se prescrie fapta, inainte sa notifice contribuabilul tocmai ca sa poata baga penalizari intre timp. Din nou, nu vreau sa sperii, ci mentionez ce am vazut ca s-a intamplat altora. Cu toate ca astea au fost cazuri la PFA-uri care au subdeclarat si n-au mai rectificat.
Si in cazul in care activitatea s-a desfasurat intr-o alta tara si exista documentatia necesara pt a face proba?Cazurile pe care le-ai vazut vizeaza modelele indep din vdc?
No avatar
Nadia

Keke;16072 wrote: Si in cazul in care activitatea s-a desfasurat intr-o alta tara si exista documentatia necesara pt a face proba?Cazurile pe care le-ai vazut vizeaza modelele indep din vdc?

Mai, asta nu mai stiu sa-ti spun, cu alta tara... :(

Nu, nu erau modele de VC ci persoane fizice autorizate care au declarat ca estimeaza sa faca o anumita suma, cand de fapt au facut mai mult si n-au mai depus declaratia rectificativa :D. Dar, asa cum am mai zis, cunosc in acelasi timp si oameni care primesc mii de euro in conturile lor bancare de prin 2008 si carora nu le-a facut nimeni nimic, deci probabil se merge la “pont” de cele mai multe ori. Mare grija cui va destainuiti, nu va pozati Jaguarul pe FB, nu va dati check-inuri in Dubai cu hashtag “highlife”, ca oamenii-s afurisiti. Numa’ zic :D
No avatar
Alicia41

Ty Nadia, stiu de Monese, am o prietena care a comandat si-l asteapta, ea nu vrea sa mai foloseasca Cosmo si sa evite transferurile catre banca romaneasca, eu am zis sa mai astept sa vedem ce face Cosmo daca isi revin ca daca nu aveau problema aia cu Secondary balance nu ma complicam cu Paxum si ING. Chiar am crezut ca fug cu banii cum au facut Epassorte in trecut si FCP mai de curand :(

Da pe bune, chestia asta cu taxarea banilor din afara e absurda oricum, fratele meu chiar lucreaza in Germania si trimite bani acasa ptr copii pe care-i incaseaza tatal meu care e pensionar, ce face statul, il ia pe tata la puricat ca a primit bani ->200-300 euro prin Western Union?
Adica, care e limita totusi? Evident ca fratele meu plateste taxele acolo, ei vor sa taxeze lumea si aici ptr banii trimisi familiei in tara? Nu are sens sincer si am inteles ca legea nu a fost adoptata, e trimisa parlamentului ptr aprobare si a fost criticata pentru ca lasa loc de abuzuri.
Da, asta e Romania din pacate si sa mai zici ca merita sa platim taxe, pe mine cu ce m-a ajutat statul cand m-am apucat de munca asta si a trebuit din banii mei sa imi cumpar echipament si tot ce presupune munca asta?
Mi-am crescut copilul singura si l-am tinut in facultate din banii de videochat, numai eu stiu ca m-am imbolnavit de la suprasolicitare si stress timp de 18 ani, acum abia mai reusesc sa intru pe cam dar ce sa fac ca nu ma ajuta nimeni, eu cu baiatul ne descurcam, el a facut o facultate (Jurnalism la stat la Universitate) si ii dau aia la munca acum 1700 lei pe luna plus ce fac eu pe cam ne putem descurca ca eu nu mai pot sa lucrez decat videochat acasa.
Ma gandeam sa cer si eu ajutor social ca tot li se da la toti puturosii si betivii care nu vor sa munceasca, apropos, ajutoarele alea se dau din banii platiti de noi ca si taxe, tot ce fura astia in tara asta din taxele noastre sunt banii, de-aia eu nu vreau sa le dau nimic!! Bleah! xx
Scrie răspuns