Declarare venituri videochat
Si totusi, daca citesti legea, acolo scrie ca veniturile realizate din strainatate trebuie declarate pe anul anterior. Nu IN strainatate, ci din strainatate. Pot sa le realizez oriunde cat timp ele intra in contul meu bancar din strainatate. Oricum e o mare nebuloasa pentru toata lumea, pe toti i-a bulversat anaful anul asta, si pe cei de buna-credinta.
Am sunat din nou si mi s-a spus ca procedura este urmatoarea: pt activitatea inceputa in 2018 se depune declaratia unica in termen de 30 de zile de la inceperea ei,cu venitul estimat,urmand ca in 2019 sa se regularizeze veniturile. Cred ca pana la urma asa voi face.
Blondy;16024 wrote: Buna...eu am tot sunat la ANAF si am si dat o fuga pana la ei...toti imi spun ca trebuie sa imi dechid PFA ca sa imi pot declara veniturile din videochat. Ma tot chinui de o luna de cand am inceput sa rezolv ceva sa ocolesc acel Pfa si nimic...acelasi raspuns peste tot. Imi puteti spune exact ceea ce ati depus si unde va rog? Sunt un pic stresata pt ca am o prietena careia dupa o luna de primit bani i-au pus deja poprire de la ANAF de 3000 lei pe contul de Bcr
((
Buna, poti sa afli mai multe amanunte despre cazul prietenei tale te rog?
Chiar as vrea sa stiu si eu in ce context i s-a pus proprire pe cont, merci.
Eu personal nu vreau sa declar aceste venituri ptr ca sunt mici in comparatie cu ce faceti unele dintre voi, eu sunt mai in varsta asa (40+) si am in spate multi ani de videochat (de la inceputul inceputului cand a aparut in RO) si vremea mea a trecut, am expirat lol, am si probleme de sanatate si nu reusesc sa lucrez mult si doar pe Streamate in ultimii 7-8 ani si fac atat cat pot sa ma descurc (putin comparativ cu voi) si nu sunt dispusa din banii astia sa le dau si lor ca sa-si cumpere una gen dna Nuti Udrea o alta poseta Hermes cum zicea o fata aici in forum.
Eu am avut FCP si apoi Cosmo dar am schimbat cu Paxum + ING cand au avut Cosmo probleme recent dar cred ca ma bag inapoi pe Cosmo sa nu-mi mai intre bani in contul ING.
Voi daca rulati sume mai mari de bani e normal sa vreti sa fiti in ordine cu ei dar la mine chiar nu e cazul sa ma complic ptr ca fac mult prea putin sa le mai dau si lor din ei.
Totusi as vrea sa stiu ce s-a intamplat cu fata respectiva, multumesc anticipat!
Buna, poti sa afli mai multe amanunte despre cazul prietenei tale te rog?
Eu personal nu vreau sa declar aceste venituri ptr ca sunt mici in comparatie cu ce faceti unele dintre voi, eu sunt mai in varsta asa (40+) si am in spate multi ani de videochat (de la inceputul inceputului cand a aparut in RO) si vremea mea a trecut, am expirat lol, am si probleme de sanatate si nu reusesc sa lucrez mult si doar pe Streamate in ultimii 7-8 ani si fac atat cat pot sa ma descurc (putin comparativ cu voi) si nu sunt dispusa din banii astia sa le dau si lor ca sa-si cumpere una gen dna Nuti Udrea o alta poseta Hermes cum zicea o fata aici in forum.
Eu am avut FCP si apoi Cosmo dar am schimbat cu Paxum + ING cand au avut Cosmo probleme recent dar cred ca ma bag inapoi pe Cosmo sa nu-mi mai intre bani in contul ING.
Voi daca rulati sume mai mari de bani e normal sa vreti sa fiti in ordine cu ei dar la mine chiar nu e cazul sa ma complic ptr ca fac mult prea putin sa le mai dau si lor din ei.
Totusi as vrea sa stiu ce s-a intamplat cu fata respectiva, multumesc anticipat!
Alicia41;16038 wrote: Buna, poti sa afli mai multe amanunte despre cazul prietenei tale te rog?
Ce pot sa va spun cu siguranta, doamna Alicia, e ca acum este data o directiva UE legata de preventia spalarii banilor si finantarii terorismului, pe care Romania trebuia sa o implementeze inca de anul trecut. Vizeaza toate sumele ce intra in RO si depasesc 2000 euro. Daca folositi Paxum si toate celelalte similare FCP, nu cred ca trebuie sa va ingrijorati, cunosc multe persoane care de prin 2007 incoace incaseaza mii de euro lunar si nu au avut niciodata probleme, inclusiv la BCR cum spunea Blondy de prietena ei. Daca intr-adevar va e frica, va recomand sa scoateti de la ATM de undeva de afara, daca stati in apropiere de granita, si atunci chiar nu pot exista probleme
.
Numai bine va doresc!
Ce pot sa va spun cu siguranta, doamna Alicia, e ca acum este data o directiva UE legata de preventia spalarii banilor si finantarii terorismului, pe care Romania trebuia sa o implementeze inca de anul trecut. Vizeaza toate sumele ce intra in RO si depasesc 2000 euro. Daca folositi Paxum si toate celelalte similare FCP, nu cred ca trebuie sa va ingrijorati, cunosc multe persoane care de prin 2007 incoace incaseaza mii de euro lunar si nu au avut niciodata probleme, inclusiv la BCR cum spunea Blondy de prietena ei. Daca intr-adevar va e frica, va recomand sa scoateti de la ATM de undeva de afara, daca stati in apropiere de granita, si atunci chiar nu pot exista probleme
Numai bine va doresc!
Nadia;16039 wrote: Ce pot sa va spun cu siguranta, doamna Alicia, e ca acum este data o directiva UE legata de preventia spalarii banilor si finantarii terorismului, pe care Romania trebuia sa o implementeze inca de anul trecut. Vizeaza toate sumele ce intra in RO si depasesc 2000 euro. Daca folositi Paxum si toate celelalte similare FCP, nu cred ca trebuie sa va ingrijorati, cunosc multe persoane care de prin 2007 incoace incaseaza mii de euro lunar si nu au avut niciodata probleme, inclusiv la BCR cum spunea Blondy de prietena ei. Daca intr-adevar va e frica, va recomand sa scoateti de la ATM de undeva de afara, daca stati in apropiere de granita, si atunci chiar nu pot exista probleme
.
Numai bine va doresc!
Hey multumesc Nadia, nu trebuie sa-mi vorbesti cu dvs iubita, sunt inca tanara hahaa.
Da stiu de acea lege, e vorba de 2000 euro per tranzactie?! Ca nu se specifica clar, doar se subintelege.
Totusi, ei vor sa impuste 2 iepuri dintr-o data, sa aiba un control asupra tranzactiilor suspicioase dar si sa impoziteze lumea ptr bani primiti din afara.
Sunt in Bucuresti deci ii scot de aici dar cum spuneam, e vorba de cateva sute de $ pe sapt, nu mai mult.
Dupa cate inteleg banca e cea care raporteaza tranzactiile suspecte?
Nu cred ca la mine se vor sesiza ei la cateva sute de $ pe sapt, nu?
Totusi nu as vrea sa am probleme ptr ca sunt coasigurata medical de baiatul meu care munceste si m-am declarat fara venituri, mai mult de asta ma tem, sa nu-i fac lui si mie probleme.
De-asta m-a uimit faza cu 'prietena si propirea', as vrea sa stiu in ce conditii s-a intamplat.
Pupici, numai bine si tie Nadia!
Numai bine va doresc!
Hey multumesc Nadia, nu trebuie sa-mi vorbesti cu dvs iubita, sunt inca tanara hahaa.
Da stiu de acea lege, e vorba de 2000 euro per tranzactie?! Ca nu se specifica clar, doar se subintelege.
Totusi, ei vor sa impuste 2 iepuri dintr-o data, sa aiba un control asupra tranzactiilor suspicioase dar si sa impoziteze lumea ptr bani primiti din afara.
Sunt in Bucuresti deci ii scot de aici dar cum spuneam, e vorba de cateva sute de $ pe sapt, nu mai mult.
Totusi nu as vrea sa am probleme ptr ca sunt coasigurata medical de baiatul meu care munceste si m-am declarat fara venituri, mai mult de asta ma tem, sa nu-i fac lui si mie probleme.
De-asta m-a uimit faza cu 'prietena si propirea', as vrea sa stiu in ce conditii s-a intamplat.
Alicia41;16043 wrote: Hey multumesc Nadia, nu trebuie sa-mi vorbesti cu dvs iubita, sunt inca tanara hahaa.
Da. E de datoria băncilor sa se autosesize si sa faca raport pentru tranzacții suspicioase. Acum cativa ani era 10 mii, apoi au facut 5 mii, acum vor să treacă la 2 mii. Cat timp stai sub pragul acela, într-o SINGURĂ tranzacție, ar trebui sa fie in regula.
Presupunând printr-un caz absurd ca vin si iti pun oprire pe cont, cat timp n-ai nimic in el, asta e. La proprietăți e mai dificil, ca pot cere daune, deci ar fi bine sa nu ai casa sau masina pe numele tau. Oricum, pana in 100 mii euro dăuna (adică taxe datorate) nu se încadrează la penal. Suma e destul de mare oricum.
Da. E de datoria băncilor sa se autosesize si sa faca raport pentru tranzacții suspicioase. Acum cativa ani era 10 mii, apoi au facut 5 mii, acum vor să treacă la 2 mii. Cat timp stai sub pragul acela, într-o SINGURĂ tranzacție, ar trebui sa fie in regula.
Presupunând printr-un caz absurd ca vin si iti pun oprire pe cont, cat timp n-ai nimic in el, asta e. La proprietăți e mai dificil, ca pot cere daune, deci ar fi bine sa nu ai casa sau masina pe numele tau. Oricum, pana in 100 mii euro dăuna (adică taxe datorate) nu se încadrează la penal. Suma e destul de mare oricum.
Buttercup;16047 wrote: Da. E de datoria băncilor sa se autosesize si sa faca raport pentru tranzacții suspicioase. Acum cativa ani era 10 mii, apoi au facut 5 mii, acum vor să treacă la 2 mii. Cat timp stai sub pragul acela, într-o SINGURĂ tranzacție, ar trebui sa fie in regula.
Chestia e ca la stiri au zis ca ori o tranzactie de 2000, ori cateva tranzactii separate care par sa aiba legatura intre ele si insumeaza 2000, deci tot pe acolo e... . Orice se incadreaza la penal momentan, ce e peste 100.000 creste pedeapsa cu cativa ani si nu poti sa mai primesti cu suspendare, stiu ca citisem pe Avocat.net. E un proiect de lege acum care a trecut de Senat cum ca nu se va mai incepe urmarirea penala pentru evaziunea fiscala, ci se va adauga doar 50% la taxele datorate si poti sa scapi daca platesti.
Alicia nu cred nici eu ca s-ar sesiza, dar tot iti recomand sa folosesti cardul paxum cand ajunge si sa limitezi pe cat posibil tranzactiile cu card romanesc, ca sa fii 100% sigura. Mult succes!
Chestia e ca la stiri au zis ca ori o tranzactie de 2000, ori cateva tranzactii separate care par sa aiba legatura intre ele si insumeaza 2000, deci tot pe acolo e... . Orice se incadreaza la penal momentan, ce e peste 100.000 creste pedeapsa cu cativa ani si nu poti sa mai primesti cu suspendare, stiu ca citisem pe Avocat.net. E un proiect de lege acum care a trecut de Senat cum ca nu se va mai incepe urmarirea penala pentru evaziunea fiscala, ci se va adauga doar 50% la taxele datorate si poti sa scapi daca platesti.
Alicia nu cred nici eu ca s-ar sesiza, dar tot iti recomand sa folosesti cardul paxum cand ajunge si sa limitezi pe cat posibil tranzactiile cu card romanesc, ca sa fii 100% sigura. Mult succes!
Nadia;16051 wrote: Chestia e ca la stiri au zis ca ori o tranzactie de 2000, ori cateva tranzactii separate care par sa aiba legatura intre ele si insumeaza 2000, deci tot pe acolo e... . Orice se incadreaza la penal momentan, ce e peste 100.000 creste pedeapsa cu cativa ani si nu poti sa mai primesti cu suspendare, stiu ca citisem pe Avocat.net. E un proiect de lege acum care a trecut de Senat cum ca nu se va mai incepe urmarirea penala pentru evaziunea fiscala, ci se va adauga doar 50% la taxele datorate si poti sa scapi daca platesti.
Merci de updates. Dacă nu mă uit la TV, nu sunt la curent cu ce mai schimba ăștia.
Eu din ce stiam, nu iti fac dosar penal daca datorezi 2000 de lei, sa zicem, în taxe. Adică o sumă destul de mica.
Merci de updates. Dacă nu mă uit la TV, nu sunt la curent cu ce mai schimba ăștia.
Eu din ce stiam, nu iti fac dosar penal daca datorezi 2000 de lei, sa zicem, în taxe. Adică o sumă destul de mica.
Da, asta e posibil pentru ca taxele de judecata sunt cel putin jumatate din acei 2000 de lei si nu-si pierde nimeni timpul cu asta, they have bigger fish to fry. Dar iti zic cu siguranta ca daca ai pagubit statul cu peste 100.000 eur (ceea ce inseamna ca ar trebui sa castigi peste 1 milion de euro
) ), creste pedeapsa cu 7 ani parca. Si automat nu mai primesti cu suspendare, pentru ca suspendarea e pentru pedepse de pana la 3 ani.
Alexyss;16055 wrote: Mai nou acum...toate datele tranzacţiilor care depăşesc 1.000 de euro între cetăţenii români. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum 3 zile raportul pentru orice remitere de bani mai mare de 1.000 de euro. Or, cele mai multe tranzacţii între persoane fizice au loc între românii din străinătate şi rudele de acasă, definite drept remitenţe,practic orice suma tranzactionata prin banca mai mare de 1000E/luna va fi raportaa de banci pentru a se verifica legalitatea banilor...
Pff...
oricum, vor fi coplesiti. Se fac zeci de mii de astfel de tranzactii zilnic, nu vor face decat sa incurajeze munca la negru si plata cash, ca si asa la aeroport ai voie cu maxim 10.000 Eur cash, so...
Pff...