Ce oferiti de Mos Nicolae???

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Diana G

Cum? Nu e si in Rusia? :))))
No avatar
Antonia

Wikipedia spune asa:
Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. Personajul are corespondenți în întreaga Europă Centrală astfel: Mikulás în Ungaria, Mikuláš în Republica Cehă și Slovacia și Mikołaj în Polonia. Personajul este în mare parte asemănător lui Moș Crăciun, ambii o adaptare după Sfântului Nicolae, ambii purtând straie roșii și oferind cadouri.
Iar eu stiu ca Mos Nicolae mai exista si in alte tari in diverse forme:

Italia: Copiii din Italia o aşteaptă în noaptea de 5 spre 6 ianuarie pe Befana, o babă cloanţă cu aspectul unei vrăjitoare.
Germania: Copiii pregatesc morcovi pentru caii mosului si scrisori pentru acesta, in care isi astern toate dorintele.
Franta: Mosul este intampinat cu un pahar de vin, iar pentru magarusul lui, se aseaza zahar langa pahar.
Rebeca

Si cum bine stim cu totii, si grecii sunt ortodocsi si cred in aceasta sarbatoare si datina, chiar au o bisericuta cu numele ''Sf. Nicolaie'' am si vizitat-o, deci nu suntem doar noi cei care recunoastem aceasta sarbatoare. :D Asa ca...fetelor nu ezitati...aveti ocazia sa faceti banu in plus.;)
No avatar
Antonia

A fost ok seara de Mos Nicolae! A fost si distractiv, a fost diferita de alte nopti, am ras si am povestiti mult. De la Mos Nicolae am ajuns la discutii despre datini si obiceuri practicate in diferite tari, despre obiceiurile oamenilor si obisnuinta acestora de a se lega de orice pentru a le fi mai bine, religie si tot asa. A fost o seara relaxanta cu dulciuri si ceai, iar mosul a fost destul de darnic :).
Constat ca dupa ce acumulezi ceva experienta si reusesti sa delimitezi viata reala de cea din fata camerei, stii sa iti selectezi membrii, job-ul asta este chiar minunat! :D
Carina

A fost o tura profitabila de Mos Nicolae,le-am spus membrilor ca daca daruiesti in aceasta zi,primesti inzecit inapoi.:))))In zilele de acest gen,profit din plin si ma loghez entuziasmata, sigura ca voi face banuti.
No avatar
Camelia

Asteptam Craciunul, de fapt zilele dinaintea Craciunului. Sunt convinsa ca va fi foarte bine, am o presimtire :"> Voi profita din plin de perioada asta, iar de Craciun ma voi relaxa,voi pleca intr-un mini-concediu si revin cu bateriile incarcate si cu chef de facut banuti, ca sa incep anul asa cum trebuie.
Scrie răspuns