Marilyn Monroe - De la seductie la arta

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Jasmine

Marilyn Monroe a inspirat generatii de femei, aceasta fiind una dintre personalitatile cele mai cunoscute a tuturor timpurilor.
Aceasta a devenit cunoscuta nu neaparat datorita faptului ca era o actrita desavarsita, ci datorita faptului ca aceasta iesea din tiparele anilor '50 prin imbracaminte, felul in care isi aranja parul, make-up si comportament.

Marilyn folosea un limbaj non-verbal greu de imitat deoarece aceasta avea o expresivitate naturala, miscarile erau gratioase, zambetul si ochii ascundeau o mie de invitatii puteau cuceri orice barbat.

Limbajul trupului a fost obiect de studiu cu mult timp inaintea autorilor moderni cum ar fi Allan Pease care a avut un mare succes cu cartea "Body Language" (Limbajul trupului 1981).
Oratorii Romani foloseau si ei gesturi specifice astfel incat sa empatizeze cu publicul. Limbajul trupului a fost si un diferentiator in ceea ce privesc clasele sociale.

Din punct de vedere al imbracamintei, Marilyn spunea: "Ma intreb, de ce majoritatea femeilor se imbraca pentru femei? Cred ca este gresit, cel putin pentru mine ar fi o greseala. Se intampla sa imi placa barbatii, astfel ca de obicei imi plac aceleasi lucruri ca si lor. Drept pentru care, ma imbrac pentru barbati. Femeile se gandesc la o rochie pentru ele, dar un barbat se va gandi la acea rochie in relatie cu femeia care o poarta."

Fumatul a devenit popular incepand cu anii '20 cand industria tutunului a inceput o campanie de marketing puternic orientata catre femei.
In timp, acest lucru a dus la fascinarea barbatilor de catre femeile care fumeaza, luand amploare conceptia de smoking fetish.
Se poate spune ca Marilyn Monroe este una dintre deschizatoarele de drumuri in acest sens actrita combinand farmecul sau aparte cu fumatul.

Un alt element pentru atractie pe care Marilyn il folosea destul de des, este acela de a isi arata picioarele si talpile, element cunoscut sub denumirea de foot fetish.

https://www.youtube.com/watch?v=38NSgVDH_Qc

Marilyn Monroe a reusit sa transforme tehnicile de baza ale seductiei, in arta.
No avatar
anastasia

Marilyn Monroe este un exemplu graitor al faptului ca femeile cu forme, nu neaparat voluptoase, dar nici "slabanoage" sunt extrem de senzuale - nu trebuie duse la extrem cele 2 tendinte, ci asa cum a facut ea: a ales cumva o cale de mijloc si iata ce rezultate incredibile a avut. Este un exemplu demn de urmat, desi au trecut cativa ani de atunci si tendintele in moda, make-up etc. au suferit schimbari majore. Nu exagerez spunand ca este definitia senzualitatii si va dainui si peste ani ca simbol al feminitatii.

Alessia

Dupa 53 de ani inca se vorbeste despre Marilyn Monroe, iar acest lucru inseamna ca a fost, este si va fi in continuare "godess of seduction".
Chiar am observat ca folosea elemente subtile pentru fetish-uri, cum ar fi, pe langa cele mentionate, fur fetish.

No avatar
Penelope

O alta chestie interesanta despre ea este ca nici macar nu a fost fan diamante desi a avut si melodia ‘Diamonds Are a Girl’s best Friend’, bijuteriile pe care le purta erau de fapt gablonturi singura piesa veritabila fiind inelul cu diamant primit de la sotul ei.Asadar pot spune ca aparentele fac omul.Una dintre cele mai shic si luxoase femei era de fapt o femeie ca noi.Si noi putem sa fim o mica Marilyn daca ne straduim un pic doar sa avem grija de aspectul nostru.

No avatar
raini

daca ar fi toate femeile la fel de senzuale cum a fost ea....sau macar pe jumatate. ma cam ingrozesc de ce vad in jurul meu si apoi fetele spun ca baietii sunt rau. pai nu-s rai deloc, doar ca se comporta pe masura lucrurilor pe care le vad. nu te poti astepta sa intalnesti vreun print daca te comporti...ma rog, sa nu zic un cuvant care ar jigni.
Carina

Si eu o admir foarte mult.Putem spune ca a fost o emblema erotica,mersul balansat,buzele rosii si gura intredeschisa denota o superfeminitate.:x
Bubu2014

Misto tipa!Cu postul si comentariile voastre m-ati facut super curioasa asa ca am cautat pe net mai multe informatii despre ea.Mereu eleganta,cu tinute provocatoare si cu o atitudine ce emana sexualitate...Wow!Ce viata interesanta si palpitanta a avut!!In acelasi timp ma face sa imi vad viata plictisitoare,monotona....Cred ca trebuie sa fac cateva schimbari,sa am ce povesti nepotilor!:)))))
No avatar
Iulia

Interesant subiectul si cred ca niciodata nu va putea fi epuizat deoarece Marilyn Monroe a devenit un brand. Probabil ca nimeni nu va sti cine a fost persoana dincolo de numele ce a devenit atat de popular, este clar ca Marilyn Monroe a fost imaginea dar persoana a fost Norma Jeane Mortenson.
Ea este probabil una dintre primele persoane care a implementat ideea de foot fetish si a fost deschizatoare de drumuri in ceea ce priveste categoria "adult content".

No avatar
Camelia

Daca o priviti bine, observati ca nu era excesiv machiata, ci natural, cat sa isi sublinieze frumusetea naturala. Hainele erau relativ simple, insa de efect. Nu neaparat ceea ce este facut din abundenta emana senzualitate si feminitate. De cele mai multe ori un machiaj discret, un parfum si o vestimentatie simpla iti dau mai multa incredere decat un make-up excesiv, haine provocatoare, care nu fac altceva decat sa produca un efect de falsitate.
No avatar
ReGina

Discutam despre Marilyn Monroe dupa ani buni de la moartea ei,ceea ce inseamna ca intr-adevar este un simbol al feminitatii si senzualitatii.Daca un model de videochat ar avea macar 80% din calitatile avute de ea,s-ar imbogati peste noapte.
Scrie răspuns