Aceasta a devenit cunoscuta nu neaparat datorita faptului ca era o actrita desavarsita, ci datorita faptului ca aceasta iesea din tiparele anilor '50 prin imbracaminte, felul in care isi aranja parul, make-up si comportament.
Marilyn folosea un limbaj non-verbal greu de imitat deoarece aceasta avea o expresivitate naturala, miscarile erau gratioase, zambetul si ochii ascundeau o mie de invitatii puteau cuceri orice barbat.

Limbajul trupului a fost obiect de studiu cu mult timp inaintea autorilor moderni cum ar fi Allan Pease care a avut un mare succes cu cartea "Body Language" (Limbajul trupului 1981).
Oratorii Romani foloseau si ei gesturi specifice astfel incat sa empatizeze cu publicul. Limbajul trupului a fost si un diferentiator in ceea ce privesc clasele sociale.

Din punct de vedere al imbracamintei, Marilyn spunea: "Ma intreb, de ce majoritatea femeilor se imbraca pentru femei? Cred ca este gresit, cel putin pentru mine ar fi o greseala. Se intampla sa imi placa barbatii, astfel ca de obicei imi plac aceleasi lucruri ca si lor. Drept pentru care, ma imbrac pentru barbati. Femeile se gandesc la o rochie pentru ele, dar un barbat se va gandi la acea rochie in relatie cu femeia care o poarta."

Fumatul a devenit popular incepand cu anii '20 cand industria tutunului a inceput o campanie de marketing puternic orientata catre femei.
In timp, acest lucru a dus la fascinarea barbatilor de catre femeile care fumeaza, luand amploare conceptia de smoking fetish.
Se poate spune ca Marilyn Monroe este una dintre deschizatoarele de drumuri in acest sens actrita combinand farmecul sau aparte cu fumatul.

Un alt element pentru atractie pe care Marilyn il folosea destul de des, este acela de a isi arata picioarele si talpile, element cunoscut sub denumirea de foot fetish.
Marilyn Monroe a reusit sa transforme tehnicile de baza ale seductiei, in arta.