Ce spuneti familiei si apropiatilor?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
raini

buna tuturor. as fi curios sa stiu ce spuneti familiei si apropiatilor cand sunteti intrebati/e unde lucrati. stiu ca marea majoritate a persoanelor nu recunosc ce fac de teama de a nu fi judecati si catalogati drept ce nu sunt. stim cu totii care este parerea generala despre acest tip de job. personal am terminat facultatea de constructii si cand sunt intrebat de job spun ca lucrez la o firma de profil bla bla. sa fie si ceva credibil totusi si care sa justifice si banii pe care ii am. stim ce salarii sunt la noi in tara.
Carina

Parintii mei stiu ca lucrez ca trainer la un studio.:)).Am spus adevarul doar pe jumatate pentru a nu fi cu constiinta incarcata.Credeam ca tata o sa reactioneze rau tare insa mi-a spus ca nu are o parere asa buna dar daca castig bine...e ok..A trebuit sa le spun ca lucrez in acest domeniu deoarece m-am trezit cu ei la usa la fiecare job.Le-am explicat ca aici nu ma pot vizita...Se pare ca au inteles ideea:P
Rebeca

raini;2075 wrote: buna tuturor. as fi curios sa stiu ce spuneti familiei si apropiatilor cand sunteti intrebati/e unde lucrati. stiu ca marea majoritate a persoanelor nu recunosc ce fac de teama de a nu fi judecati si catalogati drept ce nu sunt. stim cu totii care este parerea generala despre acest tip de job. personal am terminat facultatea de constructii si cand sunt intrebat de job spun ca lucrez la o firma de profil bla bla. sa fie si ceva credibil totusi si care sa justifice si banii pe care ii am. stim ce salarii sunt la noi in tara.

Am spus adevarul! Mi-a fost greu la inceput, insa m-am gandit la sotul si copilul meu...nu-mi pot minti cea mai apropiata fiinta, astfel in timp s-ar fi destramat tot ce am zidit pana acum. Tin la familia mea, asa ca am incercat sa fiu intotdeauna sincera cu ei. Fiul meu este mult prea mic sa inteleaga ceea ce fac, insa sper ca pana va creste el sa se schimbe si mentalitatea oamenilor cu un singur orizont si acela restrans.:P
No avatar
Antonia

Frica despre "ce vor spune ceilalti" este foarte des intalnita printre colegele mele. Eu am ales sa nu traiesc cu aceasta frica inca din momentul in care am hotarat impreuna cu sotul meu sa lucrez in acest domeniu. Am ales sa spun adevarul despre acest job. Celor care mare m-au intrebat unde lucrez, le-am spus adevarul si daca au dorit sa coninuie discutia cu tot felul de intrebari sau afirmatii mai mult sau mai putin rautacioase le-am explicat ce inseamna videochat-ul pentru mine. Videochat-ul din punctul meu de vedere este total diferit si nu are nimic de-a face cu prostitutia. Tinerele care practica acest job investesc mereu in imaginea lor, sunt cu studii superioare, au o cultura generala foarte bogata, cunosc foarte bine macar o limba straina de circulatie internationala, sunt femei ce isi doresc independenta financiara si o viata lipsita de griji materiale.
Mai greu a fost cu parintii, sa ii fac sa inteleaga ce presupune mai exact acest job si de ce am ales sa fac asta. Nu au fost foarte incantati de idee, dar nici nu au incercat sa ma convinga sa renunt: "Daca aceasta este decizia pe care ati luat-o impreuna, este treaba voastra." Aceasta a fost concluzia la care au ajuns ei in urma discutiei pe aceasta tema :)
Iar in rest...de parerea celorlalti chiar nu imi pasa foarte mult :>
Bubu2014

Nu stie nimeni ca lucrez in acest domeniu.Am ales sa fac doar ture de dimineata de luni pana vineri pentru a nu le trezi suspiciuni parintilor, care sub nici o forma nu ar fi de acord cu acest lucru.Ei stiu ca lucrez la un call center si ca nu am un salariu fix ci castiguri in functie de realizari,de contracte incheiate.Este adevarat,am constiinta incarcata,sunt stresata si as vrea cateodata sa ma eliberez si sa nu mai sustin aceasta minciuna...Deocamdata stau cu ei,desi imi permit cu usurinta o chirie,dar sunt o fire mai mamoasa..Aproximativ trei sferturi din banutii castigati ii pun intr-un alt cont pentru ca daca as veni cu toti banii acasa probabil s-ar gandi la toate relele posibile..
No avatar
anastasia

Despre ceea ce fac stie doar iubitul meu. Am preferat sa spun familiei ca am un cu totul alt loc de munca, tocmai din cauza ca ii cunosc foarte bine si stiu cum ar reactiona si ce ar spune. Ma mai mustra constiinta cateodata, dar...trebuie sa mai facem si sacrificii de genul acesta. Sper sa se schimbe mentalitatea si la noi si sa fim in rand cu lumea civilizata. Suntem in 2015, dar avem mentalitate de 1900, marea majoritate. Sau stiti si voi cum e: nimeni nu vorbeste, nimeni cu cunoaste, toti sunt cuminti, dar de fapt toti stiu si toti fac, mai greu cu recunoscutul. :D
No avatar
Camelia

cand am inceput imi era rusine sa recunosc, sa spun ce fac, dar mi-am dat seama ca nu am nici un motiv sa ascund. sunt independenta, nu stau la buzunarul parintilor, asa ca nu sunt datoare sa dau prea multe explicatii persoanelor. cei cu picioarele pe pamant au reactionat ok, ceilalti...ma rog. mai putin ma intereseaza parerea lor. totodata am reusit sa fac putina curatenie in lista cu asa-zisi prieteni.
Alessia

Parintii mei nu stiu, nu am degand sa le spun deoarece stiu ca nu ar intelege. Eu locuiesc cu chirie in alt oras pentru a face facultatea, astfel ca parintii nu au cum sa afle. Ma mai suna cateodata fix cand sunt intr-un pvt, dar invoc tot felul de motive pentru care nu am putut raspunde in acel moment. Colegii de la facultate au observat ca de ceva timp vin cu haine scumpe si frumoase, ca am bani sa ies in oras, dar le spun ca am rude plecate in strainatate si imi mai trimit bani si incerc sa nu stau la povesti despre acest subiect.
Momentan nu am iubit, dar nu imi doresc deoarece simt ca s-ar complica toata treaba asta, chiar nu as vrea ca in cele din urma sa afle parintii mei, ii respect si stiu ca ar fi dezamagiti.
Leticia

Ai mei stiu ca lucrez la o firma mare de marketing si publicitate.si așa sediul e intr-o clădire de birouri .multe ma întreabă daca mai sunt locuri libere...hahaha suuuunt😸😸😸
Money Makes the World Go Round
No avatar
Miriam

Eu fac parte din marea majoritate a persoanelor care nu recunosc unde lucreza de teama de a nu fi judecata. Doar partenerului i-am impartasit secretul.
Scrie răspuns