Help! Declaratie venituri 2023
-
anabeauty37
Ana sa nu te superi pe mine dar nu ai avut contabilul bun, eu fac 6 ani cu firma, am avut 2 firme una acum o inchid, totul f simplu atat timp cat contabilul stie ce are de facut, m a costat doar 450 lei inchiderea firmei, fara nici o proprire de cont si am avut incasari mari pe ea, , totul la zi . si inchisul firmei in cateva zile, sa nu speriem fetele degeaba. Legat de ce spune cealalta fata, si eu am locuit afara si plateam aprope 40% catre stat pe pfa acolo ... m am bucurat mult ca la noi este mult mai ieftin, de asta si strainii zic ca e paradis fiscal cu 1% imp pe an .
-
Veronica22
Dureaza fix 2 luni, din momentul in care ai depus dosarul pana in ziua in care firma este radiata. O spun tot din proprie experienta. Eu am platit un avocat care s-a ocupat de tot si m-a costat 1000 lei. Tot ce am facut a fost sa ii inmanez doc avocatului si peste 2 luni am primit confirmarea de radiere pe mail, de la registrul comertului. Nici eu nu am avut niciodata propiri desi poate au mai fost luni in care am intarziat cu platile sau perioade foarte lungi de pauza.
-
anabeauty37
veronica, eu am platit jurista, care e depus in online pt inchidere, mi a dat chitanta 450 lei .. eu nu ma duc nicaieri .. am semnat toate actele pt inchidere .
-
Veronica22
Te cred, fiecare are propriile comisioane. Nu stiu cat este costul daca te ocupi tu personal dar daca apelezi la cineva, cam asta e comisionul, intre 500-1000 lei.
-
Daniela1234
Fetelor, am gasit urmatorul text, adresat platformelor pe care lucram care trebuie sa se conformeze cu Dac7:
In any given reporting year, you will be required to collect and verify the accuracy of the information in accordance with due diligence procedures by December 31 of that year. You may choose to collect the information at one point in time and verify it later, but the entirety of the process must be complete by December 31. By January 31 of the year following the seller’s identification as a reportable seller, you must provide them with a copy of the collected information you intend to report to tax authorities.
Intrebarea mea este, pentru cine a pus tax id inainte de 31, ati primit vreuna o astfel de copie a raportului veniturilor pe care ei le trimit catre UE?
In any given reporting year, you will be required to collect and verify the accuracy of the information in accordance with due diligence procedures by December 31 of that year. You may choose to collect the information at one point in time and verify it later, but the entirety of the process must be complete by December 31. By January 31 of the year following the seller’s identification as a reportable seller, you must provide them with a copy of the collected information you intend to report to tax authorities.
Intrebarea mea este, pentru cine a pus tax id inainte de 31, ati primit vreuna o astfel de copie a raportului veniturilor pe care ei le trimit catre UE?
da.. ar fi f ult sa ne dea si noua site urile ce anume, cat declara cu dac7.. de ex pe xl.. am vazut anual statement report.. si cred ca pe ala il declara.. da la restul site urilor nu stiu...de xm m am tot rugat sa mi spuna ce declra, cum declara si au ignorat, nu mi au raspuns..
-
anabeauty37
caracter ocazional, asta spun ei ca la noi e caracter permanent ca tu vei avea incasari lunare de la situri .. de asta toti contabilii, juristii si chiar cei de la anaf spun ca nu e ok declaratia asta pt ca aici sunt venituri cu continuitate . situlrile vor raporta cat ai primit luna de luna, si majoritatea primesc oricum de la mai multe situri ..
totusi, noi nu avem statut permanent.. nu venim online 8 h pe zi , 5 zile pe sapt.. si avem concediu 21 zile lucratoare pe an, ca un angajat... noi putem intra 10 ore intr o zi, in alta intram 2.. intr o luna putem veni de 5 ori, alta luna aproape zilnic sa tragem tare, si tot asa.. nu e ceva fix, la fel intr o zi putem face50.. alta zi 500... intr o luna 500, in alta luna 3000 samd.. nu e ceva permanent si constant.
nu e ca o shaormerie deschisa tot timpul anului cu anumit program, si care si ia concediu 3 sapt cand e inchisa... la noi e programul f flexibil si e in functie si de cum ne simtim...
am inteles ca fetele de pe chat din sua pot delcara linistite prin declaratia lor unica, fara sa fie astfel de dileme, probleme etc
nu e ca o shaormerie deschisa tot timpul anului cu anumit program, si care si ia concediu 3 sapt cand e inchisa... la noi e programul f flexibil si e in functie si de cum ne simtim...
am inteles ca fetele de pe chat din sua pot delcara linistite prin declaratia lor unica, fara sa fie astfel de dileme, probleme etc