Acum cu toate schimbarile astea de taxe, la sfarsit de an, dupa ce tragi linie cred ca cam tot atat platesti... poate cu mici diferente, indiferent ca alegi DU, SRL sau PFA.
Fiecare trebuie sa analizeze si sa isi dea seama ce e mai potrivit ptr el/ea.
Personal, prefer tot SRL fiindca si ptr mine e important sa am contract de munca si prefer sa platesc lunar contributiile decat toti banii odata...Poate ca pare mai usor cu DU dar si cand va trebui sa te duci cu servieta de bani la ANAF sa platesti.. parca te inteapa inima
Help! Declaratie venituri 2023
-
Veronica22
Zisesem ca PFA ar fi poate cel mai potrivit, daca privim din perspectiva pe care a expus-o anaaremere, cum ca noi nu desfasuram o afacere ca sa ne oblige la SRL. Da, nu desfasuram o afacere ci suntem simple persoane care genereaza niste venituri si tocmai d-aia exista si posibilitatea de PFA.
-
AnaAreMere
Nu ai cum PFA pentru ca la PFA iti trebuie diploma ca ai absolvit un curs sau o școală profesionala în domeniul în care vrei sa activezi, ceea ce nu exista în domeniul asta. Dar iti înțeleg și ție punctul de vedere, ca poate e mai bine sa plătești lunar cu SRL decât anual cu DU, în același timp, poate eu vreau să-mi iau 3 luni concediu din munca asta, dar nu am cum sa bag firma sau contabilitatea pe pauza deci cum o dai nu e bine, tot arunci cu banii în vânt. Also, dacă plătești DU și depășești un anumit prag, cotizezi și pt sănătate și pensie de care beneficiezi și tu, în calitate de plătitor de CAS și CASS. Și nu trebuie sa te duci cu nicio servieta. Anaf iti da un OP cu care te duci la banca și poți face transfer bancar toate taxele.. În fine, eu doar mi-am expus părerea. Acum fiecare alege ce e mai bine și mai convenabil pt el.
-
Veronica22
Era o gluma faza cu servieta
. Scrisese evafromheaven intr-un comentariu ca cei de la solo iti cer doar diploma de liceu...deci poate ca o portita exista sa-ti poti face si PFA. Daca 3 luni iti iei concediu si nu ai incasari pe firma atunci alea 3 luni nu mai platesti nimic, decat contabila...(si cartea de munca dar o poti scoate ptr alea cateva luni) dar da, e si asta o cheltuiala nejustificata ptr cele 3 luni de pauza. Eu una nu am de gand sa fac pauze atat de lungi asa ca ptr mine nu reprezinta un impediment. Also atunci cand vrei sa iei o pauza foarte lunga de ex 6 luni sau mai mult, poti depune o declaratie precum ca firma nu mai are activitate si poti negocia cu contabilul sa-ti incaseze o suma mai mica ptr perioada respectiva. In concluzie sunt avantaje si dezavantaje indiferent de ce alegi si cum ai zis si tu, fiecare alege ce e mai convenabil ptr el.
-
Daniela1234
Pentru cine a pus cnp pe mfc la tax id, v-a zis cineva ceva? Vad ca trebuie sa aiba 13 caractere oricum, cate ar avea tax id?
-
AnaAreMere
Da, mi-am dat seama ca e o gluma cu servieta. Am vrut sa punctez doar în ideea în care fetele sa știe ca nu e nevoie sa aibă cash-ul la ele, se poate la banca cu ordin de plata. E foarte valid și ceea ce ai punctat tu, referitor la toate aspectele. Cat despre diploma de liceu/facultate, e cu dus și întors. Depinde pe mâna cui pica dosarul de PFA la ONRC ca unii pot sa considere studiile medii sau superioare ok, unii nu. Ideea e ca fiecare e liber sa aleagă ce-si dorește și ce i se potrivește mai bine. Eu am vorbit în calitate de fost administrator al unui SRL care nu a făcut altceva decât sa îmi mănânce timpul, banii și nervii. Trăiesc pentru simplitate în general și sunt adepta "dai un ban în plus dar stai în fata", ca despre asta e vorba la sfârșitul zilei. DU rămâne cea mai scumpa varianta, e adevărat. Dar și cea mai puțin tocătoare de nervi. Cumva pun astea în balanta pt ca oricum, cu oricare dintre cele alese, tot cam pe acolo se ajunge la final de an când se trage linie. Și personal, cum as plăti lunar la SRL, pot sa ma apuc sa strâng de la începutul anului fiscal ce urmează să-l declar, sa pun la fiecare salariu deoparte și sa plătesc în cel mai simplu mod. Acum fiecare își știe socotelile și ce-l avantajează cel mai mult.
anabeauty37;n61042 wrote: veronica am inteles ca in functie de cat estimezi ca incasezi pe an contabilul iti calculeaza si iti explica de ce e mai rentabil pfa sau srl .. la mine doar srl .. iti dai seama eu sunt obisnuita cu toate cheltuielile si cu tot sistemul asta, la voi acum e nou .. Eu consider ca sunt doar avantaje ca srl comparativ cu pfa , unu.. daca apare vreo prietena care vrea sa lucreze si ea , ai srl , ii dai 50% si lucreaza pt tine, sau alte oportunitati de afaceri mai adaugi un cod caen si mai vinzi -faci ceva .. plus pt mine contract de munca sa am pensie si sanatate este f important , nu mai spun cu Srl am luat viza de state in 2 minute si tot asa iti poti lua masina , pe cartea ta de credit la banca scrie Antreprenor
nu videochat ..etc
Wow. Foarte interesant.
Wow. Foarte interesant.
-
Michelle2024
Hey buna fetele ....stiu poate ca nu am scris la topicul corect, dar voiam sa va intreb daca stiti cumva care sunt site-urile care nu declara conform legii DAC7 ?
Exista defapt aceste site-uri care nu apartin Uniunii Europene .
Cred ca ar fi misto si chiar necesar un topic cu acestea
Zi frumoasa.
Exista defapt aceste site-uri care nu apartin Uniunii Europene .
Cred ca ar fi misto si chiar necesar un topic cu acestea
Zi frumoasa.
-
anabeauty37
Michele nu exista, au postat pe celelat forum ca toate siturile se vor conforma chiar daca sunt din USA sau alte tari . pt ca oamenii care lucreaza pt ei sunt din europa si ei semneaza aceasta directiva .