Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Cata

Cb am citit in politica lor si nimic de dac7, n-au dat nici un semn. Iar mfc a cerut acel tax...doar ca pe politica lor spune despre taxe pt modelele din sua. Am postat pe celelalte pagini linkul de la mfc si poza ca sa vedeti.
Dac7 este doar despre site urile din Europa.
No avatar
MariC

Bună! Nu știu dacă ajuta neapărat contul nou ! Eu pe Cam4 am închis un cont de-l aveam de 11 ani, am deschis altul din ianuarie anul acesta..le-am scris sa îmi dea situația încasărilor din 2023, și mi-au trimis-o fără probleme..Bănuiesc ca pe baza CNP ului...daca se cer informații.. se pot obține (la Anaf fac referire..)
EllaM.

" Legea DAC7 se referă la impozitarea veniturilor obținute din activități digitale desfășurate în cadrul UE și este aplicabilă atât pentru companiile din interiorul UE, cât și pentru cele din afara UE care generează venituri în statele membre ale UE prin intermediul serviciilor digitale. "
No avatar
MariC

Bună! Poți sa îmi spui, te rog, la ce curs valutar ar trebui calculat pentru DU ? Am înțeles bine, sumele sub 2000 încasate intr-un an de pe o singura platforma (poate fi si ONF?!) Nu trebuiesc declarate ? Multumesc
lulu

Hello . am gasit. ceva foarte interesant . de citit pana la sfarsit . situatia unui studio caruia anaf ul la control ia cerut sa plateasca tva 19% considerand ca Locul de prestare a serviciilor este in Romania conform Dacă articolul 53 din [Directiva 2006/112]. insa Curtea a decis altceva la intrebarea asta .

În aceste condiții, Curtea de Apel Cluj a hotărât să suspende judecarea cauzei și să adreseze Curții următoarele întrebări preliminare:

„1) Dacă articolul 53 din [Directiva 2006/112] se interpretează în sensul în care se aplică și serviciilor de genul celor analizate în litigiu, respectiv servicii furnizate de studioul de videochat operatorului de site web, constând în sesiuni interactive de natură erotică, filmate și difuzate în [timp] real, prin intermediul internetului (streaming în direct de conținut[uri] digital[e])?

. insa o sa pun ultima parte ca sa va faceti ideea despre ce este ..(anaf .. tva). Articolul 53 din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2008/8/CE a Consiliului din 12 februarie 2008,

trebuie interpretat în sensul că

nu se aplică unor servicii furnizate de un studio de înregistrare de videochaturi operatorului unei platforme de difuzare prin internet și care constau în realizarea de conținuturi digitale în forma unor sesiuni video interactive cu caracter erotic filmate de un astfel de studio în vederea punerii lor la dispoziția acestui operator pentru a fi difuzate de către acesta din urmă pe platforma menționată.

https://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=280072&pageIndex=0&doclan g=RO&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=2751699

https://www.iordachescu-law.ro/din-nou-despre-tva-si-studio-urile-de-videochat-lipsa-de-transparenta-a-autoritatilor-fiscale/
No avatar
evafromheaven

Eu am intrebat Stripchat support si mi-au confirmat ca declara toate veniturile,chiar daca am castigat sub 2000
No avatar
MariC

evafromheaven;n60890 wrote: Eu am intrebat Stripchat support si mi-au confirmat ca declara toate veniturile,chiar daca am castigat sub 2000

Vor fi declarate toate veniturile (după părerea mea ), pentru ca pana la urma nu este menționat nicaieri ca sub 2000 Statul roman nu accepta impozitul...Veniturile încasate, mici, mari, toate sunt supuse impozitării...
No avatar
didi41

https://kpmg.com/ro/en/home/insights/2023/02/reporting-rules-for-platform-operators-implemented-in-romania.html
No avatar
didi41

Entities for which the platform operator facilitated less than 30 relevant activities by means of the sale of goods and for which the total amount of consideration paid or credited did not exceed the equivalent in RON of 2000 EUR during the reporting period.
​Eu totusi vad ca scrie de cei 2000de euro,pai ce sa mai credem?Eu nu vorbeam ca statul nu accepta impozit sub 2000 de euro,vorbeam ca stite ul nu este obligat sa raporteze venituri mai mici de 2000 ,scrie negru pe alb sau gresesc eu?
No avatar
Nikki1990

Pare ca nu se raportează...întrebarea mea e dacă ai făcut sub 2000 ai primit mesaj de la site ? Cu completare de tax nr cif blah blah?
Scrie răspuns