Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
AnaAreMere

Nu mi se pare în regula sa vina anaf și sa oblige ei SRL, PFA și alte vise. Cum adică cu DU nu merge dacă exista pe site-ul lor?! Poate fac job ul part time. De unde știu ei cum lucram noi? SRL nu merita! Am avut, l-am închis CU GREU, mi a mâncat banii și nervii cu nșpe mii de facturi și acte! Și eu l-am avut când era impozitul 3% nu când e acum 16% fără angajat! Pai ce am făcut, ma angajez în propria firma și îmi dau lunar 45% din salariul minim pe economie afara + plătesc și vreo 1000 lei la contabil pe luna? Adică vreo 2500 lei în total lunar? Poate nu stau online luna aia și nu produc nimic, ce fac, îmi dau afara din casa 2500 lei? Nu mersi. Ma duc an de an cu banii în traista și cu DU, trebuie să-mi accepte ca doar lucrez ocazional! Asa va sfătuiesc și pe voi fetelor.
No avatar
lube69

sunt de acord cu tine ! asta ar fi cea mai ok metoda zic eu !
No avatar
evafromheaven

De acord ,contabilii ne vor spune sa facem SRL ca sa îi platim lunar , bineinteles...
No avatar
evafromheaven

Sunt o gramada de fete care platesc an de an cu declaratia unica.
Sa fie multumiti ca esti corecta si iti platesti taxele
No avatar
evafromheaven

Chaturbate nu au spus clar, deocamdata.
Pe Chaturbate am cele mai mari incasari si acolo ma intereseaza,pe celelalte siteuri nici macar nu am facut 2000€/an
No avatar
Nikki1990

Bună! Și mie mi au dat același răspuns...
No avatar
Cristina22

Mfc au cerut si ei tin si restul datelor. Daca nu ai primit mail verifica in contul mfc la payment settings daca iti apare ceva nou sau nu. Mie una mi-a aparut, am completat si aia a fost. Din pacate.
No avatar
AnaAreMere

Am un update: am fost la anaf în dimineața asta. M-am dus fizic și am vorbit direct acolo. I-am prezentat suma pe care am făcut o in 2023 și ca vreau sa completez DU, mi a spus direct ca la banii ăștia îmi trebuie o forma juridica. I am spus ca de ce ca pentru videochat nu exista diploma în cazul unui PFA iar SRL nu am de ce sa mi fac pentru ca lucrez part time, adică ocazional. Și a zis cum la suma asta ocazional? Și i-am zis ca astea sunt sumele care se fac la videochat, sa încerce și ea dacă nu crede. Apoi a început să-mi dea exemple de ce sume ar însemna un venit ocazional și i-am spus ca dacă ea crede ca cineva care încasează 1000 euro de 3 ori pe an vine și își declara veniturile e naiva că asta era exemplul. I-am spus ca nu am ce forma să-mi fac pentru ca, după cum am spus nu exista diploma de absolvire a studiilor în videochat și nu am de ce să-mi plătesc salariu și contabil lunar de 2500 lei in total dacă eu lucrez part time (am spus de 2 ori pe luna). Și ca ce înseamnă ocazional pentru ea, nu înseamnă ocazional și pentru mine și vice versa. Apoi am intrebat-o dacă DU e ilegala, a răspuns ca nu evident. Și atunci i-am spus sa se bucure ca practic cu DU statul ia cel mai mulți bani dintre toate formele și sa se bucure ca totuși intenționez sa plătesc. Apoi nu a mai spus nimic, i-am închis gura și asta a fost. Deci fetelor, morala este sa nu va mai speriați. Fiți doar mai înfipte și sigure pe voi! Sunt vloggeri la noi care plătesc de ani de zile impozitele pe banii făcuți din youtube sau tiktok cu DU. Sunt N persoane care plătesc cu DU venituri și încasări din nspe mii de domenii. Ei vor doar sa aibă mai mult acces la intrari și ieșiri din conturi, asta e de fapt șmecheria. Cu SRL sau PFA scoți banii dintr un cont romanesc, ei asta vor, controlul și extrasul de cont la vedere, de aia și insista cu rahaturile astea. Și va spun și din experienta de când SRL-ul era mult mai ieftin decât e acum: nu merita! E o bătaie de cap enorma pentru nimic! Cine poate și îl tine buzunarul sa dea chirie cum a spus cineva mai sus lunara pt contabil și sa-si plătească salariu foarte bine. Cine nu, sa meargă pe DU fără nicio grija. Contabilii și instituțiile publice mereu vor pune presiuni sa ne deschidem PFA sau SRL pentru ca vor fie mai mulți bani în cazul contabililor, fie control asupra extrasului de cont în cazul anaf (pt ca cu DU se plătește mai mult la stat decât cu PFA sau SRL dar nu au control), asa ca nu are rost sa ne speriem aiurea.
No avatar
DeeaCam29

Bv tie fata desteapta ! Bine le ai zis ! Ai si tu dreptate obliga ei pe ce obliga? Corect !
No avatar
AnaAreMere

Asta am spus și eu. Ma enervasem deja. Evident ca ei ațâță și încearcă sa tragă de om și să-l facă sa înnebunească dar nu trebuie sa cedam. Câtă vreme este legal sa plătim cu DU, așa vom plăti. În fond și la urma urmei, ei sunt de vina ca nu oferă streamer-ilor, vlogger-ilor și videochatistelor variante fiabile. Ca nu suntem Auchan sau Carrefour, buticul din colț sa ne facem SRL. Nu avem angajați, nu lucram 8 ore pe zi 5 zile pe săptămână și nu avem de sa fim obligate sa plătim sedii sociale, contabili care cer sume echivalente cu chiriile și salarii dacă noi suntem practic freelanceri.
Scrie răspuns