Help! Declaratie venituri 2023
Multumesc pt raspuns , problema e ca si eu am intrat in legatura pana acum cu mai multi contabili la mine iese din discutie srl si pfa pt ca am venituri mici am lucrat si lucrez doar part time deci iti imaginezi ....Problma e ca eu am vrut sa ma duc cu DU dar mi sa confirmat ca eu daca ma duc si ma declar acum pt 2023 pot plati esalonat dar ei sigur ma vor cauta si din urma si ma vor gasi si ma vor obliga sa le platesc din urma . Asa mi a zis contabila care se ocupa cu industria asta dar din ce a spus ea reiese ca eu pot cere sa platesc cu DU esalonat pt 2023 dar ce fac cu ceilalti anii 5 ani? De unde Doamne iarta ma le dau eu banii astora si mai ales toti odata nu am un leu ! Imi e frica sa ma declar ! Momentan nu stie nimeni nimic sigur cum ne ia si de unde si cum si daca siteurile vor trimite toate incasarile noastre lunar sau doar la cererea lor ! Sunt intr un stres maxim nici eu nu stiu ce sa mai cred nimeni nu stie cum va merge sistemul asta cu noua lege ! Plus ca siteurile nu ai zis nimic sigur daca depun lunar daca nu cb ul de ex nici nu mi a raspuns la mailul acela ! Ma doare capu !
-
anabeauty37
Deea, da, cel mai greu este pentru fetele cu incasari mici . ca in forma actuala jumate ar pleca la stat din ce fac ele /.. cu stresul te inteles perfect! Eu de asta m-am si legalizat de mult, sufar de anxietate, ma sperie orice rahat, si am preferat sa platesc taxele dar sa nu am frica ca ma vor cauta intr o zi.. mai ales acum ca stim sigur ca vor raporta, chiar e stresanta situatia si sper sa gasiti calea si cele care nu isi permit sa tina firma pfa ..
Deea, momentan nu ai ce sa faci decat sa astepti.
Am prietene pe mfc pe care le-au sunat saptamana trecuta, iar zilele astea au fost chemate cu istoricul incasarilor 2017-2022. Din pacate mfc a raportat despre fiecafe model in parte, iar ei isi fac treaba.
Am prietene pe mfc pe care le-au sunat saptamana trecuta, iar zilele astea au fost chemate cu istoricul incasarilor 2017-2022. Din pacate mfc a raportat despre fiecafe model in parte, iar ei isi fac treaba.
AA001 Pfff tu vb serios ? Si eu ma gandeam ca mfc ul a raportat pt ca mi au cerut mie si la toti acel tax id or whatever .....Norocul meu daca pot spune asa desi e cam mult spus noroc esta ca eu am mfc ul doar de 1 an atat si nu am facut exagerat de mult pe el ! La mine este probleme de cb acolo am vechimea si toate incasarile mele din 2019 ! Cb ul mi au raspuns azi din ce au scris a reesit ca momentan nu imi pot da date exacte despre Dac7 si nu stiu ce sa imi raspunde deoarece ei inca sunt inca in dezbatere cu treaba asta ! Dar e aiurea oricum sunt si pe strip de vreo 2 ani ! Deci de cand am aflat stau ca pe ace am o fata de nici eu nu ma mai recunosc ! Am stat super linistita pana acum poate nu 100% dar stiind ca am venituri mici nu m am stresat niciodata asa ca acum ! Sa ii ia dracu de nenorociti !
Exact si eu am plecat de la studiouri tocmai din motivul asta ca mancau si trageau dupa noi ! Am plecat de la studio ca imi luau jumate din bani si ne dadeau amanezi din aproape orice si ramaneam cu un cacat , ca sa vina astia acuma sa ma ia dupa ani de zile de liniste totala ,sa le dau jumate din bani mei munciti sau mai rau sa ma puna sa platesc nus cat din urma sau mai stiu eu ce mai baga ei acolo ! Sa ii ia naiba! Nu vrei sa sti prin ce stari de nervi trec si multe altele ! In ce lume traim ! Toti sa te faca si sa te fure sa manance dupa tine pe munca pe care noi o depunem si facem ce facem sa putem avea un trai macar decent daca nu lux cum au ei si se lafaie statul sau alti pe banii nostri ! Fuck them !
Eu am primit mesaj de la xmodels și de la streamate ca raportează câștigurile mele de când cu noua lege. Xmodels au spus ca dacă nu încarc dovada plății taxelor prin link-ul pe care mi l-au dat, ( vat number),nu îmi vor mai procesa plățile pt ca ei vor primi amendă . Și ca trebuie neapărat sa îmi fac pfa sau srl cât mai repede.
Probabil ca asa vor cere toate în curând.
Site-urile raportează toate câștigurile din toți anii, dar anaf vrea plata pe ultimii 5 ani pt ca ce e mai vechi de 5 ani se prescrie. Unele site-uri mai harnice s-au grăbit sa raporteze încă din prima luna a anului. Trebuie sa declare pana în aprilie . Am aflat și eu de la fete ca au primit înștiințare de la anaf sa își declare veniturile din 2017 pana în 2023. Toți vom primi în curând, e doar diferența de câteva luni. Anaful e pus pe treaba serios, cere taxe pt orice încasări, chiar și pe câteva vânzări de pe olx
Probabil ca asa vor cere toate în curând.
Site-urile raportează toate câștigurile din toți anii, dar anaf vrea plata pe ultimii 5 ani pt ca ce e mai vechi de 5 ani se prescrie. Unele site-uri mai harnice s-au grăbit sa raporteze încă din prima luna a anului. Trebuie sa declare pana în aprilie . Am aflat și eu de la fete ca au primit înștiințare de la anaf sa își declare veniturile din 2017 pana în 2023. Toți vom primi în curând, e doar diferența de câteva luni. Anaful e pus pe treaba serios, cere taxe pt orice încasări, chiar și pe câteva vânzări de pe olx
Mi-am șters contul pe streamate din decembrie de cand au anunțat de dac7 și le-am spus sa șteargă toate datele mele dom baza de date. Acum am cerut închiderea contului și la xmodels. Am mai rămas cu 2 site-uri unde nu prea fac bani. O sa le închid și pe astea și îmi caut ceva de muncă.
-
Intheshadow
Ce treaba are xcams daca un model isi declara sau nu banii in tara ei?modelul nu este angajata siteului respectiv,de unde draq veniti frate cu balivernele astea?se pune cnp si cu asta basta si daca se trimite,da detalii cu nume,adresa si cnp…numai tampenii scrieti…se raporteaza pe anul 2023 nu de acum 5 ani…are dreptate Figuri cand va zice ce va zice
-
Intheshadow
Numai aberatii scri,cum sa ti stearga tie incasarile sin data de baza,ti o tragi cu patronul de la sm?:)))))))bai deci asa cv n am citit in viata mea,du te fata mea la un control,ca ai prb grave la bujie