Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Veronica22

Buna fetelor, in legatura cu DU...ceea ce observ ca multe nu stiti, este ca odata ce ai atins pragul de 12 salarii, teoretic trebuie sa depui estimativa ptr anul respectiv, chiar daca anul nu s-a incheiat, urmand ca anul urmator pe 25 mai sa depui declaratia cu suma exacta. Zic teoretic fiindca nu stiu ce se intampla daca nu depui aceasta declaratie estimativa si o depui direct pe aceea din 25 mai.

De exemplu, eu impreuna cu contabila mea am depus in toamna declaratia pe 2023, cu o suma estimata (cat am crezut eu ca voi incasa in total pe tot anul), iar acum in mai, urmeaza sa depun declaratia propriu zisa cu suma exacta. Ce vreau sa subliniez este ca daca a mers sa depun estimativa, logic ar fi sa pot depune declaratia si in mai 2024, fara probleme.
Sa va mai dau un pont...dacai ai incasat banii ca persoana fizica si ai depasit cele 24 salarii...si esti angajata cu CIM la o firma, nu mai platesti pensia, doar cei 10% si sanatatea.
In final, cele care vreti sa mergeti doar pe DU, v-as recomanda totusi sa cautati un contabil specializat pe domeniul asta si va informati bine cu privire la ce aveti de facut.

​​

​​​​
No avatar
AnaAreMere

Cred ca toate au un început într-un anumit domeniu. Am o prietena vlogger-ita care a început sa posteze pe YouTube fără vreo așteptare financiară, însă în decursul primului ei an, s-a întâmplat ca ea sa facă bani din treaba asta și anul următor s-a dus să-și declare veniturile cu DU. Nu a știut ca trebuia sa facă de la începutul primilor ei bani câștigați estimarea, iar contabila i-a spus ca e ok cata vreme își plătește oricum declarația. Indiferent de situație, consider ca atat timp cât avem invoice-urile de la 1 ianuarie 2023 și pana pe 31 decembrie 2023 putem sa mergem și sa plătim, ca mai apoi sa începem sa facem estimarea pe anul acesta, 2024. Pana la urma cata vreme vrem sa le plătim, eu zic ca n-ar avea ce sa comenteze și ar fi ok sa nu ne mai pună atâtea bețe în roate. Oricum, prietena mea e sătulă de prostiile lor. A glumit la un moment dat pe tema asta "da' ce vor domne ăștia, ca dacă eu nu mai postez niciun clip pe canal nu mai fac niciun ban, ce ma tot freacă atâta cu estimatul... nu poți estima ce bani faci in domeniul asta de creator de continut sau de treamer/vlogger, ceea ce suntem și noi la urma urmei. Numai bine tuturor!
No avatar
evafromheaven

Nu dar am vorbit cu support de la Solo .
No avatar
Corne1

Bună. Am primit și eu mesajul acesta ieri de la xmodels pe site on secțiunea de mesaje. Le-am trimis reply spunând ca nu o sa îmi fac pfa pt 50$ pe luna cât fac la ei pe site. Răspunsul a venit după câteva ore spunând ca nu îmi vor mai putea trimite plățile dacă nu le trimit informațiile respective. Cred ca toate site-urile vor cere asta
No avatar
AlexxaSymbol

Veronica, ti-ai facut PFA sau declari ca persoana fizica? Da-ne si noua mai multe informatii ce ti-a spus contabila, daca ai bunavointa.
No avatar
evafromheaven

Am trimis un email la Chaturbate support sa intreb daca mi-au dar report la earnings
Stiu ca 31 ianuarie e Ultima zi
lulu

any update de la ei ?
No avatar
evafromheaven

Niciun raspuns de la Chaturbate.
Streamate au refuzat sa-mi dea un statement pt ce au declarat pt anul 2023 ,supportul a zis ca modelele nu vor primi acel statement precum modelele din America. Ar fi fost mult mai usor sa primim si noi cu Plata taxelor . Dar Euro models nu merita,se pare ,pe langa faptul ca noi primim doar 30% si cele din America 35%
No avatar
Cata

Buna. Si eu ma uitam chiar acum pe politica chaturbate sa vad daca scrie ceva despre dac7 si nu este nimic. Ultima modificare in regulament a fost facuta pe 5 ianuarie 2023, recent nimic. Si spun asta cu cititul in politica lor pt ca toate site urile paracioase au specificat asta undeva pe pagina lor, in politica lor sau o mica setare pe undeva ... Ei din cate vad eu, nu.
Sunt modificari si din noiembrie 2023. Voi vedeti ceva legat de dac7? Poate imi scapa mie ceva...
No avatar
Veronica22

Alexxa, ptr 2023 declar ca persoana fizica. Ptr anul asta mi-am facut SRL. Pai contabila nu mi-a zis mare lucru despre DU, doar ca ar fi trebuit depusa estimativa mai devreme....am depus estimativa si a ramas ca in mai sa depun declaratia cu suma exacta. Nu mi-a mentionat nimic despre faptul ca nu se mai poate depune DU sau ca ar trebui vreun contract de drepturi de autor, dar o sa o intreb de curiozitate cand o sa ma intalnesc cu ea.
Scrie răspuns