Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
AlexxaSymbol

Ce vorbesti, o sa traiesti super din pensia de la statul roman :)) o sa ai pensie si daca nu ai cotizat deloc, pana si asistatii sociali care ajung la varsta aia primesc 1400 lei pensie... si cunosc cazuri care au cotizat 30 de ani si primesc 1600-1700, deci o diferenta foarte mica.. daca tu ai salariul minim pe economie in firma, nu te mai gandi la o pensie decenta... banii care ii dai la statul roman pentru pensie sau asigurare nu o sa ti mai recuperezi niciodata, poate doar daca traim 150 de ani... :))
No avatar
AnaAreMere

Nu Lulu, stai linistita, nu am perceput-o asa. Ideea e ca habar nu am dacă aceste impozite pe care le datorăm la sănătate și la pensie sunt valabile și pt noi. Văzusem undeva cum ca (,) cu DU nu am fi incluse. Noi doar având obligația de a le plati pentru sistemul public. Oricum, e o harababura. Nu am o informație corecta în acest sens, doar ce am auzit, presupun ca voi afla la momentul în care voi plăti dacă voi beneficia și eu sau doar cotizez în bugetul de sănătate și de pensii publice și atât. De aia ziceam ca pe SRL fiind angajat în propria firma, eram cumva 100% ca voi beneficia de acest lucru. Cu DU e cumva cu dus și întors treaba asta întrucât nu am găsit nicio informație clara în acest sens.
No avatar
Veronica22

[USER=9594]anabeauty37[/USER], ai putea sa imi spui, te rog, la ce banca romaneasca ti-ai deschis contul firmei? Le-ai spus direct care este activitatea sau ai inventat altceva? Eu am fost azi la garanti si mi-au spus clar ca nu accepta.
BT, BRD, ING- de asemenea, nu accepta.

Apoi am cautat ore in sir informatii si vad ca majoritatea bancilor nu mai accepta venituri din acest domeniu.
No avatar
anabeauty37

veronica, asta spuneam si eu, majoritatea bancilor nu accepta plati din videochat chiar daca lucram legal. din acest motiv contabila mi a recomandat sa fac paxum busness neavand probleme cu bancile, paxum nefiind site de videochat, in banca din paxum intra plata de la trustly group care nu are treaba cu videochat deci totul este in regula.
No avatar
anabeauty37

Eu am cont la BT de 5 ani, am incasat sume mari , fara nici o problema, dar plati din paxum nu direct din situri.
No avatar
Veronica22

Ana, intre timp am citit si postările tale anterioare. Si eu sunt in proces de a deschide paxum business, doar ca momentan m-am impotmolit la niste pasi. La fel ca si tine, vreau sa transfer banii din paxum business intr-un cont romanesc, si in situatia asta ma gandeam sa nu mai spun bancii care este activitatea reala... doar ca am vazut ca sunt multe cazuri in care se transferau bani din paxum si bancile au inceput sa intrebe de provenienta banilor, urmand a le inchide conturile.
No avatar
anabeauty37

veronica, da, e jale cu paxum busness. Probabil au fost luate la intrebi cele cu plati din paxum personal . din Busness eu nu am avut nici o problema in toti anii astia ,. este cont pe firma si banii intra in firma ..,
No avatar
anabeauty37

legat de banci, mi a spus un prieten care lucreaza la banca ca initial banca se uita la codul caen principal, sunt anumite coduri caen care stiu ei ca sunt de videochat si din start spun ca nu accepta.
No avatar
Veronica22

Mersi mult ptr raspunsuri. Într-adevăr, erau cazuri cu paxum personal. Am analizat si eu foarte mult toata situatia asta si varianta cu paxum business->cont romanesc, pare a fi cam singura optiune.
No avatar
MissM

Bună, aveți idee dacă și pentru pfa este nevoie sa ți deschizi paxum business ? Mulțumesc
Scrie răspuns