Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Suzzy

https://www.economica.net/dispar-casele-de-schimb-valutar-ale-bancilor-cu-cat-cresc-costurile-schimburilor-valutare-online-sau-la-mfm-ce-banci-permit-si-in-ce-conditii_708195.html?fbclid=IwAR0guLVkD-tZhgRmxi_VUALSIsQUwHaPdBS0GHMDqYTPRCtBuam2OiPzxes

O intrebare legat de articol:
Banii de pe Jas de exemplu daca am card in lei si ei normal vin in $ imi iau astia taxa de schimb si pentru astia ?
No avatar
Cata

Buna. Am citit articolul ca au scos caseriile din banca, nu vad ce legatura are cu cardurile noastre. Azi am scos cash de la ING, am card Paxum in $ si am scos lei fara probleme.
Nu stiu ce comisioane iti iau tie, dar eu sunt ok cu banii scosi de pe Mastercard la ING. Nici nu m-as complica sa dau comanda de card Paxum in lei. Un card imi ajunge.
No avatar
Cata

Vreo veste de la MFC? Nu stau pe el, dar vreau sa stiu daca tot cu probleme sunt. Tot din SUA sunt si astia.
No avatar
lube69

Buna seara! Vin cu vesti proaste! Am vorbit cu suport streamate si a zis ca sumele facute de modele vor fi predate la ANAF in Romania nicidecum in Luxemburg cum spunea o fata pe aici. Deci practic e nasol tare.
No avatar
Intheshadow

Legea Dac7 a fost data de Uniunea Europeana,nu de Romania,cei de la Xlove au explicat clar ca trimit rapoarte in Luxembourg si nu in Romania,ce parte nu pricepi?
No avatar
lube69

Suportul de la streamate ma minte pe mine s.au cum crezi tu ? Asa mi.a spus azi

Attached files
No avatar
Memsy

Buna seara, eu m-am documentat mai mult azi si am ajuns la concluzia ca eu personal sunt intr-o confuzie asa ca am stres unele mesaje pe care le-am scris din urma. Da, XLove a zis ca va raporta la Luxembourg dar nu stiu despre celelalte siteuri daca vor raporta tot acolo. Pe grupul de telegram a scris cineva ca toate siteurile vor raporta catre UE respectiv catre tara unde modelele europene au domiciliul dar ca nu se stie procedura exacta - cam vaga explicatia.

In acest link este explicat ce inseamna de fapt DAC7.

https://www.fonoa.com/blog/dac7overview
No avatar
Nicolle1

Bună! Pai și dacă vom declara veniturile pe anul acesta,după cum specifica noua lege tine doar de anul 2023. Doar asta vor raporta,deci avem timp sa depunem declarația pana în mai 2024, deci nu este chiar atât de complicata treaba. Iube69 , poți sa mai întrebi suportul sa ne lămurim exact ca doar anul acesta este implicat.
No avatar
lube69

am intrebat deja ! a zis ca doar pe 2023 se raporteaza in ianuarie2024 si tot asa an de an .asta e noua normalitate si va trebui sa ne invatam cu ea.
No avatar
Intheshadow

Unde va raporta Xlove vor raporta si Streamate si care siteuri mai sunt,la Anaful din Luxembourg,doar ca Xlove a fost singurul site care a explicat si a spus,restul nu spun,doar pt a crea panica aia aoleu ma ia anaful,acum nu se stie daca cei din Luxembourg vor trimite in tarile din Uniunea Europeană acele rapoarte
Scrie răspuns