Help! Declaratie venituri 2023
Eu am zis mai sus ca se plateste si CAS si CASS pe declaratia unica 212 daca suma pe care o declara depaseste plafoanele dar Intheshadow zice ca alea se platesc decat cand ai carte de munca (CIM - Contract Individual De Munca). Acum nu stiu ce sa mai cred.. Dar oricum, Suzzy daca face doar 3 sute la perioada nu cred ca depaseste plafoanele, e cam la limita..
Si daca ma mentin asa cu 300 la perioada , vin 600 $, sau puteti pune si 500$ pe luna, cat ar trebui sa platesc exact? Cam 2500 de lei ar veni pe luna. Mentionez ca sunt de acasa, nu am vreun contract de munca sau carte de munca. Multumesc ca tare as vrea sa stiu daca sa mai stau sau nu si sa ma duc sa declar dar sa stiu exact cat as plati la 2500 lei pe luna. Multumesc mult!
-
evafromheaven
Fetelor ,declarati doar siteurile care sunt paracioase
NU are rost sa ne stresam si sa intram in datorii cu siteurile care nu declara veniturile modelelor...
Eu abia ma descurc financiar oricum ,ca vine si asta ...
NU are rost sa ne stresam si sa intram in datorii cu siteurile care nu declara veniturile modelelor...
Care declara si care nu ? Streamate ,LJ,slove? Atat?? vreau sa va zic ca eu am lucrat din 2017 pe streamate, in ultimul timp maxim 5 luni sa zic a mers rau de de tot nu mai sunt memberi si stateam dupa el imbracata si nu mai prea faceam nimic pe cb asa ca de cand am aflat ca e paracios am stat sa fac suta de $ pe el si no sa mai lucrez in veci pe el plus ca platesc 30 %ma concentrez pe cb ,stripchat. Chiar nu se merita sa mai pierd timpul pe el.
am primit raspuns de la cb---desi din ce mai citisem, intelesesem ca cb nu ar raporta cu dac7.... da uite ca ei zic ca da...
"Please note that Chaturbate will comply and provide all needed information in accordance with the new DAC7 Law.
Thank you,
The Chaturbate Team
"
"Please note that Chaturbate will comply and provide all needed information in accordance with the new DAC7 Law.
Thank you,
The Chaturbate Team
"
Memsy;n58765 wrote: Eu am zis mai sus ca se plateste si CAS si CASS pe declaratia unica 212 daca suma pe care o declara depaseste plafoanele dar Intheshadow zice ca alea se platesc decat cand ai carte de munca (CIM - Contract Individual De Munca). Acum nu stiu ce sa mai cred.. Dar oricum, Suzzy daca face doar 3 sute la perioada nu cred ca depaseste plafoanele, e cam la limita..
pai din pacate daca declari pe persoana fizica, sau persoana fizica autorizata (pfa ).. si depasesti plafoanele ai de platit sanatate si pensie.... daca esti firma, platesti acolo taxe, dividende, si apoi cand iti intra banii de la dividende pe persana fizica platesti doar sanatatea daca depasesti plafoanele..
asta afecteaa in mod special modelele cu incasari mici pentru ca din start sunt niste sume fixe de platit. daca ne incadram pana in 14500 euro pe an... trebuie platit vreo 1800 euro pensia, si vreo 800 euro sanatatea.. deci din start 2600 euro numai pentru asta, plus 1450 eur impozitul de 10%..( daca depasim 14500 euro pe an se dubleaza sumele pt sanatate si pensie... )
deci din 14500 euro, ramanem cu 10000 si ceva de euro.. adica vreo 30 si ceva % dat la stat....
dar fata cu 300 la perioada, deci 600 pe luna...nu are de paltit pensia, ca nu depaseste plafonul.. dar are de platit sanatatea de 1800 ron, cam 360 euro....
toate calculele sunt pe anul acesta.. inca nu am studiat ce schimbari de praguri sunt pt 2024, pt cas si cass, dar sigur va fi mai mare jumuleala...
pai din pacate daca declari pe persoana fizica, sau persoana fizica autorizata (pfa ).. si depasesti plafoanele ai de platit sanatate si pensie.... daca esti firma, platesti acolo taxe, dividende, si apoi cand iti intra banii de la dividende pe persana fizica platesti doar sanatatea daca depasesti plafoanele..
asta afecteaa in mod special modelele cu incasari mici pentru ca din start sunt niste sume fixe de platit. daca ne incadram pana in 14500 euro pe an... trebuie platit vreo 1800 euro pensia, si vreo 800 euro sanatatea.. deci din start 2600 euro numai pentru asta, plus 1450 eur impozitul de 10%..( daca depasim 14500 euro pe an se dubleaza sumele pt sanatate si pensie... )
deci din 14500 euro, ramanem cu 10000 si ceva de euro.. adica vreo 30 si ceva % dat la stat....
dar fata cu 300 la perioada, deci 600 pe luna...nu are de paltit pensia, ca nu depaseste plafonul.. dar are de platit sanatatea de 1800 ron, cam 360 euro....
toate calculele sunt pe anul acesta.. inca nu am studiat ce schimbari de praguri sunt pt 2024, pt cas si cass, dar sigur va fi mai mare jumuleala...
evafromheaven;n58767 wrote: Fetelor ,declarati doar siteurile care sunt paracioase
da clar doar site urile paracioase.. si din 2024 vedem cine se mai alatura la lista siteurilor paracioase..
da clar doar site urile paracioase.. si din 2024 vedem cine se mai alatura la lista siteurilor paracioase..
-
evafromheaven
Atunci ar trebui sa posteze ceva despre asta pe siteul lot,asa cum au facut Streamate si Xlovecam.
Sau macar se ne dea un email
evafromheaven;n58772 wrote: Atunci ar trebui sa posteze ceva despre asta pe siteul lot,asa cum au facut Streamate si Xlovecam.
exact asa ar trebuie sa faca, sa fie transparenti.. da atunci ma gandesc ca o fi valabil de la anu , si nu de anu asta pt cb
exact asa ar trebuie sa faca, sa fie transparenti.. da atunci ma gandesc ca o fi valabil de la anu , si nu de anu asta pt cb
-
evafromheaven
Cu sanatate si pensie ajungem la aproape 40%