Help! Declaratie venituri 2023
-
Intheshadow
Memsy alea se platesc cand ai carte de munca,aici se vb strict despre impozitare nu despre sanatate si pensie
-
adelina007
Nu te mai stresa atat. In 2024 trebuie sa declari pe 2023. Nu te ia nimeni din urma.Siteurile declara la Anaful din Luxemburg doar veniturile tale din 2023 atat si nici macar nu se stie daca se va trimite ceva in Romania. Nu ia nimeni la puricat fiecare model sa incepe sa intrebe siteurile daca a mai lucrat in trecut sau nu. Eu am avut firma. Am platit taxe fix pe ce am facut.Nu m-a luat nimeni din urma.
-
AnaAreMere
Nu știu cine ti-a dat aceasta informație total eronata conform căreia dacă ai primi bani din străinătate nu trebuie sa plătești impozit pe venit. Da, dacă îți trimite vreo ruda plecata la munca în străinătate de 5 ori pe an nu plătești, dar dacă primești bani în schimbul unui serviciu pe care îl oferi se numește tranzacție și atunci ești supusa plății de impozit ca orice alt prestator de servicii. Dacă ai citi ce scrie la detalii când primești plati de la site-uri ai vedea ca scrie "cam performance" sau "online services", așadar ești supusa taxelor! Iar noi nu suntem angajate la site! Noi suntem prestatori de servicii pe site-urile acestea! Ele ne oferă o platforma pe care noi sa avem expunere din care site-ul ne percepe comision, deci suntem colaboratori, nu angajați! La fiecare înregistrare de cont pe fiecare site exista termene și condiții pe care se presupune ca le-am și citit nu doar am marcat cu "am citit și sunt de acord", acolo stipulează clar ca noi nu suntem angajate la site-uri, ci colaboratori și ca fiecare dintre părți (noi și site-ul) este responsabila sa-si achite partea către organele fiscale. Cat despre jasmin, ei oricum au cnp-ul tău de când te-ai înregistrat pe site, deci fie ca vei completa tu, fie ca nu, ei au datele tale personale. Dar nu te mai stresa și nu te mai panica. Nu e sfârșitul lumii. De la 1 ianuarie și pana în mai sunt 5 luni în care putem lucra pentru a ne achita taxele. Renunțăm la micile capricii și dorințe și ne apucam serios de munca, achitam și gata, dormim liniștite.
-
AnaAreMere
Tu plătești ce vrei, nu e treaba mea. Ca ce îți da statul roman ție sau ce nu îți dă de banii ăștia, asta nu contează. Întreprinzi o activitate de prestator de servicii în urma căreia ești remunerata pe teritoriul României? Atunci ești supusa legii fiscale a României. Că statul roman e corupt și fura, asta nu interesează pe nimeni, tu ai obligația de a plăti taxe și impozite. Și nu contează ca ai contract de munca sau nu, nici nu se poate contract de munca în domeniu, se poate sa-ti achiți taxele ca freelancer, persoana dizica prestatoare de servicii sub forma declarației unice pe care o poți completa și achita pana la data de 25 mai 2024. Tu alegi sa faci cum te taie capul și cum consideri, nu-ti spun eu ce sa faci, eu doar am spus o informatie pe care o poate găsi oricine la un google distanță.
Suzzy;n58763 wrote: Multumesc mult ca mi-a zis cineva ca taxele ajung undeva pe la 40% si m-am speriat dar 10% este chiar bine si se merita sa intram in legalitate sa platim si sa dormim linistiti.
M-a speriat cu 40% taxe.!
da sunt 10% din cat declari, dar mai se adauga cass -sanatatea si cas -pensia.. si daca depasesti niste plafoane, nu sunt chair niste sume de neglijat.. deci in functie de cat faci, e posibil sa ajungi sa dai la stat 40% din cat faci--10% impozit, plus sanatate si pensie..
"Practic, cei care vor obține între 36.000 și 72.000 de lei în acest an (12-24 salarii minime) plătesc cel puțin 9.000 de lei CAS, iar cei care obțin peste 72.000 de lei (24 de salarii minime) vor plăti 18.000 lei pentru această contribuție.
De asemenea, merită punctat că persoanele care obțin venituri sub 36.000 de lei/an (12 salarii minime brute pe țară) nu datorează CAS pentru ele și nu vor plăti nimic la stat din perspectiva acestei contribuții.
Mai exact, pentru 2023, sumele ce sunt datorate ca CASS sunt de 1.800 de lei, dacă veniturile se situează în intervalul 18.000 – 36.000 de lei, 3.600 de lei, dacă sumele obținute sunt în palierul 36.001 – 72.000 de lei sau de 7.200 de lei, dacă veniturile încasate depășesc 72.000 de lei.
Similar contribuției la pensii, și aici există un prag de venituri până la care nu se datorează deloc contribuția la sănătate. Astfel, cei care obțin până la 18.000 de lei în acest an nu vor plăti nimic pentru CASS. " citat de pe site ul asta https://taxnews.ro/2023/05/23/noile-plafoane-de-cas-si-cass-pentru-2023-complica-in-acest-an-modul-de-declarare-a-taxelor-pentru-persoanele-fizice/
era minuanat daca era doar 10%.. este clar ca noi depasim acele praguri si datoram si sanatate si pensie..
M-a speriat cu 40% taxe.!
da sunt 10% din cat declari, dar mai se adauga cass -sanatatea si cas -pensia.. si daca depasesti niste plafoane, nu sunt chair niste sume de neglijat.. deci in functie de cat faci, e posibil sa ajungi sa dai la stat 40% din cat faci--10% impozit, plus sanatate si pensie..
"Practic, cei care vor obține între 36.000 și 72.000 de lei în acest an (12-24 salarii minime) plătesc cel puțin 9.000 de lei CAS, iar cei care obțin peste 72.000 de lei (24 de salarii minime) vor plăti 18.000 lei pentru această contribuție.
De asemenea, merită punctat că persoanele care obțin venituri sub 36.000 de lei/an (12 salarii minime brute pe țară) nu datorează CAS pentru ele și nu vor plăti nimic la stat din perspectiva acestei contribuții.
Mai exact, pentru 2023, sumele ce sunt datorate ca CASS sunt de 1.800 de lei, dacă veniturile se situează în intervalul 18.000 – 36.000 de lei, 3.600 de lei, dacă sumele obținute sunt în palierul 36.001 – 72.000 de lei sau de 7.200 de lei, dacă veniturile încasate depășesc 72.000 de lei.
Similar contribuției la pensii, și aici există un prag de venituri până la care nu se datorează deloc contribuția la sănătate. Astfel, cei care obțin până la 18.000 de lei în acest an nu vor plăti nimic pentru CASS. " citat de pe site ul asta https://taxnews.ro/2023/05/23/noile-plafoane-de-cas-si-cass-pentru-2023-complica-in-acest-an-modul-de-declarare-a-taxelor-pentru-persoanele-fizice/
era minuanat daca era doar 10%.. este clar ca noi depasim acele praguri si datoram si sanatate si pensie..