experienta mea cu paxum recente

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
aaron

kaara144;n44643 wrote: Aveti mare grija cu jegosii astia de la paxum.
Dupa 6 zile cand contul meu a fost under review azi am primit urmatorul mail:

Your Paxum account was closed due to a TOS breach. Additional details can not be disclosed.

Please use or withdraw the remaining balance on your card as soon as possible, as it will shortly be canceled.

Best Regards.

Octav e un ***** de om si o sa primeasca ce merita... Good luck

Ai facut cumva plati care siteuri de pariuri/jocuri de noroc sau criptomonede cu cardul Paxum?
aaron

A mai incercat cineva sa-si inroleze cardul Paxum in aplicatia Curve? https://www.curve.com/

Eu am incercat si nu am reusit, si sunt curios daca problema e de la cardul meu, sau daca nu merg cardurile Paxum in general.
No avatar
Monika

Salut !
De cateva zile incerc sa platesc cu cardul si nu reusesc ..motivul ar fi ..tranzactie limitata..
Din cate stiu eu , nu am setata nici o limita si nu reusesc sa inteleg ce se intampla .
In ultimele luni , am incercat sa scot de la diferite atm uri bani si nu am reusit sa scot mai mult de 300 de ron ( m am gandit ca e probabil din cauza covidului ...)
Acum nu mai inteleg nimic ..
Suportul de la paxum , zice ca au trimis solitarea mea pe mai departe ..si cam atat ..
A m ai patit cineva la fel ? Poate stie cineva ce se intampla ..?
Multmesc!
lulu

aaron;n44755 wrote:

Ca sa calculezi corect cursul, trebuie sa te uiti la tranzactie dupa 2-3 zile, ca doar dupa ce trece tranzactia din Pending in Completed poti vedea rata corecta de decontare a tranzactiei.

Suma maxima ce am scos-o la un ATM BRD intr-o singura tranzactie e de 8000 lei. Sunt ferm convins ca limita e impusa de banca ce detine bancomatul.

Din calculele mele, am observat ca se pierde la cursul de schimb ~ 3.5% fata de cursul Mastercard plus taxa fixa de $2/tranzactie ATM.
Pentru plata la POS, se pierde tot ~3.5% din valoarea tranzactiei fata de cursul Mastercard, dar nu se mai plateste nici o alta taxa pe tranzactie.

Avand in vedere cele de mai sus, din punctul meu de vedere, cel mai ok e sa folosim cardul Paxum la toate cumparaturile la comercianti si online, si cand avem nevoie sa scoatem bani cash de la ATM sa o facem in sume cat mai mari intr-o singura tranzactie, ca sa limitam plata comisionului de $2 pe tranzactie la ATM.

Daca stie cineva un bancomat ce da mai mult de 8000 lei/trazactie, il rog sa-mi spuna si mie.

Multumesc pentru raspuns .In cele din urma m -am lamurit cu privire la curs. Am incercat o data sa scot de la brd da nu mi s-a permis mai mult de 3000ron .:(
lulu

arabu1988;n44789 wrote: cel mai bine este BRD de acolo scot de cand exista card paxum si scoti 4000 de ron per tranzactie

Buna . in urma cu aprox o luna .. in aceeasi zi am scos de la BRD ,BCR SI ING
BRD CU 4.2938 RON LA 1 $
BCR CU 4.31 RON LA 1 $
ING CU 4.2938 LA 1$

Iar brd nu a vrut sa dea peste 3000 ron (poate nu avea mai mult bancomatul ..nu stiu )

Ultimile dati am scos de la raiffeisen si ing . Caci raiffeisen este singura care mi-a dat 4000 ron pe tranzactie si pot face 3 tranzactii in aceeasi zi de cate 4000 ron .

Joia trecuta la raiffeisen mi s-a calculat cu 4.1349(avand in vedere ca a scazut foarte mult dolarul si la exchange este 4.3) iar ING ul tot cu 4.1349

Mie personal BRD mi a dat cursul cel mai prost .. (nu ca ar fi o diferenta uriasa ) si prefer raiffeisen caci permite un total de 12000 ron de scos pe zi

Sper sa ajute informatiile mele :)

o zi buna tuturor

No avatar
Roxana Dobre

Bunaaa. lucreaza careva pe Camsoda? va intrat banii in paxum? asta e a 3 zi si inca nu a intrat
Ann

A treia zi de la ce, mai exact? CamSoda plateste joi, sau de obicei miercuri noaptea, weekly
PE SCURT.Universul rasplateste efortul, nu scuzele
aaron

Daca aveti bani pe cardul SEPA, va recomand sa-i scoateti cat de repede, pentru a fi siguri ca nu ramaneti fara ei.
Nu sunt probleme la Paxum, dar sunt probleme foarte mari la Wirecard, emitatorul cardurilor Sepa. Mai exact, in urma unui audit financiar, reaizat datorita faptului ca Wirecard e listat pe bursa DAX (Germania), a rezultat ca au disparut din conturile Wirecard, fara urme fiscale, aproximativ $1.9 miliarde. In urma anuntului, pretul actiunilor Wirecard au scazut de la ~100 euro, pana la ~20 euro la ora la care scriu textul. Mai mult, Wirecard are termen limita pana azi, sa prezinte raportul financiar pe 2019, in caz contrar, bancile creditoare urmand sa retraga un imprumut de 2 miliarde de euro.

In conditiile astea, nu stiu daca Wiecard va mai exista mai mult de cateva zile/saptamani, si Paxum probabil va fi nevoit sa-si caute alt partener pentru emiterea cardurilor, si in cazul asta prevad iar o perioada indelungata de stat fara carduri, la fel ca data trecuta cand s-au schimbat cardurile.

In acelasi timp, e posibil ca cei de la Wirecard sa prezinte azi raportul, si el sa fie bun, si in cazul asta sunt sanse ca situatia sa se stabilizeze, dar eu prefer sa nu risc, si am golit cat de mult am putut cardul, sa nu raman fara banii de pe card.

In continuare am bani in contul Paxum, si nu ma grabesc sa-i transfer, deoarece am incredere in Paxum ca nu au probleme.

https://www.marketwatch.com/story/wirecard-shares-plunge-after-saying-auditor-cant-find-billions-of-missing-cash-2020-06-18
aaron

Daca aveti bani pe cardul SEPA, va recomand sa-i scoateti cat de repede, pentru a fi siguri ca nu ramaneti fara ei.
Nu sunt probleme la Paxum, dar sunt probleme foarte mari la Wirecard, emitatorul cardurilor Sepa. Mai exact, in urma unui audit financiar, reaizat datorita faptului ca Wirecard e listat pe bursa DAX (Germania), a rezultat ca au disparut din conturile Wirecard, fara urme fiscale, aproximativ 1.9 miliarde euro. In urma anuntului, pretul actiunilor Wirecard au scazut de la ~100 euro, pana la ~20 euro la ora la care scriu textul. Mai mult, Wirecard are termen limita pana azi, sa prezinte raportul financiar pe 2019, in caz contrar, bancile creditoare urmand sa retraga un imprumut de 2 miliarde de euro.

In conditiile astea, nu stiu daca Wiecard va mai exista mai mult de cateva zile/saptamani, si Paxum probabil va fi nevoit sa-si caute alt partener pentru emiterea cardurilor, si in cazul asta prevad iar o perioada indelungata de stat fara carduri, la fel ca data trecuta cand s-au schimbat cardurile.

In acelasi timp, e posibil ca cei de la Wirecard sa prezinte azi raportul, si el sa fie bun, si in cazul asta sunt sanse ca situatia sa se stabilizeze, dar eu prefer sa nu risc, si am golit cat de mult am putut cardul, sa nu raman fara banii de pe card.

In continuare am bani in contul Paxum, si nu ma grabesc sa-i transfer, deoarece am incredere in Paxum ca nu au probleme.

P.S. Pentru cine vrea mai multe detalii, gasiti pe Marketwatch sau Financial Times
No avatar
SunshineGirl

Buna tuturor!

Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Folosesc ca metoda de plata Paxum, dupa care transfer banii pe cardul Monese si mi se pare cam mare comisionul. Am recurs la aceasta metoda fiindca am comandat cardul paxum insa nu a ajuns niciodata. Daca are vreo relevanta, locuiesc in UK. Ce alte metode de plata folositi si sunteti multumiti? Heeelp, please. Multumesc. Sa va fie vara frumoasa si plina de $$$$$!
Scrie răspuns