Experienta mea cu cardul paxum ..azi ,.,, 05.05.2020
Mentionez ca este pt prima data cand scot banii cu cardul paxum (pana acum am folosit EFt transfer catres contul bancar)
Am incercat la atm-urile la 4 banci
ING - nu ma lasa decat 900 ron pe zi.Am intrebat si o doamna de la banca care mi-a confirmat .a spus ca asta e suma maxima la withdrawl de pe alte carduri ..carduri care nu apartin bancii
BT -la fel 900 ron .acum nu stiu daca pe tranzactie sau pe zi ca dupa ce am vazut suma am anulat tranzactia
BCR - mi-a dat 3000 ron pe tranzactie .. am incercat 4000 insa nu a mers .
Brd - mi-a dat 3000 la tranzactie ... la fel 4000 am incercat insa nu a mers
La niciuna dintre banci nu mi-a aparut optiunea pentru conversie sau nu . Insa mereu a aparul mesajul ca tranzactia va fi efectuata in conformitatea cu termenii pe care cardul le are ...
Mentionez ca am verificat pe Mastercard Currency Converter si 1 usd = 4.4293 Ron ...Stiu de 2.5% comision + 2$ si la 3000 trimisi pe card ar trebui sa ramana available 2923 $ carea aparea 2923 USD = 12946.84 RON in your Card Currency. Bun ..Deci teoretic suma asta puteam sa o scot .
.Eu am scos 12850 ron.....Insa cand m-am uitat si calculat fiecare tranzactie de pe card la atm..imi aparea 1usd =4.160
Acum la tranzactiile pe card ..apare toate in afara de una care ar trebui sa fie Echivalent de 3000 ron (721.04usd cum apare pe card la alta tranzactie) dar pe card imi apar inca 622.
Imi da cu virgula ...daca bancile mi-ar fi dat cu conversia lor...caci nu mi-a aparul la nicio banca varianta sa aleg ...care este posibilitatea ca si bcr si ing si bt sa imi dea acelasi curs valutar ?
in concluzie ... aveam conform master card currency 12946 ron (2923$) ..eu am scos 12850 cu 4.16 care sunt la un calcul 3088$ ...WTF ....Nu inteleg e o diferenta de 165$. La urma urmei ar insemna ca eu am scos 3088$ cand teroretic puteam scoate numai 2923$.....ooffffffffffffffffffffffff..nu mai pot ....
Din cate am citit aici unora le apare varianta de alegere cu conversie sau fara ... Mie pur si simplu nu mi-a aparut
Precizez iar ca am folosit cardul paxum si sunt un pic debusolata ...Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscatore
M-ar ajuta daca as stii cum de apare la unele persoane optiunea de conversie ... cand se scot banii de pe cardul paxum si de ce master currency mi-a dat o rata de schimb ,.,,,iar bancile la atm mi-au dat tooate 4.160
Multumesc si spor la banuti tuturor ...