experienta mea cu paxum recente

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
lulu

Buna tuturor ...
Experienta mea cu cardul paxum ..azi ,.,, 05.05.2020

Mentionez ca este pt prima data cand scot banii cu cardul paxum (pana acum am folosit EFt transfer catres contul bancar)
Am incercat la atm-urile la 4 banci

ING - nu ma lasa decat 900 ron pe zi.Am intrebat si o doamna de la banca care mi-a confirmat .a spus ca asta e suma maxima la withdrawl de pe alte carduri ..carduri care nu apartin bancii

BT -la fel 900 ron .acum nu stiu daca pe tranzactie sau pe zi ca dupa ce am vazut suma am anulat tranzactia

BCR - mi-a dat 3000 ron pe tranzactie .. am incercat 4000 insa nu a mers .

Brd - mi-a dat 3000 la tranzactie ... la fel 4000 am incercat insa nu a mers

La niciuna dintre banci nu mi-a aparut optiunea pentru conversie sau nu . Insa mereu a aparul mesajul ca tranzactia va fi efectuata in conformitatea cu termenii pe care cardul le are ...

Mentionez ca am verificat pe Mastercard Currency Converter si 1 usd = 4.4293 Ron ...Stiu de 2.5% comision + 2$ si la 3000 trimisi pe card ar trebui sa ramana available 2923 $ carea aparea 2923 USD = 12946.84 RON in your Card Currency. Bun ..Deci teoretic suma asta puteam sa o scot .

.Eu am scos 12850 ron.....Insa cand m-am uitat si calculat fiecare tranzactie de pe card la atm..imi aparea 1usd =4.160 :(

Acum la tranzactiile pe card ..apare toate in afara de una care ar trebui sa fie Echivalent de 3000 ron (721.04usd cum apare pe card la alta tranzactie) dar pe card imi apar inca 622.

Imi da cu virgula ...daca bancile mi-ar fi dat cu conversia lor...caci nu mi-a aparul la nicio banca varianta sa aleg ...care este posibilitatea ca si bcr si ing si bt sa imi dea acelasi curs valutar ?

in concluzie ... aveam conform master card currency 12946 ron (2923$) ..eu am scos 12850 cu 4.16 care sunt la un calcul 3088$ ...WTF ....Nu inteleg e o diferenta de 165$. La urma urmei ar insemna ca eu am scos 3088$ cand teroretic puteam scoate numai 2923$.....ooffffffffffffffffffffffff..nu mai pot ....

Din cate am citit aici unora le apare varianta de alegere cu conversie sau fara ... Mie pur si simplu nu mi-a aparut

Precizez iar ca am folosit cardul paxum si sunt un pic debusolata ...Daca ma poate ajuta cineva as fi foarte recunoscatore

M-ar ajuta daca as stii cum de apare la unele persoane optiunea de conversie ... cand se scot banii de pe cardul paxum si de ce master currency mi-a dat o rata de schimb ,.,,,iar bancile la atm mi-au dat tooate 4.160

Multumesc si spor la banuti tuturor ...
lulu

Buna tuturor ..
Sunt putin nedumerita si daca cineva ma poate ajuta as aprecia .

Am scos azi de la atm a 3 banci diferite ron de pe cardul paxum (prima data cand folosesc cardul paxum sa scot de la atm)... si mi s-au calculat cu acelasi curs ....e vb de brd ,bcr si ing ... curs de 4.1 ron la 1 usd

cursul de master card era undeva la 4.4 si un pic

La nicio banca nu mi s-a dat optiunea de a alege cu sau fara conversie ...

E normal ca sa scot banii de la 3 atm de banca diferite si sa dea acelasi curs de schimb ?

la ce banci iti arata optiunea de conversie ?

aditional ...cu cardul paxum sepa la ing nu pot scoate mai mult de 900 ron pe zi si la BT la fel

multumesc
No avatar
Greta

La b romaneasca se pot scoate doar 20,50,200 sau 300 ron la atm; nu am incercat a doua oara sa scot sa vad daca mai pot ,m-am gandit ca au probleme cu cashul sau doar in perioada asta de urgenta au bagat limite
lulu

Greta;n44592 wrote: La b romaneasca se pot scoate doar 20,50,200 sau 300 ron la atm; nu am incercat a doua oara sa scot sa vad daca mai pot ,m-am gandit ca au probleme cu cashul sau doar in perioada asta de urgenta au bagat limite

eu ieri am incercat si imi dadea varianta de 900 ron dar am anulat .... incerc sa aflu care banci dau varianta de converisie caci ieri la brd ,bcr si ing ... nu mi-au dat aceasta varianta
No avatar
SweetAna

Hey , eu scot mereu cu paxum de la banca romaneasca si merge sa scot de 2 ori consecutin 1900 ron .Deci este testat doar daca nu are atm-ul fonduri nu pot sa scot .
No avatar
Roxana Dobre

Buna fetelor, vreau sa stiu dintre care are cardul fizic cosmopayment, cum ati reusit sa activati cardul? mentionez ca CVV nu merge sa il bag nici cel din cont si nici cel de pe spatele cardului. pana imi vor raspunde cei de la cosmo...voi innebuni
No avatar
kaara144

Aveti mare grija cu jegosii astia de la paxum.
Dupa 6 zile cand contul meu a fost under review azi am primit urmatorul mail:

Your Paxum account was closed due to a TOS breach. Additional details can not be disclosed.

Please use or withdraw the remaining balance on your card as soon as possible, as it will shortly be canceled.

Best Regards.

Octav e un cacat de om si o sa primeasca ce merita... Good luck
No avatar
Karmen

Daca va este de ajutor, puteti scoate banii de pe Paxum la First Bank, eu am scos intr-o zi 2600 lei, nu stiu care este maximul, iar cursul dolarului este de 4,2 (daca stie cineva o banca cu un curs mai bun,spuneti-mi si mie va rog ) .
Are cineva idee , daca platesc online pe un site din afara tarii cu cardul de Paxum este vreo problema? Multumesc
aaron

lulu;n44584 wrote: Buna tuturor ..
Sunt putin nedumerita si daca cineva ma poate ajuta as aprecia .

Am scos azi de la atm a 3 banci diferite ron de pe cardul paxum (prima data cand folosesc cardul paxum sa scot de la atm)... si mi s-au calculat cu acelasi curs ....e vb de brd ,bcr si ing ... curs de 4.1 ron la 1 usd

cursul de master card era undeva la 4.4 si un pic

La nicio banca nu mi s-a dat optiunea de a alege cu sau fara conversie ...

E normal ca sa scot banii de la 3 atm de banca diferite si sa dea acelasi curs de schimb ?

la ce banci iti arata optiunea de conversie ?

aditional ...cu cardul paxum sepa la ing nu pot scoate mai mult de 900 ron pe zi si la BT la fel

multumesc

Ca sa calculezi corect cursul, trebuie sa te uiti la tranzactie dupa 2-3 zile, ca doar dupa ce trece tranzactia din Pending in Completed poti vedea rata corecta de decontare a tranzactiei.

Suma maxima ce am scos-o la un ATM BRD intr-o singura tranzactie e de 8000 lei. Sunt ferm convins ca limita e impusa de banca ce detine bancomatul.

Din calculele mele, am observat ca se pierde la cursul de schimb ~ 3.5% fata de cursul Mastercard plus taxa fixa de $2/tranzactie ATM.
Pentru plata la POS, se pierde tot ~3.5% din valoarea tranzactiei fata de cursul Mastercard, dar nu se mai plateste nici o alta taxa pe tranzactie.

Avand in vedere cele de mai sus, din punctul meu de vedere, cel mai ok e sa folosim cardul Paxum la toate cumparaturile la comercianti si online, si cand avem nevoie sa scoatem bani cash de la ATM sa o facem in sume cat mai mari intr-o singura tranzactie, ca sa limitam plata comisionului de $2 pe tranzactie la ATM.

Daca stie cineva un bancomat ce da mai mult de 8000 lei/trazactie, il rog sa-mi spuna si mie.
aaron

Karmen;n44680 wrote: Daca va este de ajutor, puteti scoate banii de pe Paxum la First Bank, eu am scos intr-o zi 2600 lei, nu stiu care este maximul, iar cursul dolarului este de 4,2 (daca stie cineva o banca cu un curs mai bun,spuneti-mi si mie va rog ) .
Are cineva idee , daca platesc online pe un site din afara tarii cu cardul de Paxum este vreo problema? Multumesc

Poti platii linistita pe siteuri straine cu Paxum. El il folosesc peste tot.
Scrie răspuns