experienta mea cu paxum recente

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
christie

winna;21416 wrote: Buna, din ce citesc in acest topic - sa inteleg ca pana primesc cardul Paxum - banii primiti in contul Paxum pot fi transferati pe un card VISA sau MAESTRO atasat unui cont de la o banca din Romania de ex. ING unde am cont si card - fara ca banii sa intre si in contul bancar pe care il am la ING ? Adica ii pot scoate de la ATM direct cu cardul ING fara ca banii sa fie in contul bancar ING ci transferati din contul Paxum pe cardul ING - am inteles bine ? E posibil sa am banii doar pe cardul ING dar fara ca banii sa fie actually si in contul bancar ING?

In acest caz banca ING va avea cunostinta de faptul ca eu folosesc cardul ING pentru a scoate de la ATM banii din Paxum ? E posibil sa am vreo problema gen sa ma ia la intrebari si sa imi ceara sa justific sursa banilor - de unde ii primesc si pentru ce sau sa imi blocheze contul si/sau cardul ?

Momentan lucrez la studio dar vreau sa renunt pentru a lucra pe cont propriu, mi-am deschis cont Paxum si am aplicat pentru card pe 10 septembrie dar unele persoane care au postat in acest topic spun ca poate dura chiar si aproape 4 luni pana primesc cardul si de asta intreb.

Mersi.

Eu am la Banca Transilvania,dar,din cate stiu eu,banii nu au cum sa intre NUMAI pe card,ci in cont,de fapt.
No avatar
winna

Ann;11024 wrote: Eu fiind gresit informata am folosit Withdraw Funds by EFT Transfer pe cardul meu Visa de la Banca Transilvania,am facut din gresala 2 transferuri la diferenta de 2 minute.Am primit primii bani dupa 3 zile si ceilalti in 4 zile.Dar tranferul poate dura 5-7 business days,verificarea lor +1-3 business days verificarea bancii romanesti.Asa ca nu va ingrijorati.Prima regula este sa trimiteti mai putin cu 5 $ (20 RON) decat aveti in cont,ca altfel nu va merge tranzactia(EFT). Withdraw Funds to External Credit Card ar dura mai putin si este mai mic comisionul.Acum alegeti ce credeti voi. :)

Am citit si postul acesta si sunt confuza, nu mai inteleg nimic.. care e diferenta dintre withdraw funds to external credit card si withdraw funds by EFT Transfer ?
Daca la ambele intra banii mai intai in contul bancar si abia dupa acea pot fi scosi de la ATM cu cardul ?
No avatar
winna

christie;21419 wrote: Eu am la Banca Transilvania,dar,din cate stiu eu,banii nu au cum sa intre NUMAI pe card,ci in cont,de fapt.

Am citit si postarea scrisa de Ann si sunt confuza, nu mai inteleg nimic.. care e diferenta dintre withdraw funds to external credit card si withdraw funds by EFT Transfer ?

Daca la ambele intra banii mai intai in contul bancar si abia dupa acea pot fi scosi de la ATM cu cardul atunci care mai e diferenta dintre aceste doua optiuni ?

Ann;11024 wrote: Eu fiind gresit informata am folosit Withdraw Funds by EFT Transfer pe cardul meu Visa de la Banca Transilvania,am facut din gresala 2 transferuri la diferenta de 2 minute.Am primit primii bani dupa 3 zile si ceilalti in 4 zile.Dar tranferul poate dura 5-7 business days,verificarea lor +1-3 business days verificarea bancii romanesti.Asa ca nu va ingrijorati.Prima regula este sa trimiteti mai putin cu 5 $ (20 RON) decat aveti in cont,ca altfel nu va merge tranzactia(EFT). Withdraw Funds to External Credit Card ar dura mai putin si este mai mic comisionul.Acum alegeti ce credeti voi. :)

Deci daca aleg withdraw funds to external credit card intra direct pe cardul pe care ii transfer fara sa intre efectiv in contul bancar ? Sau intra de fapt in contul bancar si abia dupa acea pot fi scosi cu cardul ?
No avatar
Keke

winna;21421 wrote: Am citit si postarea scrisa de Ann si sunt confuza, nu mai inteleg nimic.. care e diferenta dintre withdraw funds to external credit card si withdraw funds by EFT Transfer ?

Daca la ambele intra banii mai intai in contul bancar si abia dupa acea pot fi scosi de la ATM cu cardul atunci care mai e diferenta dintre aceste doua optiuni ?

Deci daca aleg withdraw funds to external credit card intra direct pe cardul pe care ii transfer fara sa intre efectiv in contul bancar ? Sau intra de fapt in contul bancar si abia dupa acea pot fi scosi cu cardul ?

Atat prin eft cat si prin withdrawal to external card vei putea ridica de la bancomat in cash.Diferenta dintre cele doua o reprezinta durata cu care vei primi funds.Prin ambele metode,transferul va fi vizibil in contul tau bancar.
No avatar
winna

Keke;21423 wrote: Atat prin eft cat si prin withdrawal to external card vei putea ridica de la bancomat in cash.Diferenta dintre cele doua o reprezinta durata cu care vei primi funds.Prin ambele metode,transferul va fi vizibil in contul tau bancar.

In acest e posibil sa am vreo problema la banca gen sa ma ia la intrebari si sa imi ceara sa justific sursa banilor - de unde ii primesc si pentru ce sau sa imi blocheze contul si/sau cardul ? mersi
No avatar
Keke

winna;21424 wrote: In acest e posibil sa am vreo problema la banca gen sa ma ia la intrebari si sa imi ceara sa justific sursa banilor - de unde ii primesc si pentru ce sau sa imi blocheze contul si/sau cardul ? mersi
Aceasta posibilitate apare mereu in relatiile cu bancile.Nu stiu despre ING dar la Raiffeisen din cate stiu nu au fost niciodata pb.
Ann

winna;21421 wrote: Am citit si postarea scrisa de Ann si sunt confuza, nu mai inteleg nimic.. care e diferenta dintre withdraw funds to external credit card si withdraw funds by EFT Transfer ?

Winna diferenta intre withdraw funds by external card (6$ + 3% din suma - pana la 48 de ore) withdraw funds by EFT (5$ -de la 5-7 business days)Depinde de banca poate dura mai mult sau mai putin, este comisionul perceput pentru fiecare transfer si durata transferurilor.Daca iti este teama poti intra pe site ul Monese si poti comanda un card din afara Romaniei.Este safe si majoritatea dintre noi il folosim pentru a nu avea legatura cu bancile noastre, schimbul valutar este mai avantajos si banii ajung mai rapid
PE SCURT.Universul rasplateste efortul, nu scuzele
Sara.delicious

Intrebare :
Am comandat si eu cardul monese , dar este euro si lire pot sa il folosesc pe contul paxum atasat si retrag de la orice bancomat euro sau ron?
Am o limita cati bani sa trimit pe el 24h sau cati bani sa scot zilnic,24h,mai ia vreun comision in afara de cel lunar al cardului? Multumesc
Ann

Sara.delicious;21431 wrote: Intrebare :
Am comandat si eu cardul monese , dar este euro si lire pot sa il folosesc pe contul paxum atasat si retrag de la orice bancomat euro sau ron?
Am o limita cati bani sa trimit pe el 24h sau cati bani sa scot zilnic,24h,mai ia vreun comision in afara de cel lunar al cardului? Multumesc

Sigur.Conversia din dolar in euro se face automat, tu faci calculul in RON si poti retrage doar RON.Limita zilnica este de 300€ si nu percepe alte comisioane
PE SCURT.Universul rasplateste efortul, nu scuzele
No avatar
winna

Ann;21426 wrote: Winna diferenta intre withdraw funds by external card (6$ + 3% din suma - pana la 48 de ore) withdraw funds by EFT (5$ -de la 5-7 business days)Depinde de banca poate dura mai mult sau mai putin, este comisionul perceput pentru fiecare transfer si durata transferurilor.Daca iti este teama poti intra pe site ul Monese si poti comanda un card din afara Romaniei.Este safe si majoritatea dintre noi il folosim pentru a nu avea legatura cu bancile noastre, schimbul valutar este mai avantajos si banii ajung mai rapid

Am aplicat pentru cont monese, acum astept sa fie aprobat dar cardurile de la monese sunt mastercard care din ce am inteles nu merg la paxum, ci doar cele visa si maestro.. deci voi cum faceti? cum e pana la urma? :)
Scrie răspuns