experienta mea cu paxum recente

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Buttercup

Keke;16884 wrote: Da,ibanul bancii din Estonia.Nu stiu cat ar dura(banuiesc cateva zile) Sa ajunga banii.

Nelămurirea mea este ca Paxum iti cer cont cu numele tau. Monese si Revolut nu iti dau chiar un cont personal, ci exista un cont comun (pentru mai mulți useri), în care ajung tranzacțiile. Acela nu e pe numele tau! De asta la referinta trebuie sa pui datele tale, ca ei să redirectioneze apoi pe cardul tau. Asa ca nu am habar cum o sa fie, daca va funcționa macar. M-am pierdut nitel când am vrut să încerc, dar o sa vad ce si cum săpt care vine.
No avatar
Keke

Personal,abia astept sa ajunga cardul Paxum si la mine🤗Peste tot sunt comisioane dar faptul ca sunt totusi In zona non-eu reprezinta un mare avantaj.Dl Octav raspunde prompt si sunt sigura ca multi gandesc la fel ca mine.cont Paxum+monese/card Paxum =👌🏻
No avatar
Buttercup

Keke;16886 wrote: Personal,abia astept sa ajunga cardul Paxum si la mine🤗Peste tot sunt comisioane dar faptul ca sunt totusi In zona non-eu reprezinta un mare avantaj.Dl Octav raspunde prompt si sunt sigura ca multi gandesc la fel ca mine.cont Paxum+monese/card Paxum =👌🏻

Da, clar. E mai simplu decât să transferi dintr-o parte in alta.
Cum ma gândeam, Monese iti da IBAN doar pentru tranzacții in Euro, deci nu poti transfera altceva in contul acela. Pentru orice alta monedă, folosesti contul comun Monese.
No avatar
Keke

Buttercup;16885 wrote: Nelămurirea mea este ca Paxum iti cer cont cu numele tau. Monese si Revolut nu iti dau chiar un cont personal, ci exista un cont comun (pentru mai mulți useri), în care ajung tranzacțiile. Acela nu e pe numele tau! De asta la referinta trebuie sa pui datele tale, ca ei să redirectioneze apoi pe cardul tau. Asa ca nu am habar cum o sa fie, daca va funcționa macar. M-am pierdut nitel când am vrut să încerc, dar o sa vad ce si cum săpt care vine.

Asa e..logic ar fi sa mearga Wire catre ambele totusi..plus/minus cateva directionari ce tin de modul de operare intern ..nu e nimeni cobai,dar daca ati initiat si retras cu succes banuti prin Wire direct de pe site(oricare ar fi Acela)in Monese/Revolut,va rog impartasiti experienta.
No avatar
Keke

Buttercup;16887 wrote: Da, clar. E mai simplu decât să transferi dintr-o parte in alta.
Cum ma gândeam, Monese iti da IBAN doar pentru tranzacții in Euro, deci nu poti transfera altceva in contul acela. Pentru orice alta monedă, folosesti contul comun Monese.

Un Wire direct catre contul personal Monese de pe site ar functiona doar in cazul in care site-ul face el conversia?in cazul acesta usd in euro?
No avatar
Rimela

erika9;16857 wrote: Ai mai multe optiuni de a scoate banii, printre care si EFT(electronic funds transfer) pt doar 5$/tranzactie. Si mai ia banca ta o suma minuscula. Mie mi-a luat vreo 20 lei la o suma mare de cateva sute de lei. Clar e cel mai avantajos, Doar ca dureaza cateva zile bune. Primul eft a durat 10 zile la mine, la altii 14. Dar din ce am inteles doar prima data dureaza atat, ca sunt multe verificari de facut. Ziceau pe aici mai multe persoane care au mers pe EFT in continuare ca a doua oara le-a intrat mult mai repede, dupa 4-5 zile.

Chiar eu ti-am raspuns astazi la un post anterior ca ultimul EFT pe care l-am facut saptamana trecuta a durat EXACT 2 ZILE. E normal sa dureze primul mai mult , pana se valideaza datele ( la mine a durat 14 zile). Urmatoarele s-au efectuat in maxim 3 zile NU in 4-5 zile
No avatar
Rimela

P.S: Mie banca mea nu mi-a luat nimic, cat am trimis din Paxum atat am primit in contul meu
No avatar
Buttercup

Keke;16889 wrote: Un Wire direct catre contul personal Monese de pe site ar functiona doar in cazul in care site-ul face el conversia?in cazul acesta usd in euro?

Sincer, nu cred ca merge. Iti explic si de ce. Paxum ofera EFT si SWIFT. Monese ofera SWIFT si SEPA. Problema e ca desi amândouă oferă SWIFT, contul pentru SWIFT este unul comun, nu pe numele tau, ci pe numele Monese, deci Paxum automat nu te va lasa sa faci transferul, pentru că e musai să fie pe numele titularului!

"Single Euro Payment Area = This unique euro payment area establishes an integrated European market for payment instruments. The aim of SEPA is to ensure that payments within Europe take place as simply and effectively as those within a single country."

Cum banii de la Paxum nu vin din zona EURO, nu se poate folosi SEPA. Iar EFT Monese nu oferă. Asa ca ambele variante pica.
No avatar
Keke

Buttercup;16893 wrote: Sincer, nu cred ca merge. Iti explic si de ce. Paxum ofera EFT si SWIFT. Monese ofera SWIFT si SEPA. Problema e ca desi amândouă oferă SWIFT, contul pentru SWIFT este unul comun, nu pe numele tau, ci pe numele Monese, deci Paxum automat nu te va lasa sa faci transferul, pentru că e musai să fie pe numele titularului!

"Single Euro Payment Area = This unique euro payment area establishes an integrated European market for payment instruments. The aim of SEPA is to ensure that payments within Europe take place as simply and effectively as those within a single country."

Cum banii de la Paxum nu vin din zona EURO, nu se poate folosi SEPA. Iar EFT Monese nu oferă. Asa ca ambele variante pica.

Exact.De asta intreb Swift de pe site in contul personal monese ar merge in cazul in care site-ul face el conversia si trimite in euro?nu stiu daca fac ei asta....dar Sa zicem...
No avatar
Keke

Keke;16894 wrote: Exact.De asta intreb Swift de pe site in contul personal monese ar merge in cazul in care site-ul face el conversia si trimite in euro?nu stiu daca fac ei asta....dar Sa zicem...

Cand zic site ma refer la cb,jasmin,ifriends,mfc etc☺️
Scrie răspuns