Declarare venituri videochat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Alma78

Pe mine ma intrreseaza subiectul. Poti lasa o adresa de e mail ca sa iti trimit mesaj? Multumesc!
No avatar
violetapop

office.expertconta@gmail.com este adresa ei.
No avatar
Alina1992

Buna

Buna. Ne poti spune aici ce anume ti a spus? Cat dai pe luna din venitul tau? 10%?
No avatar
violetapop

Alina1992;16674 wrote: Buna. Ne poti spune aici ce anume ti a spus? Cat dai pe luna din venitul tau? 10%?

Depinde, sunt situatii si situatii, cel mai bine sa vorbiti cu ea, adresa e office.expertconta@gmail.com
Nord

Alina1992;16674 wrote: Buna. Ne poti spune aici ce anume ti a spus? Cat dai pe luna din venitul tau? 10%?

Desi am mai spus-o aici o mai zic o data! Eu platesc absolut totul la stat deoarece am mai multe surse de venit toate sunt online iar cea mai mare parte este din domeniul adult ! Se plateste 10% impozit pe venit iar daca treci de un venit anual de 22800 de lei mai trebuie sa platesti o suma fixa de 665 lei fix lunar pensie si sanatate iar daca venitul tau anual e mai mare de 300000 de lei trebuie sa te inregistrezi ca platitor de TVA! Si esti obligat sa iti deschizi PFA , SRL sau orice alta forma de organizare juridica, nu poti activa daca nu esti inregistrat! Vad foarte multa lume aici care vorbeste prostii din auzite dar habar nu au care este legea in vigoare! Doar profesiile liberale pot functiona ca si persoana fizica si din cate am verificat eu model de videochat nu se numara printre ele!

Acum fiecare face cum crede si crede ce vrea dar e simplu sa te informezi sa vezi cum stau lucrurile cu adevarat!

Multa bafta tuturor!
Live Cams | Live Sex |
No avatar
Buttercup

Nord;16689 wrote: Desi am mai spus-o aici o mai zic o data! Eu platesc absolut totul la stat deoarece am mai multe surse de venit toate sunt online iar cea mai mare parte este din domeniul adult ! Se plateste 10% impozit pe venit iar daca treci de un venit anual de 22800 de lei mai trebuie sa platesti o suma fixa de 665 lei fix lunar pensie si sanatate iar daca venitul tau anual e mai mare de 300000 de lei trebuie sa te inregistrezi ca platitor de TVA! Si esti obligat sa iti deschizi PFA , SRL sau orice alta forma de organizare juridica, nu poti activa daca nu esti inregistrat! Vad foarte multa lume aici care vorbeste prostii din auzite dar habar nu au care este legea in vigoare! Doar profesiile liberale pot functiona ca si persoana fizica si din cate am verificat eu model de videochat nu se numara printre ele!

Acum fiecare face cum crede si crede ce vrea dar e simplu sa te informezi sa vezi cum stau lucrurile cu adevarat!

Multa bafta tuturor!

Meseria de chatista nu exista. Fix aici e buba, ca e legal, dar nu e încadrat nicăieri. Din moment ce ei nu îmi oferă norma legislativă, de ce sa ma leg la cap de 2 ori?
Doar pentru ca tu alegi o anumită optiune, nu inseamna ca e singura. Dacă ar fi singura, asta ar sfătui toți avocații si toti contabilii, dar ce sa vezi, fiecare încadrează cum i se pare mai potrivit.
Nord

Buttercup;16706 wrote: Meseria de chatista nu exista. Fix aici e buba, ca e legal, dar nu e încadrat nicăieri. Din moment ce ei nu îmi oferă norma legislativă, de ce sa ma leg la cap de 2 ori?
Doar pentru ca tu alegi o anumită optiune, nu inseamna ca e singura. Dacă ar fi singura, asta ar sfătui toți avocații si toti contabilii, dar ce sa vezi, fiecare încadrează cum i se pare mai potrivit.

Cam asta e si parerea mea daca doresti sa-ti platesti taxele atunci trebuie sa te legalizezi 100% sa-ti faci firma , deoarece anaful o sa-ti trimita un control cel putin la 5 ani sunt obligati sa o faca iar daca tu nu esti legal o sa-ti capeti o amenda uriasa! Dar daca nu declari nimic ai sanse mari sa nu te gaseasca nimeni in veci in 20 de ani de videochat nu a fost nimeni tras la raspundere si nimeni tras de maneca si sunt sanse mari ca nimeni sa nu fie!
Eu m-am legalizat pentru ca am fost obligat de companiile cu care lucrez, nu cele adult ci cele mainstream, care nu au mai putut sa-mi vireze sume mari pe persoana fizica! Partea buna e ca meseria mea(cea de webmaster) exista in nomeclatorul de meserii si este reglementata cu mai multe coduri CAEN pe cand cea de model de videochat nu exista deocamdata!
E alegerea fiecarui cum lucreaza dar trebuie sa se gandeasca bine daca doreste sa plateasca taxe trebuie sa o faca in mod legal, iar contabilii si avocatii competenti stiu exact sa te sfatuiasca cum sa o faci, e extrem de simplu nustiu de ce lumea crede ca e complicat cand lucrurile sunt clare iar legea e la fel clara!

Mult succes tuturor si spor la $$$$ !
Live Cams | Live Sex |
No avatar
Alma78

Buna! Mai am o intrebare: Daca eu incep activitatea in anul 2018,depun declaratia unica pana pe 15 martie 2019,cand platesc impozitul de 10% datorat conform declaratiei respective? Atunci imediat dupa depunere sau cum? Si daca depasesc 22800/an dar nu declar decat anul viitor,pot plati CAS si CASS incepand din luna in care incep activitatea dar oarecum independent de veniturile pe care le realizez,adica direct prin contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si cu Casa de pensii? La fisc sau la institutiile care se ocupa de asta? Va fi fiscul la curent cu faptul ca eu deja am platit contributiile sociale(a caror suma este oricum fixa adica 665 RON/luna astfel incat sa platesc doar impizitul de 10% sau ma voi trezi ca trebuie sa platesc 665 de lei/luna de 2 ori,o data in anul in curs si o data anul viitor dupa depunerea declaratiei? Va multumesc pt raspunsuri.
Nord

Alma78;16779 wrote: Buna! Mai am o intrebare: Daca eu incep activitatea in anul 2018,depun declaratia unica pana pe 15 martie 2019,cand platesc impozitul de 10% datorat conform declaratiei respective? Atunci imediat dupa depunere sau cum? Si daca depasesc 22800/an dar nu declar decat anul viitor,pot plati CAS si CASS incepand din luna in care incep activitatea dar oarecum independent de veniturile pe care le realizez,adica direct prin contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si cu Casa de pensii? La fisc sau la institutiile care se ocupa de asta? Va fi fiscul la curent cu faptul ca eu deja am platit contributiile sociale(a caror suma este oricum fixa adica 665 RON/luna astfel incat sa platesc doar impizitul de 10% sau ma voi trezi ca trebuie sa platesc 665 de lei/luna de 2 ori,o data in anul in curs si o data anul viitor dupa depunerea declaratiei? Va multumesc pt raspunsuri.

Teoretic activitatea o incepi atunci cand te legalizezsi (iti deschizi firma, pfa etc) ca persoana fizica nu este legal sa functionezi deoarece ei nu au unde veni sa te controleze si sa vada daca ceea ce declari tu e corect atata timp cat tu nu ai o contabilitate unde sa te verifice, stiu ca e greu de acceptat dar asta e legea!

Tu ai obligatia de a depune declaratia unica cu veniturile estimate pentru 2018 pana la 25 iulie si poti plati oricand cat vrei si cat poti , iar pana la 15 Martie anul viitor o sa trebuiasca sa depui rectivicarea anului 2018 si estimare lui 2019 ! Si o sa trebuiasca sa platesti sumele datorate pentru 2018 tot pana atunci!

Daca platesti deja CAS si CASS la casa de pensie respectiv la casa de asigurari de sanatate nu o sa mai trebuiasca sa platesti inca o data o sa fii inregistrata in sistem si o sa ai deja chitante doveditoare! CASS poti platii doar de la data inceperii activitatii insa CAS esti obligata sa platesti pentru intreg anul daca depasesti 12*salarii minime brute adica acei 22800 RON pe an!

Atentie sumele primite se calculeaza conform legii in lei iar tranzactia se face la cursul BNR din ziua precedenta incasarii banilor asta ca sa nu va treziti cu un control care o sa va recalculeze totul si o sa va treziti cu sume in plus datorate si cu penalitati!
Live Cams | Live Sex |
No avatar
Alma78

Asta e valabil daca fac PFA sau SRL...dar nu prea gasesc unde sa incadrez activitatea si sincer nu am de gand sa fac asta pt aceasta activitate temporara ce se va desfasura probabil vreo 10 luni de zile de acum...in fine,multumesc pt raspuns. Vorba cuiva de pe forum,ar fi culmea sa faca nazuri pt ca incerci sa declari niste venituri sub forma pe care o gasesti potrivita la momentul acela.
Scrie răspuns