Declarare venituri videochat
Eu vreau sa declar veniturile dar fara PFA,chiar nu se mai poate cu declaratia unica? Pana la urma eu cred ca o sa primesc banii direct in contul din Ro si apoi ii declar anul viitor, sub titlul de "alte venituri"...asta spune codul fiscal in fond...si nu cred ca te ia nimeni la intrebari ca idee,oricum se depune in SPV...atat timp cat eu macar am intentia sa declar ce imi intra in cont din strainatate,cred ca nu vor fi probleme...daca vor fi,voi afla la momentul respectiv,pana atunci spor la bani tuturor!
Gata,fetelor nu este nevoie sa ne certam si sa ne enervam,am inteles cum sta treaba,voi declara anul viitor ce va trebui sa declar si toata lumea va fi multumita. Va multumesc tuturor pt raspunsuri si imi cer scuze daca subiectul meu a fost sursa unor nervi sau a unor neintelegeri intre voi. Eu zic sa ne pastram calmul pt ca sunt lucruri mult mai importante la care merita sa ne concentram! Mult succes in continuare!
Nadia;16290 wrote: P.S.: Azi a publicat ANAF lista aia neagra cu rau-platnicii, pe care o publica an de an, si mi-am cautat numele sa vad daca figurez cu datorii. Nu am nicio datorie fata de bugetul local, de stat, etc. So I must be doing something right, daca de 8 ani depun aceeasi declaratie si nu mi-a batut nimeni la usa.
Unde se poate gasi lista??
Unde se poate gasi lista??
Ca sa lamurim o treaba! Daca faci venituri din chirii sau profesii liberale(avocat, contabil etc) sau faci venituri o singura data (vinzi o masina, teren etc.) e deajuns sa depui declaratia! Dar daca prestezi o activitate cu caracter de continuitate esti obligat prin lege sa te autorizezi fie iti faci PFA sau orice altfel de forma de organizare juridica! Legea este foarte clara nu poti sa prestezi o activitate in mod continuu fara autorizatie! Acum daca voi nu vreti sa credeti e treaba voastra legea e clara! E ok sa depui o data declaratia dar cand o depui pentru anul anterior o sa te someze din start sa te autorizezi cu riscul unor sanctiuni mari! Cine a depus cu adevarat declaratia fie asta fie cele din legea veche stie!
Partea buna e ca un PFA costa cateva zeci de lei il deschizi fix in trei zile si il inchizi la fel in trei zile! Esti legal iti platesti cei 10% plus contributiile sociale daca e cazul si stai linistit o sa ai un control la cinci ani si atata tot! Contabilitatea e in partida simpla adica treci in registrul jurnal de incasari si plati toate operatiunile plus emiti o factura la sfarsitul perioadei inainte sa-ti intre banii! Mare atentie insa daca depasiti baremul minim de TVA (300.000RON) o sa trebuiasca sa va inregistrati in scopuri de TVA!
Vorbesc pentru ca eu lucrez legal fac toate treburile astea si stiu destul de bine legislatia deoarece m-am lovit de ea si de multe ori am fost pus in fata de a le explica eu celor de la anaf legea deoarece ei nu sau intalnit de exemplu cu facturi emise in valuta care trebuie transformata in lei la conform legii la cursul BNR din ziua precedenta emiterii! In zona in care locuesc eu nu sunt extrem de multi oameni care sunt freelanceri si lucreaza remote cu entitati din strainatate cum fac eu!
Pana la urma voi decideti ce aveti de facut! Bafta tuturor
Partea buna e ca un PFA costa cateva zeci de lei il deschizi fix in trei zile si il inchizi la fel in trei zile! Esti legal iti platesti cei 10% plus contributiile sociale daca e cazul si stai linistit o sa ai un control la cinci ani si atata tot! Contabilitatea e in partida simpla adica treci in registrul jurnal de incasari si plati toate operatiunile plus emiti o factura la sfarsitul perioadei inainte sa-ti intre banii! Mare atentie insa daca depasiti baremul minim de TVA (300.000RON) o sa trebuiasca sa va inregistrati in scopuri de TVA!
Vorbesc pentru ca eu lucrez legal fac toate treburile astea si stiu destul de bine legislatia deoarece m-am lovit de ea si de multe ori am fost pus in fata de a le explica eu celor de la anaf legea deoarece ei nu sau intalnit de exemplu cu facturi emise in valuta care trebuie transformata in lei la conform legii la cursul BNR din ziua precedenta emiterii! In zona in care locuesc eu nu sunt extrem de multi oameni care sunt freelanceri si lucreaza remote cu entitati din strainatate cum fac eu!
Live Cams | Live Sex |
Alma78;16320 wrote: Eu vreau sa declar veniturile dar fara PFA,chiar nu se mai poate cu declaratia unica? Pana la urma eu cred ca o sa primesc banii direct in contul din Ro si apoi ii declar anul viitor, sub titlul de "alte venituri"...asta spune codul fiscal in fond...si nu cred ca te ia nimeni la intrebari ca idee,oricum se depune in SPV...atat timp cat eu macar am intentia sa declar ce imi intra in cont din strainatate,cred ca nu vor fi probleme...daca vor fi,voi afla la momentul respectiv,pana atunci spor la bani tuturor!
Ba da, se poate. Tocmai ca e varianta cea mai bună, dar fiscul nu stie prea multe despre cum e reglementat chatul, plus ca multe modele de la studio sunt obligate să facă PFA, deci de acolo ideea asta. In primul rand, eu n-am gasit niciun cod Caen care sa consider ca reprezinta pe bune activitatea, nu mi-a plăcut nici partea ca ar trebui de fapt să ai vreo certificare cumva (say what?!). Pentru ca daca stam sa ne gandim nitel, sa fii persoana fizica inseamna ca îndeplinești niste conditii profesionale pentru a presta o anumita activitate. Dacă erai contabilă sau secretara, trebuie sa depui un act care sa ateste aceste abilități. Dar ce sa depui pentru chat? Si de ce sa te chinui pe lângă? Chatul e la limita, e legal, dar absolut deloc definit.
De SRL nici nu mai vorbesc, mai mare dezastru, ca iti asumi o responsabilitate mare pentru o activitate pe care o face o singură persoană. Nu ma zic ca iti trebuie spatiu pentru toate astea, pe care sa il treci in acte, plus contabil, parca inclusiv facturi pe care sa le încasezi (nu garantez aici, dar asa imi aduc aminte).
Asa ca nu lua in seama. La fel ca Nadia fac si eu. N-am avut nicio problemă. Este un venit din afara pe care îl declar cum consider ca se încadrează mai bine. Pana nu imi dau domnii de la guvernare meseria de chatista, cu un cod aferent, eu nu ma leg la cap de două ori.
La fel cum te-a sfătuit Nadia, așteaptă, nu te arunca cu capul înainte. Vezi cum merge, ce poti face si declari apoi. Nu sta nimeni sa te caute pana la ultimul leu.
Ba da, se poate. Tocmai ca e varianta cea mai bună, dar fiscul nu stie prea multe despre cum e reglementat chatul, plus ca multe modele de la studio sunt obligate să facă PFA, deci de acolo ideea asta. In primul rand, eu n-am gasit niciun cod Caen care sa consider ca reprezinta pe bune activitatea, nu mi-a plăcut nici partea ca ar trebui de fapt să ai vreo certificare cumva (say what?!). Pentru ca daca stam sa ne gandim nitel, sa fii persoana fizica inseamna ca îndeplinești niste conditii profesionale pentru a presta o anumita activitate. Dacă erai contabilă sau secretara, trebuie sa depui un act care sa ateste aceste abilități. Dar ce sa depui pentru chat? Si de ce sa te chinui pe lângă? Chatul e la limita, e legal, dar absolut deloc definit.
De SRL nici nu mai vorbesc, mai mare dezastru, ca iti asumi o responsabilitate mare pentru o activitate pe care o face o singură persoană. Nu ma zic ca iti trebuie spatiu pentru toate astea, pe care sa il treci in acte, plus contabil, parca inclusiv facturi pe care sa le încasezi (nu garantez aici, dar asa imi aduc aminte).
Asa ca nu lua in seama. La fel ca Nadia fac si eu. N-am avut nicio problemă. Este un venit din afara pe care îl declar cum consider ca se încadrează mai bine. Pana nu imi dau domnii de la guvernare meseria de chatista, cu un cod aferent, eu nu ma leg la cap de două ori.
La fel cum te-a sfătuit Nadia, așteaptă, nu te arunca cu capul înainte. Vezi cum merge, ce poti face si declari apoi. Nu sta nimeni sa te caute pana la ultimul leu.
Nord;16334 wrote: Ca sa lamurim o treaba! Daca faci venituri din chirii sau profesii liberale(avocat, contabil etc) sau faci venituri o singura data (vinzi o masina, teren etc.) e deajuns sa depui declaratia! Dar daca prestezi o activitate cu caracter de continuitate esti obligat prin lege sa te autorizezi fie iti faci PFA sau orice altfel de forma de organizare juridica! Legea este foarte clara nu poti sa prestezi o activitate in mod continuu fara autorizatie! Acum daca voi nu vreti sa credeti e treaba voastra legea e clara! E ok sa depii o data declaratia dar cand o depui pentru anul anterior o sa te someze din start sa te autorizezi cu riscul unor sanctiuni mari! Cine a depus cu adevarat declaratia fie asta fie cele din legea veche stie!
Vorbesc pentru ca eu lucrez legal fac toate treburile astea si stiu destul de bine legislatia deoarece m-am lovit de ea si de multe ori am fost pus in vata de a le explica eu celor de la anaf legea deoarece ei nu sau intalnit de exemplu cu facturi emise in valuta care trebuie transformata in lei la conform legii la cursul BNR din ziua precedenta emiterii! In zona in care locuesc eu nu sunt extrem de multi oameni care sunt freelanceri si lucreaza remote cu entitati din strainatate cum fac eu!
Cat timp chatul nu este definit si trecut in codul Caen, nu putem vorbi despre ce e ok sau nu. De asta unele studiouri iti fac contract de prestări servicii, altele de interpret, altele te obliga cu PFA, ca totul e pe lângă. Nimic nu poti spune ca e gresit, cât timp te încadrezi decent in categoria respectivă. Si vorbesc asta dupa nenumărate discuții cu avocați și contabili, pentru că am vrut să deschid studio, iar toți mi-au spus asa: "Găsim forma de încadrare care va coafeaza cel mai bine, ca chatul e la limita, nici legal ca nu stii cum sa-l declari, dar nici ilegal."
Vorbesc pentru ca eu lucrez legal fac toate treburile astea si stiu destul de bine legislatia deoarece m-am lovit de ea si de multe ori am fost pus in vata de a le explica eu celor de la anaf legea deoarece ei nu sau intalnit de exemplu cu facturi emise in valuta care trebuie transformata in lei la conform legii la cursul BNR din ziua precedenta emiterii! In zona in care locuesc eu nu sunt extrem de multi oameni care sunt freelanceri si lucreaza remote cu entitati din strainatate cum fac eu!
Cat timp chatul nu este definit si trecut in codul Caen, nu putem vorbi despre ce e ok sau nu. De asta unele studiouri iti fac contract de prestări servicii, altele de interpret, altele te obliga cu PFA, ca totul e pe lângă. Nimic nu poti spune ca e gresit, cât timp te încadrezi decent in categoria respectivă. Si vorbesc asta dupa nenumărate discuții cu avocați și contabili, pentru că am vrut să deschid studio, iar toți mi-au spus asa: "Găsim forma de încadrare care va coafeaza cel mai bine, ca chatul e la limita, nici legal ca nu stii cum sa-l declari, dar nici ilegal."
Buttercup;16348 wrote: Cat timp chatul nu este definit si trecut in codul Caen, nu putem vorbi despre ce e ok sau nu. De asta unele studiouri iti fac contract de prestări servicii, altele de interpret, altele te obliga cu PFA, ca totul e pe lângă. Nimic nu poti spune ca e gresit, cât timp te încadrezi decent in categoria respectivă. Si vorbesc asta dupa nenumărate discuții cu avocați și contabili, pentru că am vrut să deschid studio, iar toți mi-au spus asa: "Găsim forma de încadrare care va coafeaza cel mai bine, ca chatul e la limita, nici legal ca nu stii cum sa-l declari, dar nici ilegal."
Buttercup, e prima oara cand depun declaratia prin SVP, ai idee daca trebuie sa uploadam si statementurile bancare tot online? Pana acum am depus pe suport hartie si depuneam si extrasul bancar pe anul precedent tot asa. Merci frumos
Buttercup, e prima oara cand depun declaratia prin SVP, ai idee daca trebuie sa uploadam si statementurile bancare tot online? Pana acum am depus pe suport hartie si depuneam si extrasul bancar pe anul precedent tot asa. Merci frumos