Declarare venituri videochat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Keke

Nadia;16073 wrote: Mai, asta nu mai stiu sa-ti spun, cu alta tara... :(

Nu, nu erau modele de VC ci persoane fizice autorizate care au declarat ca estimeaza sa faca o anumita suma, cand de fapt au facut mai mult si n-au mai depus declaratia rectificativa :D. Dar, asa cum am mai zis, cunosc in acelasi timp si oameni care primesc mii de euro in conturile lor bancare de prin 2008 si carora nu le-a facut nimeni nimic, deci probabil se merge la “pont” de cele mai multe ori. Mare grija cui va destainuiti, nu va pozati Jaguarul pe FB, nu va dati check-inuri in Dubai cu hashtag “highlife”, ca oamenii-s afurisiti. Numa’ zic :D

Haha bine zis Nadia😄Sg cazuri pe care le stiu sunt legate de studiouri si de toata partea manageriala din structura acestora si au fost luati pe sus..sume f mari cred..
No avatar
Nadia

Alicia41;16074 wrote: Ty Nadia, stiu de Monese, am o prietena care a comandat si-l asteapta, ea nu vrea sa mai foloseasca Cosmo si sa evite transferurile catre banca romaneasca, eu am zis sa mai astept sa vedem ce face Cosmo daca isi revin ca daca nu aveau problema aia cu Secondary balance nu ma complicam cu Paxum si ING. Chiar am crezut ca fug cu banii cum au facut Epassorte in trecut si FCP mai de curand :(

Da pe bune, chestia asta cu taxarea banilor din afara e absurda oricum, fratele meu chiar lucreaza in Germania si trimite bani acasa ptr copii pe care-i incaseaza tatal meu care e pensionar, ce face statul, il ia pe tata la puricat ca a primit bani ->200-300 euro prin Western Union?
Adica, care e limita totusi? Evident ca fratele meu plateste taxele acolo, ei vor sa taxeze lumea si aici ptr banii trimisi familiei in tara? Nu are sens sincer si am inteles ca legea nu a fost adoptata, e trimisa parlamentului ptr aprobare si a fost criticata pentru ca lasa loc de abuzuri.
Da, asta e Romania din pacate si sa mai zici ca merita sa platim taxe, pe mine cu ce m-a ajutat statul cand m-am apucat de munca asta si a trebuit din banii mei sa imi cumpar echipament si tot ce presupune munca asta?
Mi-am crescut copilul singura si l-am tinut in facultate din banii de videochat, numai eu stiu ca m-am imbolnavit de la suprasolicitare si stress timp de 18 ani, acum abia mai reusesc sa intru pe cam dar ce sa fac ca nu ma ajuta nimeni, eu cu baiatul ne descurcam, el a facut o facultate (Jurnalism la stat la Universitate) si ii dau aia la munca acum 1700 lei pe luna plus ce fac eu pe cam ne putem descurca ca eu nu mai pot sa lucrez decat videochat acasa.
Ma gandeam sa cer si eu ajutor social ca tot li se da la toti puturosii si betivii care nu vor sa munceasca, apropos, ajutoarele alea se dau din banii platiti de noi ca si taxe, tot ce fura astia in tara asta din taxele noastre sunt banii, de-aia eu nu vreau sa le dau nimic!! Bleah! xx

Alicia, am citit pe alt topic aici pe forum ca s-a rezolvat problema cu secondary balance la Cosmo :). Totusi, nu cred ca vor fi atat de stricti, sincer, probabil ca vor folosi niste algoritmi foarte specifici ca sa identifice tranzactiile cu adevarat suspecte. Adica, sa fim seriosi, poate 80% din cei 4 milioane de romani plecati dincolo lucreaza fara forme legale, ce le faci alora? Stiu si ei cum stau lucrurile... sper, cel putin :)

Si mama m-a crescut singura cu mult chin, stiu ce sacrificiu faceti si sunt sigura ca si fiul tau iti e recunoscator cum ii sunt si eu mamei. De cand am inceput sa fac mai multi bani i-am facut viata mai usoara si ma bucura tare mult faptul asta :)
No avatar
Nadia

Exact, Keke, asta ziceam si mai devreme - studiourile au probleme, si sunt feeeerm convinsa ca problemele sunt facut de modelele care au plecat/nu s-au inteles cu conducerea.
No avatar
Alicia41

Nadia;16076 wrote: Alicia, am citit pe alt topic aici pe forum ca s-a rezolvat problema cu secondary balance la Cosmo :). Totusi, nu cred ca vor fi atat de stricti, sincer, probabil ca vor folosi niste algoritmi foarte specifici ca sa identifice tranzactiile cu adevarat suspecte. Adica, sa fim seriosi, poate 80% din cei 4 milioane de romani plecati dincolo lucreaza fara forme legale, ce le faci alora? Stiu si ei cum stau lucrurile... sper, cel putin :)

Si mama m-a crescut singura cu mult chin, stiu ce sacrificiu faceti si sunt sigura ca si fiul tau iti e recunoscator cum ii sunt si eu mamei. De cand am inceput sa fac mai multi bani i-am facut viata mai usoara si ma bucura tare mult faptul asta :)

Ah, am uitat sa mentionez ca mi-am incasat banii de pe Cosmo cand au rezolvat problema, in secunda 2 dupa ce am citit pe un alt forum ca s-a rezolvat l-am trimis pe baiat jos la bancomat si i-a scos imediat. Dar apucasem sa schimb metoda de plata cu paxum si nu am putut sa dau inapoi, SM deja updatase metoda ca fiind Paxum ptr urmatoarea plata.
Da iubita, sacrificiul este enorm, baiatul meu constientizeaza si e un copil bun, recunoscator, face 24 ani vara asta, el m-a ajutat si a fost alaturi de mine cand am facut operatia grea anul trecut (histerectomie totala ->eram la risc cu endometrul, au iesit celule cu atipii la biopsie); s-a imprumutat la banca ptr 2 ani sa avem bani pana m-am pus eu pe picioare si am reinceput sa lucrez dar cu limitari legate de ce puteam sa fac in show iti dai seama, de-asta zic ca nu sunt in masura din banutii mei munciti cu greu sa le dau astora.

Edit: ma bucur ca o ajuti pe mama ta, numai noi stim ce e in sufletul nostru si cum ne chinuim si zbatem sa va crestem sa va facem mari si sa va oferim tot ce aveti nevoie. pupici!
No avatar
Alma78

Nadia,tu ai spus ca depui o singura declaratie in anul urmator celui in care s-au realizat veniturile. Am inteles partea cu veniturile din strainatate. Pt a plati si contributiile sociale adica CAS si pensie, din momentul inceperii activitatii,exista vreo rubrica pe formular pt a putea fi completata pt a fi asigurati? Mersi pt raspunsuri...
No avatar
Alma78

Declarare venituri din videochat

Sunt intr o mare dilema pt ca am fost la ANAF si doamna de acolo a spus ca trebuie sa ma autorizez desi nu i am spus despre ce activitate este vorba,ci doar ca banii provin din strainatate...pe cine sa mai intreb,ca sa fiu sigura ca sunt in regula cu declaratia?
No avatar
Nadia

Alma78;16128 wrote: Nadia,tu ai spus ca depui o singura declaratie in anul urmator celui in care s-au realizat veniturile. Am inteles partea cu veniturile din strainatate. Pt a plati si contributiile sociale adica CAS si pensie, din momentul inceperii activitatii,exista vreo rubrica pe formular pt a putea fi completata pt a fi asigurati? Mersi pt raspunsuri...

Nu este, cauta pe net sa vezi cum arata formularul 201 pe care-l completam pana anul asta, cand a intrat in vigoare formularul unic 212. Recomand cu caldura un fond de pensii administrat privat si o asigurare de sanatate privata! :)

Si mie imi ofera sfaturi tot o doamna contabila deci nu stiu ce sa zic, e in interesul lor sa convinga cat ma multa lume sa-si faca PFA, mai ales ca taxele au crescut considerabil la PFA-uri in ultima vreme. Cel mai sigur, mergi la un contabil privat/avocat de drept fiscal...

Cauta pe forumul de avocatura de care ti-am zis, ca si ei ziceau tot de declaratia pentru venituri din strainatate. Acuma stii care e chestia? Ar fi culmea sa strambe din nas, pentru ca oricum impozitul pe venit e acelasi, banii tot ii dai indiferent de forma de organizare fiscala... dar deh, Romania.
No avatar
Alma78

Ideea este ca daca voi depasi plafonul de 1900 de lei net/luna,va trebui sa platesc si contributii...deci....offff...ma doare capul...
No avatar
Alma78

Adica daca voi plati o asigurare privata si un fond de pensii privat,nu voi mai fi obligata sa ii platesc statului cei 665 de lei/luna?
No avatar
Buttercup

Alma78;16131 wrote: Ideea este ca daca voi depasi plafonul de 1900 de lei net/luna,va trebui sa platesc si contributii...deci....offff...ma doare capul...

Contribuțiile nu se plătesc daca nu ai venituri lunare, de exemplu. Atunci se considera cumva o activitate "ocazională".
Scrie răspuns