cosmo payment

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
arabu1988

evie19;13289 wrote: A scos cineva pana acum banutii de pe cosmo prin card la ATM?

@clara123

La epayments nu am reusit inca sa activez contul am trimis toate documentele si nici pana acum nu apare ca verificat...dar am primit cardul de la EpayService. A durat mai mult verificarea si expedierea dar cardul a ajuns la cateva zile dupa cel de cosmo. Problema e ca doar MFC foloseste EpayService (am vazut ca si Cam4 a implementat asta), CB inca nu are asa ceva. Avantajul e ca acel card este in euro si banii se pot scoate direct in euro de la bancomate in valuta si se pot schimba la un curs mult mai bun la casele de schimb. Astept insa sa mai vad ce si cum pana sa si testez cardul.
Răspuns rapid la acest mesaj Răspuns Răspunde cu citat Răspunde cu citat
05.05.2018, 21:07 #369
clara123 clara123 este deconectat
Membru junior

Data înscrierii
05.05.2018
Posturi
5
Ma bucur daca postarea mea ajuta pe cineva. As vrea sa mai adaug cateva lucruri. Am vazut ca cineva scria ca au fost utilizatori care nu si-au recuperat banii din conturile FirstChoice. Recomandarea mea e ca nimeni sa nu tina banii in astfel de carduri (indiferent de firma, FirstChoice, Paxum, Epayments Cosmo etc) si sa ii scoata imediat ce intra. Astfel, daca se intampla ceva, sansele sa ramana fara bani sunt mult mai mici. Eu pe cardul de la Firstchoice mai aveam 10$ cand am aflat vestea. Bineinteles ca nu aveam ce sa scot de la ATM, dar am putut sa cumpar ceva online de ei de pe DHgate parca. Macar nu s-au pierdut...chiar daca nu era o suma mare....totusi era neplacut sa se piarda. Cred totusi ca acele carduri functioneaza inca si la ATM...cel putin asa au spus cei de la FirstChoice. Asa ca nu stiu dece ar pierde cineva banii.

Inca un lucru bun pe care il poate face oricine este sa aiba cont pe MFC, chiar daca nu lucreaza pe acest site. Ei sunt cei mai prompti, sunt primii care anunta cand e ceva si primii caregasesc rezolvari. Asa ca stiti mai repede cand e ceva.

Referitor la aceste tipuri de carduri, din ce stiu eu, ele functioneaza in felul urmator:
O firma, sa zicem Cosmo, are un cont intr-o banca. In acel cont primeste banii de la platitor, gen CB, MFC etc. Toti banii, cumulati. Mai departe, Cosmo are contract cu MasterCard si sub licenta lor emit carduri (pot sa faca asta direct sau pot sa foloseasca separat serviciile unei banci, dar in general o fac direct). Fiecare card este "legat" de contul virtual din serverul Cosmo. Cand un platitor face o plata, acesta trimite si un fisier (difera metoda de la un card la altul) cu cine cat are de primit si astfel se incarca conturile virtuale. Cand cineva scoate banii de la ATM, mastercard se ocupa de tranzactie (e ceva mai complicat tehnic dar in mare asta se intampla). Dupa tranzactia aceasta, banii fizici se regleaza tot prin intermediul mastercard, adica ajung din contul real din banca al cosmo la banca de unde s-a scos cash. Acest lucru dureaza cateva zile, de aceea tranzactiile apar cu intarziere in istoric. Dar, avand in vedere ca singura legatura intre banii reali (contul din banca al Cosmo) si banii de pe card la care are acces utilizatorul este acea firma (Cosmo), siguranta banilor nu e foarte mare.... O banca are multe lucruri in spate ca sa nu apara probleme, o firma de genul asta nu. Asa ca cel mai recomandat este sa scoateti banii imediat.

Un alt amanunt ar fi ca desi cei de la CB spun ca intarzierea e cauzata de faptul ca sunt multe plati de facut, acest lucru nu e chiar adevarat. Implementarea tehnica a metodei de plata este o treaba relativ usoara, dureaza cateva ore cu tot cu teste. Procesarea unui fisier de cateva milioane de inregistrari (nu e cazul, aici sunt cateva mii) dureaza de la cateva zeci de secunde la cateva minute, in functie de verificarile care se fac. In orice caz, totul se face automat, nu sta cineva sa le faca manual. Problema apare insa la transferul banilor de la CB la Cosmo. Sa faci o plata de milioane de $ nu e asa simplu, nu e ca si cum ai plati factura la telefon. Banii trebuie justificati, contractele trebuiesc semnate...e ceva mai complicat. De aici apare problema la CB...inca nu s-a finalizat aceasta parte. Se va rezolva cu siguranta si nimeni nu ramane fara bani, dar mai dureaza si mai mult ca sigur nici CB nu stie exact cat pentru ca nu depinde de ei. Ce nu mi-a placut mie personal la CB e ca nu au raspuns la mesajele trimise la suport, dar probabil volumul lor a fost foarte mare si nu au avut cum sa faca asta (din ce stiu firma are vre-o 50 de angajati cu totul).

Asa ca...in concluzie...nu pastrati banii pe aceste carduri si nu va panicati, banii vor intra, chiar daca mai greu.
We only have what we Give
No avatar
Keke

Buna!din cate am inteles Epayments nu au card prepaid optional,stie cineva daca Epayservices ofera aceasta optiune?multumesc pt raspuns
No avatar
Teacher

Budincacupaine;13280 wrote: Mie nu mi-a ajuns cardul inca dar am contul activat si nu am primit nici un ban pe el. Spre surprinderea mea au raspuns la emailuri, e adevarat dupa cateva ore dar in momentul in care s-au apucat de contul meu raspundeau la mailuri si la interval de 10 minute iar intr-un final l-au aprobat. Am avut ceva probleme cu documentele in sensul ca m-au rugat sa le urc din nou. Am zis ok le urc azi si iar astept, in 20 de min mi-au activat contul. Ne-am conversat de pe urmatoarele adrese cardservices@cardportal.com si CosmoPayment@cardportal.com sper sa te fi ajutat macar putin.

multumesc ptr raspuns, le voi trimite mail si pe aceste 2 mail-uri sa vedem ce iese, de o luna ma tot chinui cu cosmo, mi se pare mai rentabil cu el , auzisem ca este tot payonner, oricum am activat contul de paxum si astept cardul, plus ca i am deschis un cont de paxum si pe numele lui , el avand card la ing pana imi ajunge cardul meu de paxum, astept ca mfc sa imi bage banii pe el , pana acum am avut banii pe hold. O zi frumoasa si spor la bani :D
No avatar
clara123

Da, EpayService ofera card. Eu l-am primit deja. A ajuns putin mai greu decat cel de la cosmo dar a ajuns si e activ.
No avatar
Keke

clara123;13321 wrote: Da, EpayService ofera card. Eu l-am primit deja. A ajuns putin mai greu decat cel de la cosmo dar a ajuns si e activ.

Multumesc Clara.In cate zile a ajuns la tine?
No avatar
Danyzza

evie19;13289 wrote: A scos cineva pana acum banutii de pe cosmo prin card la ATM?

Astăzi am primit si eu cardul de la Cosmo..însă neseriozitate maxima din parte supportului
de la CB , încă din data de 22,25 respectiv 27 (deci 3 plăti) am dat send daily payment
prin metoda wire..am așteptat,au zis ca au trimis plățile dar s-au întors la ei înapoi ,
cică le-ar fi refuzat banca mea (Piraeus) - minciuna..eu am primit ani de zile prin wire
de pe MFC fără probleme..
In fine m-au taxat cate $49 la fiecare transfer practic degeaba pt ca eu nu am promit nici
un ban nici pana astăzi. Am zis asta sa fie paguba..au zis ca mi tin plățile pana cand imi
ajunge cardul de la cosmo si de îndată sa le trimit mail sa mi pună plata.
Le-am trimis mail de dimineața cand mi-a ajuns cardul ..este 20:54 si nici acum nu au răspuns..
Este frustrant sa stai sa te milogești practic pe banii tai..
Sincer MFC sunt mult mai serioși cand vine vorba de plata..
No avatar
clara123

Keke;13322 wrote: Multumesc Clara.In cate zile a ajuns la tine?

Am deschis contul pe 12 aprilie, pe 17 aprilie a fost verificat si aprobat si tot atunci a fost facuta automat si cererea pentru card. Pe 26 aprilie m-au anuntat ca a fost trimis cardul si pe 30 l-am primit. Tot pe 30 am activat si cardul. De testat nu l-am testat pentru ca nu am trimis inca bani in el.
No avatar
pallino

how have you activated card without money?....
No avatar
clara123

pallino;13326 wrote: how have you activated card without money?....

Yes, i've activated the card without money
No avatar
pallino

how? don't need 12,95 inside?
Scrie răspuns