Videochatul. O cariera lunga sau un job de moment?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Ohkit

Buna fetelor (dar si baietilor). Mi-am luat inima-n dinti si m-am apucat recent de videochat: deocamdata nu am de ce sa ma plang, dar nici nu am cu ce ma lauda, ;eu ma tin de treaba. Ma intreb, insa, tot mai des daca o sa raman mult timp in acest domeniu. Daca ma dedic full time videochatului ( f probabila optiune, altfel ...bye bye castiguri decente) si muncesc pana la 30 de ani, 30 si un pic (cam cat am citit eu pe mai toate siteurile studiourilor ca e varsta maxima ptr a face videochat) , ce fac mai departe? Cat de multe femei continua si au succes si dupa 30 something? Sa ma angajez in baza studiilor va fi greu, fara experienta si o pauza atat de lunga in CV. Varianta cu afacerea proprie mi se pare interesanta, nu stiu insa cat de realist suna . Acum sa nu intelegeti ca ma plang sau caut nod in papura; pana la urma , we, webcam girls, are smart si gasim o solutie, dar sunt curioasa ce pareri/planuri aveti voi. V-ati confruntat cu aceasta "dilema existentiala"? :) pupici, Daniela
No avatar
popescualina339

Ce faci dupa videochat?

Ohkit;7956 wrote: Buna fetelor (dar si baietilor). Mi-am luat inima-n dinti si m-am apucat recent de videochat: deocamdata nu am de ce sa ma plang, dar nici nu am cu ce ma lauda, ;eu ma tin de treaba. Ma intreb, insa, tot mai des daca o sa raman mult timp in acest domeniu. Daca ma dedic full time videochatului ( f probabila optiune, altfel ...bye bye castiguri decente) si muncesc pana la 30 de ani, 30 si un pic (cam cat am citit eu pe mai toate siteurile studiourilor ca e varsta maxima ptr a face videochat) , ce fac mai departe? Cat de multe femei continua si au succes si dupa 30 something? Sa ma angajez in baza studiilor va fi greu, fara experienta si o pauza atat de lunga in CV. Varianta cu afacerea proprie mi se pare interesanta, nu stiu insa cat de realist suna . Acum sa nu intelegeti ca ma plang sau caut nod in papura; pana la urma , we, webcam girls, are smart si gasim o solutie, dar sunt curioasa ce pareri/planuri aveti voi. V-ati confruntat cu aceasta "dilema existentiala"? :) pupici, Daniela

Buna, Daniela!

In primul rand, aceasta meserie poti s-o practici foarte bine si dupa 30 de ani, daca ai un aspect ingrijit si o fizionomie tanara. Am colege, la http://www.studio-20.ro/, care au si 40 de ani si isi fac treaba foarte bine, crede-ma. Poate nu mai arata atata de fresh, insa au experienta de partea lor si tot fac bani frumosi.
In al doilea rand, dilema cu ce o sa faci dupa 30 de ani e valabila pentru orice alt domeniu. La cat de fluctuanta este piata muncii, niciun job nu mai prezinta siguranta, asa ca la un moment dat tot vei fi pusa in situatia in care trebuie sa te reinventezi. Eu zic ca dupa ce te lasi de videochat poti sa-ti deschizi un mic business, cu banii stransi: un coafor, un salon cosmetic, un butic etc.
Mult succes!
Jasmine

Buna, Daniela. Parerea mea este ca nu ai de ce sa-ti faci absolut nicio grija, videochatul merge chiar si pentru femei de peste 30 de ani, iar in cazul in care nu vei vrea sa mai practici, solutii sunt. Uite, cum a spus si popescualina339 de pe forum, poti incerca sa strangi cativa banuti si apoi sa deschizi ceva al tau cand te decizi ca nu mai vrei sa faci videochat. Sunt convinsa ca esti capabila de asa ceva, fara probleme :*
No avatar
Roxanaltv

Buna Daniela,

Avantajul acestei activitati este ca poti ramane in confortul mediului tau, nu esti nevoita sa parasesti tara si poti obtine venituri in cativa ani care iti pot genera ulterior castiguri astfel incat sa nu iti faci griji pentru ziua de maine! Sunt persoane la Luxury Studio care au 30 - 35, au experienta in comunicare, si au reusit sa stranga si sa investeasca sume pentru a-si asigura viitorul apropiat. Conteaza foarte mult echipa, mediul in care lucrezi. Trebuie sa te indrume cineva unde si cand sa investesti sumele castigate. In cativa ani poti genera venituri substantiale care sa iti ajunga lejer 10 ani! Dar in momentul in care nu produci,tu te-ai invatat cu un anumit stil de viata, castigurile se duc. Tocmai de aceea alege SMART cu cine colaborezi, deoarece trebuie sa fie o colaborare pe termen mediu spre lung, nu sa iti pierzi un an din viata si sa ramai si cu un gust amar.
Bafta! :)
Scrie răspuns