Dragii mei, zilele acestea am vazut ca s-au creat niste confuzii si niste discutii cu privire la SRL, respectiv SRL-D ( o metoda de plata de care unele studiouri dispun pentru modelele lor de videochat).
Ca urmare, m-am gandit sa expun putin mai detaliat ce inseamna sa lucrezi cu un SRL-D si as dori ca si voi sa va expuneti parerile cu privire la postarea mea, sa vedem daca mai exista nelamuriri sau nu si daca putem ajuta fetele sa decida ce forma de salarizare aleg intr-un studio.
Asadar, un SRL SRL/SRL-d inseamna ca fetele platesc contributiile la banii lor, studio-ul isi plateste contributiile la partea lui. Daca vorbim de un procent de 50% din studio, fiecare isi plateste contributiile pentru partea sa. Contributiile pe care le plateste un model pentru un SRL sunt considerabil mai mici fata de contributiile platite ca si angajat.
De exemplu, daca un model castiga 7.130 lei intr-o luna (50% partea sa), in mana (net) i-ar reveni suma de 5.001 lei, pentru ca 2.129 lei se duc la contributiile la pensie, sanatate, somaj, etc.
Daca incaseaza acesti 7.130 lei pe SRL, ar ramane cu 6.451,6 lei net in mana (contributiile platite pe SRL ar fi de: 3% la impozitul pe cifra de afaceri= 213,9 lei, impozitul pe dividente in cazul in care nu strange cheltuieli 5% = 356,5 lei, sanatatea 58 lei/luna, un contabil 50 lei/luna). Deci, diferenta financiara este destul de mare incat sa fie mai avantajoasa colaborarea pe baza de SRL decat pe baza de CIM.
Voi ce parere aveti?:D:D
Ce inseamna un SRL pentru un model de videochat
-
Devious.Girl
Eu lucrez ca model independent, dar daca ar fi fost sa fiu la studio, si eu alegeam SRL. Am o amica si ea lucreaza pe baza de SRL si zice ca e super ok. si oricum, nu mi-ar conveni sa am contract de munca si sa-mi ia statul atatia bani!
) mai bine raman cu mai multi in mana, iar daca SRL-ul este varianta prin care pot face asta, de ce nu. 
-
dreamofsummer
Buna. Eu intotdeauna am sustinut ideea de SRL-d, pentru ca mi se pare extrem de avantajoasa. Dar m-am intrebat mereu cum au banii necesari pentru infientare fetele care vor asa ceva. Stiu ca multe studiouri ofera aceste sume, dar ma intreb ce se intampla si cu studiourile daca platesti acesti banuti unui model si ea nu mai vine dupa 2-3 zile? Si ce se intampla daca nu ai sediu social pt inffintare (ok faci sediu la avocat, dar adaugi o cheltuiala in plus pe luna pt ca am vazut pe net sunt avocati care cer intre 120-500 ron/luna pentru gazduire sediu social). Dar da, este mai profitabil un pic!
Buna, dreamofsummer. Iti dai seama ca in primele luni, fetele nu vor avea SRL-D, decat in momentul in care angajatorul va sti sigur ca poate avea incredere in ele ca vor ramane. Si chiar daca ea pleaca si ia banii, tot raman banii castigati de ea in cont, pe care siteul ii va trimite la un moment dat