Buna seara, am nevoie de niste sfaturi.
Lucrez de acasa de aproximativ un an de zile, fara vreo forma legala. Recent am aflat ca am obligatie sa dau un anumit impozit la stat daca nu intru in evaziune fiscala, de asemenea am aflat ca daca nu iti declari veniturile pedeapsa este inchisoare. Cum as putea proceda sa nu trebuiasca sa fac inchisoare si sa platesc si acel impozit la stat. As vrea pe viitor sa fac totul in legalitate ca sa nu ma trezesc cu Anaf-ul la usa. Mentionez ca am incercat si colaborarea cu un studio, in condiitile in care lucrez tot la domiciliu dar nu mi se parea corect sa raman cu vreo 30 % din incasarile mele. Astept sfaturile voastre, multumesc!
Un Sfat, va rog!
-
cristinacriss
Buna. Nu poti sa ramai si cu 90% din incasari si sa fii si in legalitate. Trebuie sa faci un compromis. In primul rand, mergi la un avocat si incepi procedura de PFA/SRL-D. Apoi angajezi un contabil, platesti acolo un 60ron-100ron/luna sa-ti tina contabilitatea si sa se ocupe de calculul si plata taxelor si esti ok. Aceasta este cea mai simpla varianta si cea mai sigura pt a intra in legalitate.
Pentru anul asta trebuie sa depui declaratia 201 pana la 25 mai anul viitor ca sa fii legal! Cel mai bine ar fi sa-ti deschizi un SRL-D pentru care o sa platesti doar 13,5% din incasari fiind cea mai buna forma de organizare juridica a scestei activitati , marele dezavantaj este ca nu poti retrage banii din cont pana la bilantul de inchidere al anului ! Cat despre PFA parerea mea e ca nu se merita e jaf la drumu' mare ,singurul avantaj e ca nu-ti trebuie neaparat contabil daca stii sa-ti tii contabilitatea primara tu si poti retrage banii cand vrei tu ! Cel mai bine e sa consulti un expert contabil care o sa te lamureasca mult mai bine !
Live Cams | Live Sex |
Buna seara, Bal. Asa cum au spus si membrii de pe forum, cea mai buna varianta este un SRL-D. Asa iti poti declara veniturile, iti poti plati o contabila si o sa ai toate dovezile in cazul unui control. Daca faci asta, poti fi fara griji, nimic rau nu ti se va intampla :*