Majoritatea acestor fete care aleg studio-ul cu care sa colaboreze in functie de cat de pompos e anuntul, in functie de cat de multe beneficii promite, sunt fete ce abia au implinit varsta majoratului, care vor sa fie independente, si sa castigi multi bani. Acestea, neavand experienta in campul muncii nu prea stiu ele care e treaba cu formele legale de munca, contracte si alte formalitati ce sunt esentiale in alegerea oricarui loc de munca pana la urma. Probabil ca si aceste este unul dintre motivele pentru care exista inca atat de multe modele ce lucreaza la negru si implicit studio-uri care functioneaza astfel.
E trist, dar sa speram ca ne vor vizita forumul cat mai multe persoane astfel incat sa le putem ajuta, sa le putem informa, sa le putem deschide ochii asupra acestor aspecte.
Am nevoie de un studio serios
-
cristinacriss
Buna fetelor. Eu sunt noua aici,si caut un studio serios ca sa incep si eu sa lucrez ca model. M-am speriat de ce am citi pe aici. Am vazut ca un studio legal trebuie sa ofere contract, dar am o intrebare. Cum altfel imi dau seama daca e studioul legal? Spre exemplu, am fost la un studio la interviu si mi-au spus ca imi fac contract individual pe 1 ora pe zi si-mi dau procent de 60% si-mi platesc ei taxele. nu m-am dus la ei pentru ca nu mi s-a parut normal sa lucrez 8 ore pe zi si pe contract sa scrie 1 ora. Pot sa-mi dau seama din comisionul oferit daca e ilegal? Am vazut aici ca zicea cineva ca daca e comisionul asa mare, sigur eu trebuie sa-mi platesc taxele singura si sigur e studioul ilegal. Nu mi-au cerut sa-mi fac firma sau ceva. Vreau sa stiu, pentru ca nu vreau sa lucrez ilegal si vreau sa intreb tot ce se poate la un interviu. multumesc mult!
si eu m-am cam speriat cand am citit raspunsurile voastre si d-aia am asteptat sa vad ce se mai intampla pe la studio. pana acum chiar e ok. a trecut destul de bine prima perioada si fiind noua si fara experienta mi-au dat minimul ala garantat pe site. am facut si pozele si ziceau ca ar vrea sa facem si un teaser. si am vorbit cu fetele care sunt mai vechi acolo si ziceau ca nu au fost niciodata probleme la payment sau discutii cu sefii. ca ei incearca sa nu iti promita mai mult decat pot sa iti ofere. sper sa fie totul ok si in continuare dar pana acum mi se pare ca am nimerit chiar foarte bine. vom vedea ce se mai intampla
5starsxxx.com;6811 wrote: buna , recomandat e sa lucrezi direct cu site fara studio , studio iti opreste jumate din bani doar ca iti face un cont care il faci singur in 5 min + conturile facute prin studio raman acolo pe viata , pentru ca nu o sa-l stearga nimeni chiar daca nu mai colaborezi cu ei , multe studio folosesc conturi false , adica : pe contul tau baga alta fata..... asa daca ai cont individual il poti sterge cand vrei , mult noroc !
Despre ce spui tu se intampla mai mult la studiouri fantoma apărute peste noapte.Intr-un studio serios si cu vechime nu vei vedea asa ceva.In momentul in care veinpleca de la studio ceri sa iti faci lichidarea.Adica iti iei ultimii banuti si de asemenea ceri închiderea conturilor.
Despre ce spui tu se intampla mai mult la studiouri fantoma apărute peste noapte.Intr-un studio serios si cu vechime nu vei vedea asa ceva.In momentul in care veinpleca de la studio ceri sa iti faci lichidarea.Adica iti iei ultimii banuti si de asemenea ceri închiderea conturilor.
Money Makes the World Go Round
-
DivaStudios
Leticia;6816 wrote: Despre ce spui tu se intampla mai mult la studiouri fantoma apărute peste noapte.Intr-un studio serios si cu vechime nu vei vedea asa ceva.In momentul in care veinpleca de la studio ceri sa iti faci lichidarea.Adica iti iei ultimii banuti si de asemenea ceri închiderea conturilor.
Iar o data ce inchei contractul cu un studio este ilegal ca acesta sa se foloseasca in continuare de numele si imaginea ta. Pentru fetele ce din pacate au trecut prin astfel de studiouri nu ii capat de drum, poti oricand sa iti faci o poza cu fata ta si buletinul alaturi si inca o poza cu fata ta, buletinul si o foaie cu data actuala , trimiti la site-ul respectiv mail si explici problema iar ei iti inchid contul fara prea multe intrebari.
Iar o data ce inchei contractul cu un studio este ilegal ca acesta sa se foloseasca in continuare de numele si imaginea ta. Pentru fetele ce din pacate au trecut prin astfel de studiouri nu ii capat de drum, poti oricand sa iti faci o poza cu fata ta si buletinul alaturi si inca o poza cu fata ta, buletinul si o foaie cu data actuala , trimiti la site-ul respectiv mail si explici problema iar ei iti inchid contul fara prea multe intrebari.
-
BlackDress
Bine v-am gasit
Mea culpa, recent mi s-a adus la cunostinta existenta acestui topic si am considerat necesar sa intervin cu un reply, chiar daca tardiv.
Numele meu este Radu, managing partner la BlackDress Studio Constanta.
Intr-adevar, au existat cateva neconcordante la inceputul activitatii studioului, situatii care au fost rezolvate in momentul in care in echipa au fost cooptate persoane cu experienta in domeniu. Era normal ca un studio la inceput, cu personal tanar si fara multa experienta, sa intampine anumite hopuri. Ne mandrim cu faptul ca toate problemele au fost rezolvate, iar faptul ca la sfarsitul acestui an ne mutam intr-o locatie mai mare ne demonstreaza ca facem o treaba buna si devenim incet-incet un etalon al seriozitatii in Constanta.
Referitor la situatiile care au fost prezentate in acest topic, as dori sa lamuresc niste aspecte.
Colaborarea cu BlackDress se face in baza unui contract de cesiune drepturi de autor, veniturile declarate atat de studio cat si de modele sunt cele reale, iar impozitele sunt retinute la sursa si virate in fiecare luna, cu dovezi in acest sens.
Chiar recent am avut un control de la ITM, in luna august, soldat cu o amenda de 0 ron.
Comisionul oferit modelelor este de 50 %, nu exista comisioane progresive in functie de incasari. Banii sunt virati in contul modelului, nu se lucreaza cu bani in pliculet, nedeclarati.
Pentru orice alte informatii va stau la dispozitie la numerele de telefon afisate pe site, www.blackdress.ro. Tinem foarte mult la transparenta si legalitate, tocmai de aceea suntem singurul studio din Constanta care nu se ascunde, pe site la sectiunea contact aveti inclusiv adresa reala a studioului.
In legatura cu userul Monica, desi apreciez ca nu s-a spus nimic negativ despre noi, tin sa vin cu precizarea ca in luna ianuarie 2016 noi nu am facut nici o angajare, fie ca e vorba de "Monica" sau orice alt nume, deci nu stiu ce sa spun despre asta.
Va salut pe toti si va doresc o toamna minunata.
Mea culpa, recent mi s-a adus la cunostinta existenta acestui topic si am considerat necesar sa intervin cu un reply, chiar daca tardiv.
Numele meu este Radu, managing partner la BlackDress Studio Constanta.
Intr-adevar, au existat cateva neconcordante la inceputul activitatii studioului, situatii care au fost rezolvate in momentul in care in echipa au fost cooptate persoane cu experienta in domeniu. Era normal ca un studio la inceput, cu personal tanar si fara multa experienta, sa intampine anumite hopuri. Ne mandrim cu faptul ca toate problemele au fost rezolvate, iar faptul ca la sfarsitul acestui an ne mutam intr-o locatie mai mare ne demonstreaza ca facem o treaba buna si devenim incet-incet un etalon al seriozitatii in Constanta.
Referitor la situatiile care au fost prezentate in acest topic, as dori sa lamuresc niste aspecte.
Colaborarea cu BlackDress se face in baza unui contract de cesiune drepturi de autor, veniturile declarate atat de studio cat si de modele sunt cele reale, iar impozitele sunt retinute la sursa si virate in fiecare luna, cu dovezi in acest sens.
Chiar recent am avut un control de la ITM, in luna august, soldat cu o amenda de 0 ron.
Comisionul oferit modelelor este de 50 %, nu exista comisioane progresive in functie de incasari. Banii sunt virati in contul modelului, nu se lucreaza cu bani in pliculet, nedeclarati.
Pentru orice alte informatii va stau la dispozitie la numerele de telefon afisate pe site, www.blackdress.ro. Tinem foarte mult la transparenta si legalitate, tocmai de aceea suntem singurul studio din Constanta care nu se ascunde, pe site la sectiunea contact aveti inclusiv adresa reala a studioului.
In legatura cu userul Monica, desi apreciez ca nu s-a spus nimic negativ despre noi, tin sa vin cu precizarea ca in luna ianuarie 2016 noi nu am facut nici o angajare, fie ca e vorba de "Monica" sau orice alt nume, deci nu stiu ce sa spun despre asta.
Va salut pe toti si va doresc o toamna minunata.
cristinacriss;6055 wrote: Buna fetelor. Eu sunt noua aici,si caut un studio serios ca sa incep si eu sa lucrez ca model. M-am speriat de ce am citi pe aici. Am vazut ca un studio legal trebuie sa ofere contract, dar am o intrebare. Cum altfel imi dau seama daca e studioul legal? Spre exemplu, am fost la un studio la interviu si mi-au spus ca imi fac contract individual pe 1 ora pe zi si-mi dau procent de 60% si-mi platesc ei taxele. nu m-am dus la ei pentru ca nu mi s-a parut normal sa lucrez 8 ore pe zi si pe contract sa scrie 1 ora. Pot sa-mi dau seama din comisionul oferit daca e ilegal? Am vazut aici ca zicea cineva ca daca e comisionul asa mare, sigur eu trebuie sa-mi platesc taxele singura si sigur e studioul ilegal. Nu mi-au cerut sa-mi fac firma sau ceva. Vreau sa stiu, pentru ca nu vreau sa lucrez ilegal si vreau sa intreb tot ce se poate la un interviu. multumesc mult!
Buna,
In momentul de fata sunt foarte multe studiouri care s-au ,,nascut" peste noapte. Si tot in miez de noapte, sau de rasarit vor cadea!
Daca vrei sa lucrezi LEGAL, fara sa ai probleme ca o sa fii la un moment dat interogata de catre cadre legale, trebuie sa alegi un studio legal.
Informeaza-te corect, plata trebuie realizata prin virament bancar, altfel de remuneratie este neinregistrata,deci nu este in concordanta cu legea. Comisioanele fluctueaza in fuctie de incasarile tale. Trebuie sa te interesezi daca tu lucrezi legal sa nu stai niciodata cu grija.
Buna,
In momentul de fata sunt foarte multe studiouri care s-au ,,nascut" peste noapte. Si tot in miez de noapte, sau de rasarit vor cadea!
Daca vrei sa lucrezi LEGAL, fara sa ai probleme ca o sa fii la un moment dat interogata de catre cadre legale, trebuie sa alegi un studio legal.
Informeaza-te corect, plata trebuie realizata prin virament bancar, altfel de remuneratie este neinregistrata,deci nu este in concordanta cu legea. Comisioanele fluctueaza in fuctie de incasarile tale. Trebuie sa te interesezi daca tu lucrezi legal sa nu stai niciodata cu grija.