Legalitate in videochat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Alexvip1

pe saitu acesta lucrezi? camturbator.com
Jasmine

Persoanele care doresc sa lucreze in acest domeniu trebuie sa stie ca studioul pentru care vor lucra trebuie sa aiba forme de colaborare legale, sau, in cazul in care se opteaza sa se lucreze ca model independent, este absolut obligatoriu sa declare castigurile realizate.
Se fac verificari amanuntite pentru a depista persoanele care savarsesc infractiunea de evaziune fiscala iar aceste persoane risca sa faca inchisoare de la 2 ani pana la 8 ani plus sechestru pe bunurile proprii.
Aceasta actiune a demarat anul trecut (2015) si sunt vizate toate persoanele care lucreaza in industria videochat-ului.

Stirea completa poate fi citita aici: http://adevarul.ro/news/eveniment/Soc-industriavideochatului-videochatistele-nu-respecta-legea-riscaarestari-amenzi-penale-1_568e75e837115986c63cbf52/index.html
Alessia

Doamne, acele fete au lucrat foarte mult timp fara sa declare nici un venit, chiar nu se merita sa iti risti viitorul si absolut tot ce ai realizat. Mare pacat, sunt multe fete care au muncit si au reusit sa isi cumpere casa si masina, este groaznic sa te trezesti peste noapte fara nimic si sa mai faci si inchisoare.
No avatar
Alice

Sincer, mie mi se pare un lucru foarte ok...mai ales cand vine vorba de studiouri "de apartament", asa cum este mentionat si in acea stire. Sa ramana studiourile care au totul in regula si care lucreaza legal, sa dispara alea care doar promit asta. Sunt multe fete care cad in capcana studiourilor "no name" si profita de pe urma lor. Partea rea este ca fetele care au lucrat sau lucreaza pentru astfel de asa-zise "studiouri", vor fi trase si ele la raspundere si vor risca si ele pedeapsa cu inchisoarea.
No avatar
Antonia

Cred ca ar fi o idee buna sa se introduca un cod CAEN pentru aceasta activitate. Astfel, fetele ar avea mai multa incredere, ar fi mai atrase, mai motivate sa lucreze cu forme legale.
Chiar daca o parte din banuti se duc la stat, trebuie sa ne gandim ca aveam si avantaje: asigurare de sanatate, vechime, etc...toate avantajele de care beneficieaza orice angajat. Ne bucuram acum de cativa banuti in plus, dar mai tarziu, cand vom renunta la acest job, probabil vom avea regrete ca nu am ales sa lucram legal.
Deci fetelor, nu va ganditi doar la ziua de astazi, luati-o in considerare si pe cea de maine!
Daria

Legandu-ne de acest subiect revenim la atentionarea modelelor incepatoare, care nu stiu foarte bine cum se desfasoara aceasta activitate si sunt tentate sa mearga la diverse studio-uri no name doar pentru ca li se promit sume foarte mari de bani. Orice studio serios lucreaza numai cu forme legale si tot ce se promite la angajare va fi trecut intr-un contract ce trebuie sa fie semnat de ambele parti.
In acest domeniu se pot castiga foarte multi bani lucrand legal, fara sa traiesti cu frica ca poti fi acuzat de evaziune fiscala sau ca nu vei primi ceea ce ti s-a promis la angajare (avand contract, poti da in judecata foarte usor studio-ul daca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale).
No avatar
dreamofsummer

Lucrez de ceva vreme ca model la studio, si, cateodata mai stau la o tigare cu fata de la Hr care ieri mi-a spus ca un model si-a dat demisia, pentru ca a gasit ea un studio care-i ofera 80% din castiguri si ca "ea nu are timp sa lucreze legal pentru ca e tanara si trebuie sa stranga bani". Pe principiul " lasa, ca lucrez ilegal un an doi, imi strang bani si dupa aceea vedem". Intr-adevar, multe modele sunt naive, sau orbite de promisiuni sau pur si simplu nu cunosc legislatia. Dar, sa cunosti legislatia, sa fii perfect constienta ca te duci la un studio ilegal si sa faci videochat asa, atunci este si vina ta ca model. Si multe fete nu inteleg ca 40% sau 50% din 3000$ (bani pe care la un studio bun ii poti face fara probleme, si dormi si linistita) nu e acelasi lucru ca 80% din 300$ chinuti facuti la un studio improvizat intr-un apartament cu perdele intre "camere". Dra, fiecare cum isi asterne...asa doarme.
No avatar
anastasia

Daca lucrezi cu forme legale esti mai sigura, beneficiezi de toate drepturile unui om care lucreaza curat, nu iti este frica de nici un control, nu esti ingrijorata ca vei avea de suferit pe viitor. Mi se pare ingrozitor sa te trezesti cu controale ori cu sechestru pe lucrurile pentru care ai muncit atat de mult.
Eu colaborez inca de la inceput cu forme legale si nu mi-am inchipuit nici macar o secunda sa lucrez ilegal in acest domeniu de activitate.
Cred ca banii care vin prea repede si sunt castigati relativ usor nu aduc nimic bun, durabil sau de calitate. Este pur si simplu o satisfactie efemera. Te bucuri ca ai castigat sume mari de bani, dar peste ani ai de suferit, pentru ca pana la urma nimic nu scapa nepedepsit.
Mi-am sfatuit toti apropiatii sa lucreze doar cu forme legale - vorbesc aici despre locuri de munca diferite, nu neaparat in domeniul videochat.
No avatar
bug.dan

Pentru ca ati adus vorba de coduri CAEN specifice acestui domeniu, nu stiu cate persoane ar fi cu inima deschisa sa aiba un act inregistrat pe care scrie "Model de videochat". Corect si legal (la superlativ) asa ar fi, dar sunt destule persoane care din inconstienta isi risca pielea lucrand "la negru"..... daca ar mai exista si un cod CAEN special pentru asta, nu numai ca persoanele respective nu isi vor face acte, dar cred ca si unele dintre cele care lucrau legal vor renunta la acest job din cauza "etichetei".
Leticia

La ce amploare a luat lumea videochatului in ultimii ani , este normal ca autoritatile sa se "oftice" si sa doreasca sa treaca totul prin buzunarele lor.....
Money Makes the World Go Round
Scrie răspuns