Cum iti protejezi ochii in fata monitorului
Este adevarat ca ar trebui respectate anumite reguli atunci cand folosesti calculatorul/laptop-ul. Eu nu folosesc ochelari de protectie sau de vedere...am incercat mai demult ochelari de protectie, inainte de a lucra in acest domeniu, dar nu m-am putut obisnui cu ei la ochi, imi creaza disconfort.
In schimb, am o regula, daca ma simt obosit evit sa folosesc calculatorul/laptop-ul, nu lucrez noaptea sau prea de dimineata si daca imi simt ochii uscati sau iritati folosesc infuzie de patrunjel cu care ma spal la ochi (ceaiul caldut) sau inmoi 2 discuri demachiante pe care le aplic pe pleoape si le tin aprox 30- 40 sec. dupa care repet procedura de cateva ori.
In schimb, am o regula, daca ma simt obosit evit sa folosesc calculatorul/laptop-ul, nu lucrez noaptea sau prea de dimineata si daca imi simt ochii uscati sau iritati folosesc infuzie de patrunjel cu care ma spal la ochi (ceaiul caldut) sau inmoi 2 discuri demachiante pe care le aplic pe pleoape si le tin aprox 30- 40 sec. dupa care repet procedura de cateva ori.
-
printzesa.mik
Eu pastrez o distanta pana la monitor,in general de 45-75 de cm,pe care il tin inclinat intr-o parte,pentru a impiedica reflexia luminii pe ecran.De asemenea,am grija mereu sa-mi odihnesc ochii pentru cateva minute.