Sanatatea, inaintea frumusetii
Ceea ce observam prima oara la unghiile unei persoane nu este frumusetea si modul de ingrijire al acestora, cum poate ai fi tentata sa crezi, ci starea lor de sanatate. Unghii ingrosate, faramicioase sau patate, care se rup de parca ar fi hartie, toate acestea sunt semnale de alarma care trebuie sa ne determine sa mergem la medicul dermatolog. De altfel, expertul mondial al unghiilor, dr. Robert Baran, sustine ca, uitandu-te la unghiile unei persoane, e ca si cum ai privi pe o fereastra starea ei generala de sanatate, numeroase afectiuni manifestandu-se prin modificarea aspectului normal al acestora. Pe langa sanatatea organismului, unghiile ne tradeaza statutul social sau ce parere avem despre propria persoana. Trendy, socante sau pur si simplu extrem de ingrijite, faceti din mainile voastre o opera de arta!
1. De ce se spune ca mainile arata adevarata varsta a unei femei?
Mainile sunt cele cu care lucram si pe care le spalam cel mai des. Expuse permanent la frig, soare, apa, murdarie, si uneori la nicotina tigarii, sufera o agresiune marcanta. In plus, detergentii din produsele de curatat si de spalat deterioreaza cu usurinta filmul protector hidrolipidic. Pielea se usuca, se pateaza, uneori crapa.
2. Care sunt metodele de ingrijire a mainilor cu piele fina si ridata?
Recomand aplicarea unei creme grase seara la culcare sau aplicarea unei solutii de glicerina. Uneori sunt necesare impachetarile cu parafina dupa un tratament de gomaj.
3. Care este cauza aparitiei ridurilor la nivelul mainilor, in afara de varsta?
Aspectul imbatranit al mainilor se citeste dupa ce pielea se subtiaza si pachetul adipos se topeste, lasand sa se vada venele proeminente. Daca tenul este de obicei bine ingrijit, majoritatea dintre noi uitam sa dam aceeasi atentie aspectului mainilor.
4. Cum putem preveni ridarea mainilor?
Ridarea mainilor se previne daca evitam expunerea la noxe si daca pastram o greutate corporala constanta.
5. Care este cauza venelor proeminente la nivelul mainilor?
Venele devin proeminente din trei motive: pe de o parte se pierde suportul grasos al pielii o data cu imbatranirea, pielea se subtiaza si venele se dilata cu timpul datorita efortului de vascularizatie la extremitatea corpului.
6. Cum putem preveni umflarea venelor?
Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui trofic de perete vascular precum produsul Detralex, administrat cronic.
7. De ce apar petele pe maini?
Petele de pe maini, cunoscute sub numele de lentigine, apar in cauza deteriorarii celulare insulare la lumina.
8. Cum pot fi ele prevenite si tratate?
Atat petele, cat si aspectul ridat pot fi corectate cu ajutorul laserului Fraxel, capabil sa genereze o piele noua. Sunt necesare 6 sedinte la o luna interval pentru reintinerirea mainilor.
9. Cum ne putem pastra pielea mainilor tanara, sanatoasa, luminoasa, fara probleme?
Sanatatea mainilor se poate intretine prin protejarea acestora si prin greutatea corporala constanta. Totusi, pentru aspectul de mana descarnata, cu vene vizibile, in acest moment se poate face fie transfer de grasime, recoltata prin aspiratie de la aceeasi persoana (in cadrul unei interventii de lipoaspiratie), fie tratament cu o substanta volumizatoare. Prin trei injectari successive la o luna interval, aceasta substanta produce o crestere de tesut collagen, care umple spatiile dintre vene, aspect care rezista fara retusuri o perioada de 2 ani.
Mainile vorbesc despre frumusetea si eleganta unei femei mai mult decat machiajul, hainele scumpe sau accesoriile de firma. Noi, femeile, dam o importanta deosebita igrijirii tenului, parului si acordam o importanta deosebita stilului vestimentar si machiajului zilnic.Mainile, spunand mai multe despre sanatatea si varsta noastra nu trebuie neglijate niciodata, deoarece ne definesc personalitatea.
Pentru ca unghiile sa arate bine si mainilor le este folositor un tratament special, una depinzand de cealalta in orice conditii.
O manichiura perfecta nu inseamna doar aplicarea unui strat sau doua de oja, ci acest proces implica mai multi pasi, deloc complicati, dar obligatoriu de urmat.
Ce pasi trebuie urmati pentru a avea o manichiura ingrijita?
Curatarea unghiilor cu dizolvant. Pentru a putea fi taiate si pilite, mai intai unghiile trebuie curatate de orice urma de lac sau oja ramase; astfel vei avea posibilitatea sa dai unghiilor forma si contur cu mai multa usurinta.
Curatarea si taierea cuticulelor. Fiind un pas care nu trebuie sarit, cuticulele pot si indepartate intr-un mod foarte usor,lipsit de durere.Daca taierea lor cu o forfecuta de unghii nu te-a incantat niciodata, le poti freca cu un scrub special, iar apoi poti tine mainile in apa calda cu sapun pentru 5 minute, aceasta operatiune favorizand o desprindere mai usoara.Apoi, fiind bine inmuiate taierea lor cu o forfecuta sau cu un instrument special de indepartat cuticule va decurge fara probleme.
Taierea unghiilor. Desi un sfat banal,este totodata unul destul de important.Pentru ca unghiile sa nu pocneasca la taiere, sau pentru a evita exfolierea ulterioara, acestea trebuie sa fie bine inmuiate.Mai apoi,taiati-le dupa conturul degetelorsi piliti-le.
Dezinfectarea unghiilor. Dupa taierea si pilire, mainile trebuie spalate si sterse cu un prosop.Apoi,fiecare unghie in parte trebuie stearsa cu un disc de bumbac imbibat in spirt.Astfel, grasimea de pe unghii va fi inlaturata, iar pielea va fi dezinfectata.
Aplicarea lacului. Pentru a trata unghia,prevenind deteriorarea acesteia din cauza pgmentului din lacul colorat, mai intai se aplica un strat de lac incolor sau o baza speciala pentru unghii.Ulterior, aplica lacul colorat din mijlocul unghiei spre parti, la sfarsit ompletand cu un strat de lac de tip “top coat”pentru uscare mai rapida si luciu.
Daca unghiile s-au uscat poti aplica crema hidratanta pentru maini sau ulei de migdale dulci, pentru a pastra apectul sanatos si ingrijit al mainilor.
Mainile sunt cartea de vizita a fiecareia dintre noi
Membrii sunt innebuniti dupa modelele cochete.Le place in special sa admire manichiura si pedichiura.Nu mi-a fost greu sa fiu pe placul membrilor, deoarece este firesc sa fiu o persoana ingrijita.Chiar daca inainte de a lucra in acest domeniu nu aveam posibilitati financiare,mereu m-am ingrijit de aspectul fizic.
Modelele ar trebui sa se gandeasca ca trebuie sa arate impecabil nu numai in fata camerei ci si in viata de zi cu zi. Nu trebuie sa aiba o manichiura frumoasa si ingrijita doar pentru ca au acest job, trebuie sa o aiba in primul rand pentru ca se respecta pe ele insele si ca acest lucru arata cat de multa importanta acorda fiecare in parte ingrijirii personale in viata de zi cu zi.
Eu nu imi pot pune unghii false si nici nu imi pot face diferite modele pe unghii, deci nu am multe optiuni la acest capitol, dar imi place sa am unghiile curate si ingrijite, folosesc crema de maini si uneori merg la salon special pentru manichiura si pedichiura.
Nu consider ca trebuie sa am mainile aspre si eventual cu bataturi ca sa simta femeia ca pune un barbat mana pe ea....barbatia se demonstreaza prin fapte nu prin grosimea negrului de sub unghie ;)
Eu nu imi pot pune unghii false si nici nu imi pot face diferite modele pe unghii, deci nu am multe optiuni la acest capitol, dar imi place sa am unghiile curate si ingrijite, folosesc crema de maini si uneori merg la salon special pentru manichiura si pedichiura.
Nu consider ca trebuie sa am mainile aspre si eventual cu bataturi ca sa simta femeia ca pune un barbat mana pe ea....barbatia se demonstreaza prin fapte nu prin grosimea negrului de sub unghie ;)
Parerea mea este ca intai de toate, important este ca mainile sa fie curate, atent si frumos ingrijite. Mi se intampla cateodata sa nu am timpul necesar pentru a merge la salon si atunci optez pentru o manichiura simpla, insa atunci cand am timp, aleg sa imi rasfat unghiutele cu o manichiura si pedichiura ca acestea: