Niciodata nu imi pieptan parul daca este ud deoarece este de 3 ori mai firav decat cel uscat.Il periez inainte de dus si apoi aplic balsamul,cu degetele rasfirate,ca un pieptene.Am grija sa aplic samponul doar pe scalp deoarece acesta e facut pentru a indeparta uleiurile din par iar balsamul ajuta la hidratarea si tratarea parului,asadar il folosesc pentru varfuri si lungimea parului.
Daca tot e vara si mergeti la piscina sau la mare,va sfatuiesc sa va udati parul cu putina apa de la robinet.Daca faceti acest lucru ,impiedicati clorul din piscina(mult mai periculos decat cel de la robinet) sau sarea(din mare) sa intre in fibra capilara si s-o distruga.
Voi cum va ingrijiti parul?
Eu imi prepar singura masti naturale pentru a-mi ingriji parul.O data pe luna,amestec jumatate de de cana de miere cu doua linguri de masline.Aceasta compozitie o las pe cap 20 de minute si apoi ma clatesc cu apa calduta.Folosesc aceasta masca deoarece am parul uscat si fragil..
Folosesc destul de multe produse de styling, parul ingrijit reprezinta un element important pentru mine, dar folosind multe produse pentru par, exista riscul ca dupa o perioada indelungata sa pierd din podoaba capilara. Si pentru ca nu vreau ca la 30 de ani sa am probleme din acest punct de vedere, folosesc masti de regenerare a parului si ceaiuri. Momentan nu am probleme si sper sa nu am, mai ales ca membrii familiei mele de sex masculin nu au calvitie, astfel ca din punct de vedere al genei, sunt norocos.
Cel mai important este sa alegem produse(sampon,masca)potrivite tipului nostru de par.Folosesc sampoane blande si ma feresc de apa fierbinte sau rece,de aer fierbinte sau de sauna, evitand astfel ca pielea sa devina uscata.Ma spal cat pot de rar,o data la 3 zile,deoarece sampoanele indeparteaza sebumul de la suprafata pielii,iar reactia ei este de a produce si mai mult sebum care ingrasa parul.
Eu am folosit samponul impotriva caderii parului si lotiunile pentru regenerare si impotriva caderii parului de la Regivero, pentru mine au fost bune ( e un pachet de tratament) Sincer sunt multumita ca parul meu si-a revenit foarte mult plus nu mai imi cade parul asa de mult; imi cad cateva fire care este normal sa cada. Eu zic ca merita sa incercati, mai ales ca daca nu functioneaza returzeaza banii...cel putin asa zic ei.