Leticia;1918 wrote: Alessia, intra normal si anormal e trasata o linie mareee.Nu poti spune ca daca lor li se pare normal spre exemplu sa faca sex cu o gaina este si normal.Persoanele cu acest tip de fetishuri sunt persoane instabile, cu grave probleme majoritatea luand nastere din copilarie atunci cand mama, tata sau un unchi pervers cine stie ce i-a facut, spre exemplu un barbat care in copilarie a fost certat excesiv de parinti si mai ales de mama, va deveni un adult introvertit, cu nesiguranta maxima legata de ce inseamna socializare si automat va avea si ceva deraieri mintale ca sa spun asa.Aceste tipuri de persoane in viata sexuala se comporta agresiv cu partenerele, devin duri, inconstient dorind sa pedepseasca "mama". Si noi ca femei dezvoltam fetishuri dar deoarece barbatii tin masca de dur pe fata simt nevoia sa le ascunda si daca tot le ascund de ce sa nu le si dezvolte.
Eu nu am spus ca este normal, am spus ca fiecare persoana in parte are propriile idei despre ceea ce crede ca este normal si anormal. Nici mie nu mi se pare normal "sa faci sex cu o gaina" cum ai spus tu, nu incerc sa inteleg astfel de fetish-uri si nici nu judec astfel de persoane. Indiferent ca X alege sa faca sex cu o gaina, cu mobila sau cu o alta persoana de acelasi sex, pentru persoana aceasta reprezinta "normalul".
Daca pentru mine nu este normal sa fac sex cu o persoana de acelasi sex, asta nu inseamna ca ar trebui sa spun despre persoanele gay ca sunt "deraiate mintal". Faptul ca nu suntem obisnuiti cu astfel de "activitati" asta nu ne da dreptul sa facem astfel de afirmatii. Tin sa precizez ca in urma cu cativa zeci de ani, homosexualitatea era inca un subiect tabu, iar aceste persoane erau total excluse de societate, daca se afla isi puteau pierde job-ul, familia, eventual mai erau aruncati si la inchisoare pentru desfranare si degradarea societatii.
Cele mai vechi documente despre aceasta tema vin din Grecia antica. Cu siguranta vei gasi pe internet mai multe informatii si despre fetish-urile mentionate in acest subiect, sigur nu sunt de ieri de azi, nu reprezinta modernismul ci firea umana din totdeauna, modernismul inseamna accesul la informatie, deschidere si incercarea de acceptare a naturii umane asa cum este ea.
Un alt lucru, faptul ca persoana X a avut o copilarie nefericita, fie ca a fost certata excesiv, batuta sau a avut parte de alte intamplari nefericite, asta nu inseamna neaparat ca acea persoana va creste cu probleme ce tin de socializare, ca va fi introvertita sau ca va avea un comportament violent.