Cat de mult ne ajuta limbajul trupului?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Camelia

Zilele trecute mi-a picat in mana o carte extrem de interesanta: Limbajul trupului, scrisa de Tonya Reiman. Cateva capitole, recunosc, mi-au captat atentia - nu credeam ca poti spune atat de multe chiar si atunci cand taci (stiti melodia "You say it best when you say nothing at all" - Ronan Keating? :x Eh, despre asta vorbesc). Un gest spune mai multe decat 1000 de cuvinte. Doar 7% din informatiile pe care le primim de la interlocutorii nostri sunt extrase din cuvinte. Restul vin din mimica, gestica si limbajul corporal - nici nu-i de mirare ;;) - e cel mai vechi sistem de comunicare. Intelegerea acestui limbaj non-verbal ne poate ajuta in orice situatie. Care parte ne spune cele mai multe lucruri fara cuvinte? Ochii, mainile...completati voi.
Limbajul non-verbal este imprimat genetic si il stim inca din momentul in care ne nastem.
In acest domeniu, cat este de important limbajul trupului? Transmitem fara sa vrem anumite idei, sentimente, reactii, ganduri etc.

Va atasez o imagine cu coperta cartii. Va recomand sa cititi cartea sau macar sa o "frunzariti" - ajuta si la dezvoltarea personala, dar putem invata si trucuri, pe care ulterior le-am putea folosi in fata camerei.

Apropos, mai jos este linkul melodiei de care va spuneam mai devreme. Eu o folosesc din cand in cand pentru dansuri lascive, senzuale... :">

https://www.youtube.com/watch?v=VTp5MTlq4GU
No avatar
Antonia

Acest subiect este unul foarte vast, pe marginea caruia am putea discuta ore in sir. Limbajul trupului este unul foarte important in activitatea noastra deoarece atunci cand interactionezi cu o persoana, cuvintele constituie numai 30-35% din comunicare. Toate ar trebui sa analizam putin acest subiect si sa il exploatam la maxim cand suntem in fata camerei. Un simplu gest poate avea un impact mult mai mare asupra interlocutorului decat cuvintele.
Carina

Putem obtine tot ce dorim daca ne folosim de limbajul nostru corporal.In acest domeniu trebuie sa acordam atentie maxima membrilor,sa avem o atitudine grijulie, atenta si un contact vizual deosebit cu acestia.Eu mereu sunt atenta sa nu incrucisez bratele,de exemplu,deoarece as parea stanjenita si intr-o postura defenesiva,mereu gesticulez si incerc sa captez intreaga atentie.:)
No avatar
raini

cu timpul am invatat sa gesticulez mai mult in fata camerei, fara a exagera insa. daca stai nemiscat, stana de piatra sau abia schitezi cate un gest, dai senzatia de imobilitate, rece, neclintit sufleteste. daca gesticulezi, arati ca esti implicat in actiune, in discutie, iti place ceea ce auzi si vrei sa contribui si tu.
No avatar
anastasia

Da, conteaza mult limbajul trupului, dar in egala masura conteaza si zambetul pe care il afisam si de care nu ar trebui sa uitam. Il privesc precum o punte virtuala intre mine, modelul online, si membrul X de pe site-ul Y. Un zambet poate uni, asa cum la fel de bine poate dezbina si indeparta membrii, care nu prefera fetele suparate sau posomorate.

Alessia

Nu stiu daca voua vi s-a intamplat vreodata, dar mie mi s-a intamplat mai demult ca dintr-un motiv banal sa zambesc in timp ce mergeam spre facultate. In cateva momente, am observat ca oamenii care mergeau in sens invers, sa imi zambeasca si ei. In acel moment mi-am dat seama cat de mult iti poate schimba ziua un simplu zambet.
Astfel ca, din punctul meu de vedere, zambetul este cea mai puternica arma de cucerire si nu numai.
Bubu2014

Cred ca celelalte persoane te percep asa cum te vezi si tu.Am zile cand ma trezesc voioasa si ma uit in oglinda,,hmmm...se vede clar ca am mai slabit, deja mi se vad patratelele de pe abdomen'',iar cand ma intalnesc cu prietenele mele incep toate sa ma intrebe daca m-am tuns/vopsit sau daca am mers un ultimile luni la sala:)))).Asa este si in lumea virtuala,este foarte important sa iti maschezi grijile,problemele si sa arati doar ceea ce vrei tu sa se vada,adica o fata frumoasa,ambitioasa si plina de viata.:x
No avatar
Miriam

Barbatii sunt iremediabil cuceriti de latura femina a fiecareia dintre noi. Este absolut normal ca o privire rascolitoare, un timbru vocal sexi dar convingator, fara ezitari, o tinuta provocatoare asortata cu un cocktail ii va imobiliza din punct de vedere emotional. Orice vei spune in continuare va fi mai fermecator pe fondul acestor detalii senzuale.
Leticia

Alessia;2273 wrote: Nu stiu daca voua vi s-a intamplat vreodata, dar mie mi s-a intamplat mai demult ca dintr-un motiv banal sa zambesc in timp ce mergeam spre facultate. In cateva momente, am observat ca oamenii care mergeau in sens invers, sa imi zambeasca si ei. In acel moment mi-am dat seama cat de mult iti poate schimba ziua un simplu zambet.
Astfel ca, din punctul meu de vedere, zambetul este cea mai puternica arma de cucerire si nu numai.

Alessia, eu am patit sa zambesc sau sa rad in timp ce merg singura pe strada.Dar faptul ca cei ce te vad zambesc, nu inseamna mereu ca sunt draguti.....poate se gandesc :pfff asta nu e intreaga la cap :)))))),
Money Makes the World Go Round
No avatar
Alice

trebuie sa fii atenta la fiecare miscare pe care o faci, sa fie cat mai feminina si sa arate a "invitatie" :)
Scrie răspuns