Zilele trecute mi-a picat in mana o carte extrem de interesanta:
Limbajul trupului, scrisa de Tonya Reiman. Cateva capitole, recunosc, mi-au captat atentia - nu credeam ca poti spune atat de multe chiar si atunci cand taci (stiti melodia
"You say it best when you say nothing at all" - Ronan Keating? :x Eh, despre asta vorbesc). Un gest spune mai multe decat 1000 de cuvinte. Doar 7% din informatiile pe care le primim de la interlocutorii nostri sunt extrase din cuvinte. Restul vin din mimica, gestica si limbajul corporal - nici nu-i de mirare ;;) - e cel mai vechi sistem de comunicare. Intelegerea acestui limbaj non-verbal ne poate ajuta in orice situatie. Care parte ne spune cele mai multe lucruri fara cuvinte? Ochii, mainile...completati voi.
Limbajul non-verbal este imprimat genetic si il stim inca din momentul in care ne nastem.
In acest domeniu, cat este de important limbajul trupului? Transmitem fara sa vrem anumite idei, sentimente, reactii, ganduri etc.
Va atasez o imagine cu coperta cartii. Va recomand sa cititi cartea sau macar sa o "frunzariti" - ajuta si la dezvoltarea personala, dar putem invata si trucuri, pe care ulterior le-am putea folosi in fata camerei.
Apropos, mai jos este linkul melodiei de care va spuneam mai devreme. Eu o folosesc din cand in cand pentru dansuri lascive, senzuale... :">
https://www.youtube.com/watch?v=VTp5MTlq4GU