Viata dupa videochat?!!

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
alisa28

Buna, sunt model de videochat de f multi ani, respectiv 5 ani lucrati in studio si cativa ani de acasa, acum am ajuns la o varsta si cu toate schimbările din momentul de fata m au facut sa vreau sa renunt la aceasta activitate. Imi poate spune cineva ce as putea sa scriu in cv-ul de angajare ca experienta de munca anterioară? Este un fost model care a renuntat la videochat si s a angajat in alta parte? Poate sa ma sfatuiasca? Am vazut ca unii au spus operator calculator/ relatii clienti dar cand vine vb de compania unde am lucrat trebuie sa dam si numele companiei? In timpul cand eram de acasa am inceput/ terminat a 2-a facultate deci pe ultimii 3 ani as avea “ scuza ca nu am avut experiență de munca” .
No avatar
Delaney

Bună! Păi depinde ce fel de contract ai avut la studio. Dacă ai avut scris pe contract una dintre acele activități: operator calculator etc, poți trece alea. La numele companiei nu știu sincer, dar nu aș trece numele studioului sau al firmei pt ca este foarte ușor de găsit și dacă aplici la un job unde nu prea cunoști, posibil să fii judecată destul de mult ca așa e umanitatea la nivelul ăsta. Și pentru anii de facultate nu m-am chinui să trec nimic. Este perfect normal să stai acasă să studiezi dacă îți permiți asta. Nu am trecut încă la acel pas de a mă reprofila. Mult succes!
No avatar
Rimela

Sau poţi spune pur si simplu " m- a ţinut prietenul / soţul acasa sa cresc puradelul si sa fac ciorbiţā " :) Asta am spus eu când m-au intrebat de ce am aproape 10 ani de pauza pe cartea de munca . Nu am renuntat de tot la chat, il mai ţin de un extra .
No avatar
Cata

Buna seara. Poti spune ca ai lucrat in strainatate, ai revenit in tara din cauza unor probleme de familie. Etc. Si da, exista viata fara videochat. Eu mai lucrez la alta firma si videochat de acasa cand am timp. Cand am aplicat pt alte joburi, avusesem contract la alt studio si nu am fost intrebata mai nimic nici pana in ziua de azi care-i faza cu jobul din telecomunicatii(adica nu erau suspiciuni, apropouri ca e videochat, sau ca au aflat ceva intre timp). Am trecut in cv exact asa cum se numea firma, etc. Ma intrebau ce faceam acolo: aranjam cablurile la telefoane pt ca era si o zona mica de call center, mai schimbam cate un telefon cand se strica...il scoteam din mufa si puneam altul functional, eram secretara managerei cand era secretara ei bolnava, eram la receptie, faceam programari pt consultanta in telecomunicatii(ce vorbeau sefii cu clienti nu-mi spuneau pt ca era confidential), trimeteam cate un mail ocazional...ma rugau ei telefonic sa accesez nu stiu ce fisier si sa incarc nu stiu ce contract si sa-l dau, duceam cafelele pe la birouri, faceam lista cu programul de lucru pt angajatii din birouri, ridicam colete de la curier ca dadeau diferite comenzi, tineam legatura si spuneam ce a zis nu stiu cine ca vrea si ca nu merge pe acolo... asiguram buna functionare a programului de lucru, jobul era bazat pe comunicare in mare parte, dacaaaaa...se spargea o teava de apa sunam instalatorul,....si anuntam managera de incident... Dacaaaaa... Bagam de la mine. Daca ma intrebau ce era cu compania de era telecomunicatii...spuneam ca nu stiu exact ce faceau ceilalti in birouri, era confidential. Nu aveam voie sa punem prea multe intrebari. Ma concentram pe fisa postului, pe cerintele sefilor, nu am pus intrebari pt ca nu imi place sa imi bag nasul unde nu-mi fierbe oala. Am evitat in acest fel discutii cu colegii si sefii, inclusiv barfele. Eu eram politicoasa, ii salutam cand ne vedeam si discutam doar despre necesitatile lor de la birou. Acolo nu prea erau oameni asa bagaciosi, nu prea erau ei cu glumele la ei, era diferit....Ne respectam ca si colegi, ne vorbeam in mare parte cu "dumneavoastra".

Deci...cam asta o spuneam mereu pe la interviuri. Ideea este sa vorbesti cat se poate de mult despre jobul respectiv. Indiferent de ce te intreaba.
Daca nu ai lucrat in Romania(ca le vei spune ca nu ai avut joburi aici)... Ai lucrat in Franta la o baba, ii faceai ceva de mancare, curat, cumparaturi, tundeai gazonul, udai florile, curatai piscina si iazul din curte ca avea baba casa cu o curte mare,...bagi de la tine...Sau orice tara. Daca tot esti din domeniu si vorbesti cat de cat engleza...ii spui ca asa te intelegeai cu ea. Daca vorbesti franceza cat de cat le spui ca ai invatat cat de cat acolo... Sau poate cunosti italiana...spui ca ai fost in Italia .. Sau poate cunosti spaniola...spui ca ai fost in spania. Etc.
Bafta!
No avatar
alisa28

Multumesc mult fetelor pt raspunsuri. Am trecut in cv- ul de angajare firma unde am lucrat 5 ani deoarece eram cu carte de munca si daca ei cer ceva acte vad clar ca am fost angajata in alta parte(legal). Am scris asistent manager la experienta profesionala. Acum daca voi merge la interviu voi incerca sa vb mai mult despre asta iar daca ma intreaba de ce nu am lucrat o perioada de ani locul de munca spun ca locuiam cu prietenul si am decis amandoi ca salariul lui e suficient iar dupa m am ocupat sa ma dezvolt in cariera de aceea am inceput a 2-a facultate.
No avatar
anabeauty37

Felicitari ! si eu tot la capitolul viata dupa videochat sunt... am ajuns la varsta la care desi fac bani incet incet vreau sa renunt, acum lucrez rar si doar 2. 3 ore on.. Eu m-am bagat pe imobiliare , mi am adaugat coduri caen de imobiliare in firma si incet incet sper sa ajung la venituri cat sa nu mai plang dupa videochat .. Bafta tuturor..
Maria Best

Buna, cititnd topicul de aici si mesajle voastre am intels ca pe grupul de telegram https://t.me/SecreteleMarieiTelegram o sa fac si un topic "Viata dupa videochat". Va multumesc pentru inspiratie
Be the BEST or the the rest https://beststudios.ro/galerie-video.html
Scrie răspuns