Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
Suzzy

Am gasit asta online.

https://m.rfi.ro/economie-156058-videochat-reuseste-turism-ratat-sa-aduca-bani-tara

Ceea ce spuneam, noi acasa, nu avem pensie,carte de munca sau asigurare de sanatate si banii sunt primiti din afara exact ca si cand iti trimite cineva bani, plus ca angajatorul, fiind site-ul respectiv, plateste taxe etc pentru tine acolo.
Oricum eu asta fac....nu scriu nimic la CNP si inchid, sa se duca naibii ca numai inteleg nimic.
No avatar
lube69

Ei au furat si distrus tot in tara asta si iau cu japca vudiochatistele acum ca nu au bani pt pesii speciale. Tu sa.ti rupi p...a pt confirtul lor linisteste.te fata!
No avatar
Intheshadow

Eu zic sa va linistiti,site-urile vor declara la Luxembourg si nu in Romania,legea a fost data de UE si nu de Romania,mai calmati va ca o sa va imbolnaviti….
No avatar
Jesuis

Hello! Nu vreau sa sperii pe nimeni , DAC7 a fost data din 2021, dar a intrat in vigoare din 2023.
Si din pacate, nu are nicio importanta daca inchideti conturile sau nu acum, site-urile vor trimite oricum in ianuarie 2024, situatia celor care au avut cont si au generat venituri in 2023 care au depasit suma de 2000 euro/ pe tot anul 2023, platile ei le-au facut, asa ca nu are nicio importanta daca acele conturi mai exista sau nu. Cel putin mie asa mi-au comunicat atunci cand i-am intrebat.
No avatar
lube69

In mod normal cred ca toate siteurile comunica veniturile in Romania. Ca de aia e lege e pt toate nu doar pt streamate, close,LJ, only fans
No avatar
lube69

In mod normal cred ca toate siteurile comunica veniturile in Romania. Ca de aia e lege e pt toate nu doar pt streamate, xlove,LJ, only fans
No avatar
Intheshadow

Lube69 siteurile nu trimit in Romania,vor trimite in Luxemburg,nu se stie daca acele date vor ajunge in Romania…
No avatar
evafromheaven

Deocamdata doar Streamate si Xlovecam mi-au confirmat personal ca vor da report earnings.
Chaturbate a zis ca nu,ei da report doar la modele din USA
No avatar
adelina007

Buna tuturor! Vreau sa va spun situatia mea ca poate imi dati un sfat util: am avut srl din octombrie 2022 pana in octombrie 2023.Acum in noiembrie firma mi-a intrat in inactivitate datorita spatiului care a expirat. Vreau sa inchid firma datorita taxelor care mi se par mari avand in vedere castigul meu destul de mic pt. ca nu lucrez constant.Ar fi ok sa-mi declar veniturile pe astea 2 luni anul viitor prin acea declaratie 212? Si in 2025 pe ce voi mai lucra in 2024? Ma gandesc sa declar doar de pe siteurile unde s-a cerut DAC7 adica Jasmin si Streamate. E ok daca nu declar Camcontacts, Skryprivate si LiveCamModelsShow? Pe firma am lucrat doar cu Paxum iar acum mi-am facut conturi si carduri pe Cosmo si pe Yoursafe. Yoursafe stiu ca sunt din Luxemburg deci e posibil sa am probleme. Poate ar fi mai bine sa trec inapoi pe Paxum daca ei sunt din Canada si nu sunt obligati sa declare nimic? Pentru cei/cele care ati fost sa dati acea declaratie? Se platesc taxe mari? Cam cat va ia statul din venit? Va rog mult ajutati-ma!
No avatar
Suzzy

Nu stiu ce sa zic ca unele persoane scriu ca vom plati 9% din totalul pe 2023, altele ca 40% nu stiu acum. Eu nu declar nimic si o sa inchid tot
Scrie răspuns