Help! Declaratie venituri 2023

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
No avatar
lube69

Ce tare esti:)) eu zic sa ne linistim momentan. Om vedea .
No avatar
Suzzy

Numai declar nimic, nu trimit nici un CNP, inchid tot si vad in viitor ca deja numai pot dormi de stres. De cateva zile, dorm 3 ore pe noapte. Sunt total devastata! Nu am avut in viata mea 1 amenda, nici o problema nimic cu nimeni si acum asta.....nu stiu cum poti sa nu ai griji cu porcaria asta de lege care trebuia anuntata anul trecut, nu acum.
No avatar
Cata

Asa era legea cu amenda... Dar ne da in gat oricum.
No avatar
Cata

Da, anul asta au dat legea si nimeni nu a zis nimic. Daca stiam renuntam de la inceputul anului.
No avatar
Cata

O sa va fac topic mai tarziu cand am timp cu ce am discutat cu niste fete de la un studio. Ce scandal si tambalau ca se inchid locatii intregi din ianuarie. Le da afara de la munca si mai au si de plata unele dintre ele. Am mult de scris si nu am timp acum.
No avatar
Cata

Suzzy, te rog sa ma crezi ca si mie imi e frica. Trec si eu prin acelasi probleme cu somnul, probleme cu banii si multe altele. Daca stiam renuntam de la inceputul anului.
No avatar
AnaAreMere

Sunteți mult prea stresate deja si exagerați. Cum adică trebuia sa anunțe de anul trecut și nu de anul acesta? Voi nu știți ca trebuie sa plătim taxe? Voi nu știți ca perioada asta avea sa vina oricum mai devreme sau mai târziu? Toată lumea plătește taxe și impozite. Și chioșcul de la colt care uneori nu da bon la produse tot plătește taxe. Ideea este ca putem plati prin declarația unica pana la 25 mai 2024 și avem de plătit 10% din toate încasările plus CAS și CASS în cazul în care depășim plafonul de 12 salarii minime. Deci calculati 10% din tot ce ați câștigat + 3060 lei contribuția la sănătate + 7650 cea de la pensie. Deci la un venit de 50.000 Euro pe an, am estimat undeva la 7000 euro de plata cu totul care pot fi plătiți pana în mai anul viitor. Cat despre ce a fost în urma, in the worst case scenario, ne vor pune sa plătim eșalonat pentru fiecare an și asta e. După cum am spus, ziua asta avea sa vina mai devreme sau mai târziu, nu e nicio surpriza. Toată lumea care produce bani plătește taxe.
No avatar
Suzzy

Ar fi super sa ne lamureasca cineva. Eu stiam pana acum si jur ca nu mint , ca daca primesti bani din afara, nu trebuie sa declari nimic plus ca noi suntem angajatele siteului respectiv, nu e site-ul nostru deci tot ei ar trebui sa plateasca ca angajatori nu noi ca nu detinem noi siteul. Mie toata lumea care stie unde lucrez, mi-au spus ca " nu poti plati taxe sau ceva daca primesti bani din strainatate". De asta e un soc pentru mine acum , ca eu asa stiam pana acum cateva zile
Am ajuns de nu pot dormi si manca. Poate mai scrie cineva care a vorbit cu site-urile ce se va intampla sau nu stiu ca eu sunt in stare de soc acum! Am intrebat eu la Jasmin sa imi dea mai multe informatii si astept. I-am intrebat ca daca nu scriu CNP si de pe 1 inchid contul, mai trimit datele mele? Cu Dumnezeu inainte, ce sa mai zic?
E un cosmar!
No avatar
Suzzy

Am inteles ce spui dar ce pensie, ce asigurare ca noi nu avem carte de munca sau pensie sau vreo asigurare de nici un fel. Platim ce?
No avatar
lube69

AnaAreMere;n58727 wrote: Sunteți mult prea stresate deja si exagerați. Cum adică trebuia sa anunțe de anul trecut și nu de anul acesta? Voi nu știți ca trebuie sa plătim taxe? Voi nu știți ca perioada asta avea sa vina oricum mai devreme sau mai târziu? Toată lumea plătește taxe și impozite. Și chioșcul de la colt care uneori nu da bon la produse tot plătește taxe. Ideea este ca putem plati prin declarația unica pana la 25 mai 2024 și avem de plătit 10% din toate încasările plus CAS și CASS în cazul în care depășim plafonul de 12 salarii minime. Deci calculati 10% din tot ce ați câștigat + 3060 lei contribuția la sănătate + 7650 cea de la pensie. Deci la un venit de 50.000 Euro pe an, am estimat undeva la 7000 euro de plata cu totul care pot fi plătiți pana în mai anul viitor. Cat despre ce a fost în urma, in the worst case scenario, ne vor pune sa plătim eșalonat pentru fiecare an și asta e. După cum am spus, ziua asta avea sa vina mai devreme sau mai târziu, nu e nicio surpriza. Toată lumea care produce bani plătește taxe.

Noi nu avem contract de munca! Usurel cu pianul pe scari! Pt ce sa platesc taxe la statul roman? Statul raman a investit cu mine bani in aparatura, costimatii, jucarii etc ??? Cand o sa am contract se munca, vechime atunci daa
Scrie răspuns