ANAF, Taxe, Card Paxum, Cass și Cas
-
Cutiepie16
Hey! Dacă eu folosesc un card Paxum ca sa îmi scot banii de pe paxum, vor fi cei de la ANAF in stare sa îmi vadă tranzacțiile? Voi ajunge in situația de a fi prinsă de către aceștia? Cum sa ii evit cat mai mult timp? Dacă vreau sa declar venitul, ca venit din afara, va trebui sa plătesc și Cas și CASS? Care e procentul pt impozitul pe venit? Cat sunt Cas și CASS? Ce pot sa fac sa nu plătesc Cass și Cas? Am un venit anual de peste 5000$
Nu pot sa-ti spun daca ANAF e capabil sa vada tranzactiile tale sau nu! Cert e ca daca o sa li se ceara date cei de la Paxum o sa le ofere asta e 100%. Ca sa platesti taxe trebuie sa fii autorizat daca prestezi o activitate cu caracter de continuitate (adica incasezi bani in mod regulat). Pentru o persoana fizica taxele sunt urmatoarele 10% impozit pe venit. Iar daca ai venituri anuale mai mari de 12 salarii minime pe aconomie nete (26.760 lei in 2020) trebuie sa platesti CAS si CASS insa le poti plati plafonate la nivelul salariului minim!
La SRL treburile sunt altfel, 1% impozit pe venit daca ai minim un angajat sau 3% daca nu ai angajati la care se adauga 5% impozit pe profit la impartirea dividentele. Partea buna e ca nu esti obligat sa te angajezi adica nu platesti CAS si CASS insa daca depasesti 12 salarii minime ca si incasari din dividente atunci esti obligat sa platesti CAS si CASS ca si persoana fizica! Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca nu o sa poti face ce vrei cu banii ci o sa trebuiasca sa astepti bilantul trimestrial sau anul dupa caz si deabia dupa aia sa scoti dividentele si sa folosesti banii cum vrei!
Atentie nu sunt contabil sau consultant financiar este pur si simplu experienta mea cu taxele eu lucrez legal. Deci daca vrei sa stii ceva concret si ce e cel mai potrivit pentru tine mergi la un consultant financiar-contabil eu asa am facut!
La SRL treburile sunt altfel, 1% impozit pe venit daca ai minim un angajat sau 3% daca nu ai angajati la care se adauga 5% impozit pe profit la impartirea dividentele. Partea buna e ca nu esti obligat sa te angajezi adica nu platesti CAS si CASS insa daca depasesti 12 salarii minime ca si incasari din dividente atunci esti obligat sa platesti CAS si CASS ca si persoana fizica! Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca nu o sa poti face ce vrei cu banii ci o sa trebuiasca sa astepti bilantul trimestrial sau anul dupa caz si deabia dupa aia sa scoti dividentele si sa folosesti banii cum vrei!
Atentie nu sunt contabil sau consultant financiar este pur si simplu experienta mea cu taxele eu lucrez legal. Deci daca vrei sa stii ceva concret si ce e cel mai potrivit pentru tine mergi la un consultant financiar-contabil eu asa am facut!
Live Cams | Live Sex |
-
Cutiepie16
Eu nu lucrez la un studio și nici nu am studioul meu! Lucrez de acasa, individual. Veniturile mele nu sunt tocmai regulare (nu retrag aceeași suma de bani, nu o retrag la un interval de timp), am si luni in care nu am lucrat deloc, deci nu știu dacă m-as încadra pentru cas și cass. Se pot înlocui cas și cass-ul cu unele private? Se merita?
De-asemenea, trebuie sa declar venit pentru persoana fizica sau ca un venit din străinătate?
De-asemenea, trebuie sa declar venit pentru persoana fizica sau ca un venit din străinătate?
Te incadrezi la CAS si CASS doar daca treci de pragul de 12 salarii minime brute anual daca nu treci nu trebuie sa le platesti, platesti doar 10% impozit pe venit. Contributiile private nu te absolv de platirea celor obligatorii daca tregi pragul de scutire. Veniturile tale nu sunt din strainatate ci venituri din activitati independente deoarece tu lucrezi in Romania doar platile iti vin din strainatate. Si eu nu am studio ci lucrez ca webmaster de acasa deci suntem in aceeasi situatie!
Live Cams | Live Sex |
-
Cutiepie16
Iar CAS și Cass-ul cat % reprezintă? Ai zis ceva de genul ca poți plăti cas și cass minim pe economie. Acela cat e?
-
Cutiepie16
Deci oricât de mult as câștiga, pot plăti doar Cas și Cass minim pe economie? Când trebuie sa ma duc sa declar venitul? Dacă ma duc acum, trebuie plătit pe loc? Dacă trebuie plătit pe loc, îmi blochează conturile?