10 Modalitati de a folosi Body Language pentru a obtine ceea ce vrei

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Jasmine

Limbajul trupului / Limbajul non-verbal ne poate ajuta sa stabilim si sa consolidam relatii cu persoanele din jurul nostru. Comunicarea reprezinta un element esential in viata de zi cu zi.
In cele ce urmeaza, imi propun sa va prezint 10 modalitati si pozitii ale corpului simple, dar eficiente, prin intermediul carora putem obtine ceea ce ne dorim.

1. Stai cu cotul drept/stang rezemat de scaun. Exemplu: actritele din anii '30-'40 - pozitia corpului acestora indica relaxare, deschidere catre nou, detasare si putere.

2. Pozitia adoptata de Steve Jobs la 20 de ani - cu mana la barbie; in conditiile in care vrei sa convingi pe cineva, vei incepe sa ai mai multa incredere in tine si vei parea mai convingator.

3. Pozitia adoptata de Oprah Winfrey si Donald Trump - cu mainile alaturate - sugereaza sinceritate, disponibilitate catre o posibila negociere, dorinta de comunicare cu cei din jur.

4. Atunci cand Barack Obama, presedintele SUA, explica ceva, da senzatia de explozie; devine expansiv.

Faimosul detectiv Colombo avea o pozitie a corpului care indica pasiune si faptul ca ii pasa de oameni.

5. Stai picior peste picior la o intalnire, orientat spre interlocutor, sporind astfel increderea si obtinand ceea ce vrei.

6. Exista o diferenta intre pozitia palmei tinuta jos - indica amenintare si nepasare si pozitia palmei tinuta spre interlocutor - sugereaza curiozitate.

7. Pozitia care tradeaza slabiciunile - in loc sa te joci cu cuticulele de la degetele mainii sau sa iti mangai gatul foarte des, acest lucru indicand nelinste, emotii - incearca sa faci acelasi lucru cu degetele de la picioare si vei controla situatia. In plus, jucandu-te in acest mod, nimeni din jurul tau nu va observa acest lucru, deoarece nu este vizibil.

8. Tine mainile la spate - aresteaza-te - nimeni nu iti poate face rau; esti foarte puternic si increzator in fortele proprii.

9. Stai cu picioarele putin departate - acesta pozitie sugereaza faptul ca esti stapan pe situatie si sigur pe ceea ce spui.

10. Stai langa oameni, priveste-i in ochi si vorbeste cu ei, ofera-le ajutorul neconditionat. Daca este posibil stai efectiv jos si uita-te de jos in ochii oamenilor. Acestia vor considera ca sunt importanti in viata ta si ocupa un loc bine-determinat.

Carina

Limbajul trupui joaca un rol foarte important in transmiterea si receptarea mesajelor.Putem stabili o baza de comunicare cu membrii inca de la prima vedere,este necesar doar sa privim in camera ca si cum ne-am uita direct in ochii lor.Am citit recent un articol in care autorul spunea ca pentru a trasmite un mesaj este nevoie de 7% limbaj vorbit, 38% caracteristici vocale precum tonul si acustica, iar 55 la% de gesturi si miscari ale corpului.Astfel,in acest domeniu este foarte important sa stim sa ce pozitie sa adoptam si cum sa ne potrivim privirea pentru ca intre noi si membrii sa se formeze o legatura inca de la inceput.
No avatar
anastasia

Limbajul scris trebuie sa fie in legatura cu ceea ce corpul transmite. Nu poti spune ca esti foarte bucuroasa ca revezi membrul X pe site-ul Y, in timp ce fata ta exprima suparare, regret, neliniste, anxietate etc. Trebuie sa avem grija si sa invatam sa ne controlam reactiile, fie ca este vorba de nivelul scris sau de cum ne comportam in fata camerei.
Leticia

Vin si eu cu ceva ce cred si sper ca este util.Sper sa va fie de ajutor.

Money Makes the World Go Round
Bubu2014

Limbajul non-verbal il folosim in 65% din comunicare.Cercetatorii il considera un limbaj universal deoarece oamenii din comunitati ori culturi diferite pot comunica usor din gesturi.Asadar,aceasta forma de comunicare se realizeaza prin miscarile muschilor fetei(micro-expresii),gesturi,miscari ale corpului ,nu doar a membrelor,postura si chiar de vestimentatie.Din acesta cauza, cred ca este fooarte important in acest domeniu sa ne documentam cat mai mult, pentru a exprima corect ce dorim sa vada membrii nostri.
No avatar
Ilinca

Prin limbajul corpului,putem sa emanam diverse stari si sentimente.Noi,ca modele,trebuie sa ne folosim de acest lucru pentru a oferi incredere,suport,caldura..Trebuie sa utilizam acest limbaj in favoarea noastra si pentru a realiza acest lucru este necesar sa controlam senzatiile, perceptiile, emotiile si, de ce nu, chiar si gandurile.
No avatar
ReGina

Mentin in permanenta contactul vizual cu membrii,le arat ca-mi pasa de ei si vreau cu adevarat sa-i simt aproape de mine.Creez o ambianta placuta,ascult muzica erotica si ma misc pasional,aratandu-le astfel ca sunt persoana potrivita cu care au posibilitatea de a petrece timp de calitate.
No avatar
Camelia

Si cand te gandesti ca nu conteaza atat de mult cum arati, ci cum te comporti in fata camerei si cum tratezi membrii. Nu trebuie sa ai trasaturi extraordinare, trebuie sa stii mai degraba sa te faci placuta, sa fii carismatica, cu putin simt al umorului. Cate putin din fiecare = combinatia perfecta pentru a reusi. Spunem atat de multe atunci cand nu vorbim deloc...contradictoriu, nu ?
No avatar
Miriam

Am citit mai multe articole despre body language. Mi-a placut unul care spunea sa iti imaginezi ca mergi printr-o miere densa. Miscarile tale ar fi incetinite si gratioase. Incearca asta si observa cat te bine te vei simti in comparatie cu miscarile precipitate.
Scrie răspuns