Legalitate in videochat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
Reny113

Mi-a fost frica in momentul in care m-am gandit sa devin model de videochat mi-a fost frica de acest aspect, ca cineva va afla ca sunt model, ca cine stie ce va scrie in acel contract de munca... cand auzi prima data crezi ca da va scrie ca vei fi model de videochat, sau dupaaceea cand mi s-a propus sa imi deschid un SRL, chiar imi era frica... dar am inteles ca totul este legal si ca ma va ajuta si pe viitor acest lucru, nimeni nu imi va cere socoteala cu ce fac atat timp cat imi platesc taxele.
No avatar
MonicaNica

In ziua in care ai luat decizia de a deveni model este ziua in care ti-ai depasit fricile. Consider ca este foarte important sa alegi locul in care te face sa te simti libera, nu contransa de program cum am mai auzit ca se procedeaza, adica nu ai cum sa iti formezi un program flexibil, sau sa stai mai mult peste program decat in termenii lor. As alege sa lucrez prin contract de munca si clar nu unde se lucreaza cu barbati, si unde se primesc banii la zi :)
NicoleT

Cel mai sigur mod prin care iti poti alege studiul care te poate ajuta este sa mergi chiar acolo, sa vezi daca ceea ce apare pe site este si real si asa vezi cum sunt oamenii, cum colaboreaza, daca pot sa te simti sigura, de asta iti dai seama prin modul cum arata, persoana care iti vorbeste, cum vorbeste, cat de increzatoare este in ceea ce spune. Principalul motiv pentru care iti doresti sa devii model este pentru ca vrei sa castigi bani, usor si repede. Atat timp cat primesti suport la orice ora sunt sigura ca poti castiga atat cat iti doresti. Stiu ca si eu am trecut ptin aceste lucruri si ca am reusit sa ajung la nivelul la care pot sa imi dau singura seama de ceea ce am nevoie si cu ce as putea sa scot nou in camera.
Smaranda

Alice;n6885 wrote: Sincer, mie mi se pare un lucru foarte ok...mai ales cand vine vorba de studiouri "de apartament", asa cum este mentionat si in acea stire. Sa ramana studiourile care au totul in regula si care lucreaza legal, sa dispara alea care doar promit asta. Sunt multe fete care cad in capcana studiourilor "no name" si profita de pe urma lor. Partea rea este ca fetele care au lucrat sau lucreaza pentru astfel de asa-zise "studiouri", vor fi trase si ele la raspundere si vor risca si ele pedeapsa cu inchisoarea.

Daca vorbim despre legalitate in videochat in Iasi trebuie sa spunem si de raspunderea fiecareia dintre noi, ca model. Deci poate sa faca studioul orice, sa se dea peste cam trainerul si daca un model o comite, ies probleme. Important e sa nu zici niciodata unui membru unde lucrezi si din ce oras sau tara esti ca apar necazuri si nu stii de unde poate sa apara o surpriza neplacuta. La fel si cu rudele sau prietenii. EU am zis cred ca la 2-3 oamenic a sunt model de videochat in iasi. SI nici macar unde lcurez, in ce zona ca sa fiu sigura ca e ok . Iar la legalitate legata de bani, din moment ce primesc banii pe srl-d , n-am nici un fel de problema. Numai modelele de acasa si de la studiouri de videochat din Iasi care lucreaza la negru mai risca zilele astea un control.
NataliaSynn

Alice;n6885 wrote: Sincer, mie mi se pare un lucru foarte ok...mai ales cand vine vorba de studiouri "de apartament", asa cum este mentionat si in acea stire. Sa ramana studiourile care au totul in regula si care lucreaza legal, sa dispara alea care doar promit asta. Sunt multe fete care cad in capcana studiourilor "no name" si profita de pe urma lor. Partea rea este ca fetele care au lucrat sau lucreaza pentru astfel de asa-zise "studiouri", vor fi trase si ele la raspundere si vor risca si ele pedeapsa cu inchisoarea.

Sunt de acord cu tine, cel mai important este sa lucrezi legal, ca sa nu ai probleme si sa poti sta linistita. De aceea eu am decis sa colaborez cu un studio, in cazul meu Studio20, si sunt foarte multumita de alegerea facuta.
Codrina

Da se pare ca partea cu legalitatea schiopateaza la multe studiouri de videochat din Iasi. Am fost la 2 interviuri pana acum si am ramas cu un gust amar. Ca am vorbit direct cu patronii si amandoi incercau sa imi spune ca mai bine ne intelegem noi cu plata daca ma angajez. Adica mi s-a parut dubios si nu cred ca alea pot fi studiouri serioase de videochat din Iasi. Cred ca nici nu merita sa le dau numele. Plus ca poze ar fi trebuit sa fac cu fotografi barbati si asa mai departe. Deci mai vad si o sa merg la alte interviuri, la alte studiouri de videochat din Iasi care mi se par pe bune mai serioase.
No avatar
Adelina M

Cel putin in videochat in Iasi e legal cine vrea. Adica sunt studiouri care incearca sa iti dea bani la negru. Parerea mea ca trebuie sa fii cu capul ca sa lucrezi fara acte si sa accepti chestii din astea. Ca daca vine un control cine intra in necaz? Te apara patronul care ti-a dat la negru? Normal ca nu. Vede el cum se descurca dar tu ramai aiurea. Parerea mea e sa acceptati sa va angajati doar la studiouri de videochat care dau banii toti, pe bune si cu acte, ca sa fii sigura ca ti-ai platit impozitele si este in siguranta.
Reny113

Si eu sunt de aceeasi parere. As prefera sa lucrez din studio decat model independent sau eventual mai sunt persoane care fac conturi independente si iti iau foarte mult ca si procent. Nu te ajuta cu absolut nimic, normal ca nu este in interesul lor, ei vor doar sa faci bani, insa te sfatuiesc cu ceva? Nu. Iti dau contul si..descurca-te.
Smaranda

Am auzit ca politia a inceput sa faca acum controale la fetele care fac videochat in iasi de acasa. Mi-au spus cateva fete ca au auzit ca din septembrie au inceput sa apara la usa la fetele care se logheaza din apartamentul lor si n-au forme. Ca aia cred ca se uita cumva si vad cine si cum primeste banii si cine plateste si cine nu. Asta nu s-a mai intamplat demult si cred ca o sa fie multe fete care ori se lasa de ori se angajeaza pe la studiouri de videochat in Iasi. Dar pe bune trebuie sa fii nebuna sa mai incerci sa lucrezi la negru de acasa saud e la studiouri de videochat dubioase din Iasi.
No avatar
Candy1

Smaranda;n42746 wrote: Am auzit ca politia a inceput sa faca acum controale la fetele care fac videochat in iasi de acasa. Mi-au spus cateva fete ca au auzit ca din septembrie au inceput sa apara la usa la fetele care se logheaza din apartamentul lor si n-au forme. Ca aia cred ca se uita cumva si vad cine si cum primeste banii si cine plateste si cine nu. Asta nu s-a mai intamplat demult si cred ca o sa fie multe fete care ori se lasa de ori se angajeaza pe la studiouri de videochat in Iasi. Dar pe bune trebuie sa fii nebuna sa mai incerci sa lucrezi la negru de acasa saud e la studiouri de videochat dubioase din Iasi.

Eu am auzit ca vor astia sa dea o lege care sa prevada pedeapsa cu moartea, sau in cel mai bun caz inchisoarea pe viata, pentru fetele care fac videochat de acasa sau de la studiouri dubioase din Iasi. Cica legea prevede sa nu mai fie nevoie de mandat daca vor sa iti perchezitioneze casa, daca exista suspiciunea ca faci videochat de acasa sau dintr-un studio dubios din Iasi, pana acum puteau sa intre doar daca exista suspiciunea ca integritatea fizica a unei persoane era in pericol, acum vor adauga si asta cu videochatul. Eu faceam destul de multi bani, in jur de 150.000 pe an, dar acum ma voi lasa si ma fac make-up artist, pentru ca nu pot sa ma mut in Iasi pentru a lucra la un studio de videochat serios din Iasi.
Scrie răspuns