Exista posibilitatea legala de a obliga un studio sa iti inchida conturile?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Daniela1990

Buna,

Stiu ca poate suna ca o ambitie dar parerea mea este ca nesimtirea trebuie sa se plateasca,am lucrat la un studio complet legal cu contract de drepturi de autor , nu o sa intru in prea multe detalii dar despartirea nu a fost prea amiabila din partea lor si sa numai zic de lunile petrecute acolo (a fost prima oara cand am avut de a face cu acest domeniu si am cam fost pacalita),dupa insitente telefonice tot nu vor sa imi inchida conturile si vorbesc urat si alte chestii.
Intrebarea este daca pot face cv din punct de vedere legal sa ii trag la raspundere pentru treaba asta ?a facut cineva vreodata asta?
Chiar nu mi se pare normal normal comportamentul si mai ales nerespectarea drepturilor.
corina

Daniela1990;23623 wrote: Buna,

Stiu ca poate suna ca o ambitie dar parerea mea este ca nesimtirea trebuie sa se plateasca,am lucrat la un studio complet legal cu contract de drepturi de autor , nu o sa intru in prea multe detalii dar despartirea nu a fost prea amiabila din partea lor si sa numai zic de lunile petrecute acolo (a fost prima oara cand am avut de a face cu acest domeniu si am cam fost pacalita),dupa insitente telefonice tot nu vor sa imi inchida conturile si vorbesc urat si alte chestii.
Intrebarea este daca pot face cv din punct de vedere legal sa ii trag la raspundere pentru treaba asta ?a facut cineva vreodata asta?
Chiar nu mi se pare normal normal comportamentul si mai ales nerespectarea drepturilor.

Depinde ce contract ai semnat si cat dureaza acel contract. Sa zicem ca ai semnat pe 5 ani cu ei si ai avut cont pe Live Jasmin. Atunci tu ca persoana fizica nu o sa mai poti sa iti faci cont pe LJ 5 ani. Singura solutie e sa iti deschizi firma si sa devii persoana juridica si atunci o sa poti lucra pe acel site. Daca contractul cu studioul s-a incheiat si pur si simplu ei nu vor sa iti inchide contul de model, ori scrii la supportul siteului prin email sau support online si ceri "live ID verification" pt inchiderea definitiva a contului. Pe LJ , nu iti poti deschide un cont nou decat daca au trecut 6 luni de la inchiderea celui vechi.

Exemplul de mai sus este pt site-ul LiveJasmin. Eu nu stiu pe pe site-uri lucrai la acel studio. La fiecare este diferit.
I do a thing called What I want.B-)
No avatar
Buttercup

Nu stiu de alte site-uri, dar pe SM iti poti redeschide alt cont la maxim 6 luni de la încetarea activității acolo. In caz ca nu vor să respecte această regulă a site-ului, te rezolva Liz (Liz@streamate.com) si te scoate de sub studio. Baftă!
No avatar
Daniela1990

Mersi de informatie, dar eu ma refeream din punct de vedere legal si juridic ,de exemplu la cine mai exact pot apela tinand cont ca legislatia noastra nu prevede foarte multe referitor la acest domeniu.
No avatar
Buttercup

Daniela1990;23653 wrote: Mersi de informatie, dar eu ma refeream din punct de vedere legal si juridic ,de exemplu la cine mai exact pot apela tinand cont ca legislatia noastra nu prevede foarte multe referitor la acest domeniu.

Depinde strict ce scrie in contractul pe care l-ai semnat. Dacă au clauza prin care dețin control asupra conturilor tale pe termen X, atunci nu, legal sunt acoperiți si ai fost trasă in teapa. Cel mai bine e să mergi cu o copie după contract la un avocat.
Exista si optiunea ca ei sa faca aceste lucruri ilegal, caz in care îi poti acționa în instanță (procesele civile sunt de-a dreptul hilare in romania, cu termen de 1-2 ani până la pronunțare) sau mai simplu, dai mail la toate site-urile cu o dovadă a actului de identitate si ceri închiderea conturilor pe motiv ca studio-ul face abuzuri.
No avatar
Daniela1990

Buttercup;23661 wrote: Depinde strict ce scrie in contractul pe care l-ai semnat. Dacă au clauza prin care dețin control asupra conturilor tale pe termen X, atunci nu, legal sunt acoperiți si ai fost trasă in teapa. Cel mai bine e să mergi cu o copie după contract la un avocat.
Exista si optiunea ca ei sa faca aceste lucruri ilegal, caz in care îi poti acționa în instanță (procesele civile sunt de-a dreptul hilare in romania, cu termen de 1-2 ani până la pronunțare) sau mai simplu, dai mail la toate site-urile cu o dovadă a actului de identitate si ceri închiderea conturilor pe motiv ca studio-ul face abuzuri.

Deci se pare ca nu prea poti face nimic ,stiu ca poti inchide conturile prin mailuri catre suport,voiam sa demonstrez ceva de-asta am tot intrebat daca exista vreo calea legala deoarece chiar nu mi se pare corect sa nu iti inchida conturile doar de frica de a nu te duce la alt studio plus si sa te expedieze cand incerci sa vb cu ei si sa numai zic de atitudinea fata de modele care vor sa plece si in general...
No avatar
Daniela1990

Nu e vorba de studio20 dar ai fost pe aproape :)),mai ai 2 sanse.Nu imi bat neaparat capul cu conturile pur si simplu au fost nesimtiti cu multe si voiam sa vad daca se poate face cv legal.
No avatar
Buttercup

Daniela1990;23663 wrote: Deci se pare ca nu prea poti face nimic ,stiu ca poti inchide conturile prin mailuri catre suport,voiam sa demonstrez ceva de-asta am tot intrebat daca exista vreo calea legala deoarece chiar nu mi se pare corect sa nu iti inchida conturile doar de frica de a nu te duce la alt studio plus si sa te expedieze cand incerci sa vb cu ei si sa numai zic de atitudinea fata de modele care vor sa plece si in general...

Nu prea, multi se acoperă prin clauze scrise cu fontul mic. Asta e atitudinea studio-urilor de obicei, sa te foloseasca cum pot mai bine. Si apoi isi justifica toate aceste acțiuni prin contract, ca l-ai semnat si ai fost de acord atunci, deși multe modele nu stiu in ce se baga inițial si nu prea le explica nimeni niciun paragraf. Dar te rog: "Noi doar respectăm contractul semnat în mod legal", nu mai conteaza de fapt ca ne batem joc de tine si daca a murit capra noastră, trebuie sa te ținem cat mai departe de orice site pe care ai putea face bani. Dacă nu mai faci la noi, sa nu mai faci niciunde. Si cum adică ai pretenția la drepturi daca nu mai lucrezi la noi? Te rog frumos, esti doar o necunoscută acum, nu ne mai deranja.

Cu parere de rau iti spun ca nu esti prima si nici ultima, asa operează ei de când lumea și pământul. Cred ca mai degraba din acest motiv o sa vezi multă lume ca recomanda munca de acasa. Mai bine începi singura mai lent pana te prinzi (deși există informație peste tot pe internet, e doar la o cautare distanța), decat sa fii tratată cu lipsa de respect si sa le mai si dai un comision pentru asta.
Scrie răspuns