LauraT;18138 wrote: Buna tuturor.
Deci eu nu pricep o chestie.
De ce nu e suficienta acea declaratie 212 pentru declararea veniturilor anual ?
De ce e necesar un PFA ?
Am tot citit forumul si gasesc opinii diferite .
Pentru ca conform legii orice activitate cu caracter de continuitate trebuie legalizata si inregistrata la registrul comertului! Declaratia unica(nu se mai numeste 212 de cateva luni cine a fost la ANAF stie) e o declaratie pe propria raspundere tu trebuie sa tii o contabilitate pentru tot ce incasezi ca sa aiba cei de la fisc ce controla!
Confuzia a aparut in urma unui articol scris de Luiza Daneliuc care explica cum poti declara veniturile din anii trecuti{articol repostat pe un alt forum de videochat acum vreo 3 ani) si care a revenit si explicat clar ca orice activitate trebuie declarata si autorizata si ca nu e legal sa lucrezi neautorizat dar se pare ca lumea a ignorat a doua postare si au inregistrat-o doar pe prima! Voi lucrati cum vreti voi pe mine nici nu ma intereseaza! Sincer eu va sfatuiesc sa nu declarati nimic daca nu vreti sa va autorizati pentru ca o sa aveti o sansa sa nu va prinda nimeni in veci! Daca nu va autorizati si continuati sa functionati asa depunand doar declaratia unica 100% o sa vina cineva din urma sa va ia la rost si o s-o incurcati rau, oricum cine a depus macar o singura data o declaratie i s-a spus deja de la ANAF ca trebuie sa se autorizeze ca asa nu poate functiona , problema e ca toata lumea de aici vorbeste din auzite!
Legea e clara simpla si pe intelesul prescolarilor! Trebuie doar sa te informezi! Videochat-ul este reglementat prin mai multe activitari este si cod CAEN pentru servicii de streaming 6311! Sfatul meu e sa platiti consultatie la un contabil care se ocupa cu asa ceva si va va explica totul costa cam 100$ pe ora!
Eu nu mai are rost sa imi bat capul pe subiectul asta cum am reusit eu sa adun toate informatiile singur , sa platesc avocati si contabili sa pierd timp studiind toate modificarile legii puteti face si voi singurei! Daca nu mergeti asa orbeste ca voua oricum nu vi se poate intampla nimic si ca oricum legea e asa cum vreti voi nu cum este in realitate si ca oricum stiti pe cineva care stie pe cineva care cunoaste pe cineva caruia nu i s-a intamplat nimic ca ca declarat sau nu a declarat oricum nu e clar!
Bafta tuturor cu fiscalitatea!
Declaratie ANAF venituri din strainatate.
Nord;18443 wrote: Pentru ca conform legii orice activitate cu caracter de continuitate trebuie legalizata si inregistrata la registrul comertului! Declaratia unica(nu se mai numeste 212 de cateva luni cine a fost la ANAF stie) e o declaratie pe propria raspundere tu trebuie sa tii o contabilitate pentru tot ce incasezi ca sa aiba cei de la fisc ce controla!
Confuzia a aparut in urma unui articol scris de Luiza Daneliuc care explica cum poti declara veniturile din anii trecuti{articol repostat pe un alt forum de videochat acum vreo 3 ani) si care a revenit si explicat clar ca orice activitate trebuie declarata si autorizata si ca nu e legal sa lucrezi neautorizat dar se pare ca lumea a ignorat a doua postare si au inregistrat-o doar pe prima! Voi lucrati cum vreti voi pe mine nici nu ma intereseaza! Sincer eu va sfatuiesc sa nu declarati nimic daca nu vreti sa va autorizati pentru ca o sa aveti o sansa sa nu va prinda nimeni in veci! Daca nu va autorizati si continuati sa functionati asa depunand doar declaratia unica 100% o sa vina cineva din urma sa va ia la rost si o s-o incurcati rau, oricum cine a depus macar o singura data o declaratie i s-a spus deja de la ANAF ca trebuie sa se autorizeze ca asa nu poate functiona , problema e ca toata lumea de aici vorbeste din auzite!
Legea e clara simpla si pe intelesul prescolarilor! Trebuie doar sa te informezi! Videochat-ul este reglementat prin mai multe activitari este si cod CAEN pentru servicii de streaming 6311! Sfatul meu e sa platiti consultatie la un contabil care se ocupa cu asa ceva si va va explica totul costa cam 100$ pe ora!
Eu nu mai are rost sa imi bat capul pe subiectul asta cum am reusit eu sa adun toate informatiile singur , sa platesc avocati si contabili sa pierd timp studiind toate modificarile legii puteti face si voi singurei! Daca nu mergeti asa orbeste ca voua oricum nu vi se poate intampla nimic si ca oricum legea e asa cum vreti voi nu cum este in realitate si ca oricum stiti pe cineva care stie pe cineva care cunoaste pe cineva caruia nu i s-a intamplat nimic ca ca declarat sau nu a declarat oricum nu e clar!
Acum imi e clar .
Multumesc .
Acum imi e clar .
Multumesc .
Buna fetelor. Vreau sa va impartasesc din experienta mea ca stiu ca multe persoane se intreaba despre declaratia 212 sau Pfa. Am luat legatura cu un contabil si am demarat deja infiintarea unui Srl. Daca veniturile pe an nu depasesc 60000 de euro veti plati la stat 3 la suta impozit din banii care va intra in cont. Daca societatea va avea un angajat veti plati 1 la suta impozita la sumele ce va intra lunar in cont plus taxele aferente angajatului. Eu consider ca este convenabil si dormim si linistiti. Activitatea are cod Caen asa ca nu e o problema. Luati legatura cu un contabil, vorbiti deschis despre activitate si nu veti mai sta cu emotii. Sper ca va folosi cuiva postarea mea. O zi buna si spor la banuti!
elena83;18451 wrote: Buna fetelor. Vreau sa va impartasesc din experienta mea ca stiu ca multe persoane se intreaba despre declaratia 212 sau Pfa. Am luat legatura cu un contabil si am demarat deja infiintarea unui Srl. Daca veniturile pe an nu depasesc 60000 de euro veti plati la stat 3 la suta impozit din banii care va intra in cont. Daca societatea va avea un angajat veti plati 1 la suta impozita la sumele ce va intra lunar in cont plus taxele aferente angajatului. Eu consider ca este convenabil si dormim si linistiti. Activitatea are cod Caen asa ca nu e o problema. Luati legatura cu un contabil, vorbiti deschis despre activitate si nu veti mai sta cu emotii. Sper ca va folosi cuiva postarea mea. O zi buna si spor la banuti!
Ce cod Caen ai ales tu?
Ce cod Caen ai ales tu?
I do a thing called What I want.B-)
corina;18540 wrote: Ce cod Caen ai ales tu?
Buna
Eu lucrez ceva timp ca model la Lucky Studio, unde se lucreaza doar legal si pentru a fi linistita din punct de vedere fiscal am decis sa imi deschid un SRL, ceea ce pentru mine a fost cea mai buna varianta, luand in calcul impozitul mic pe care il platesc la stat: 3% din venitul realizat pe trimestru (la trei luni). Obiectul principal de activitate pe care il am eu este 9329 - Alte activitati recreative si distractive n.c.a. . Un SRL este cea mai sigura si mai ieftina varianta pentru noi ca si modele, daca am avea un contract de munca cu 50 % din incasarile noastre am avea de platit la stat un impozit lunar foarte mare, iar pentru a intelege mai bine ce vreau sa spun, am sa va dau si un exemplu concret: la un salar de 5.000 lei net (bani in mana) pe luna, taxele care se platesc catre stat angajat+angajator intr-o luna sunt de 3.740 lei. Sper ca v-a fost de folos postarea mea si ca veti putea lua o decizie mai usor.
Anul 2018
ANGAJAT Lei Euro
Salariu Brut 8548 1841.05
Asigurari Sociale (CAS) 25% 2137 460.26
Asigurari Sociale de Sanatate (CASS) 10% 855 184.15
Deducere personala (DP) 0 0
Impozit pe venit (IV) 10% 556 119.75
Salariu Net 5000 1076.89
ANGAJATOR Lei Euro
Contributie Asiguratorie pentru Munca (CAM) 2.25% 192 41.35
Salariu Complet 8740 1882.4
TOTAL TAXE Lei Euro
Angajatul plateste statului 3548 764.16
Angajatorul plateste statului 192 41.35
Total taxe incasate de stat 3740 805.51
Pentru a plati un salariu net de 5000 lei, angajatorul cheltuie 8740 lei
42.79% Stat
Buna
Anul 2018
ANGAJAT Lei Euro
Salariu Net 5000 1076.89
ANGAJATOR Lei Euro
TOTAL TAXE Lei Euro
42.79% Stat
ALISSIA;21120 wrote: Buna
Eu lucrez ceva timp ca model la Lucky Studio, unde se lucreaza doar legal si pentru a fi linistita din punct de vedere fiscal am decis sa imi deschid un SRL, ceea ce pentru mine a fost cea mai buna varianta, luand in calcul impozitul mic pe care il platesc la stat: 3% din venitul realizat pe trimestru (la trei luni). Obiectul principal de activitate pe care il am eu este 9329 - Alte activitati recreative si distractive n.c.a. . Un SRL este cea mai sigura si mai ieftina varianta pentru noi ca si modele, daca am avea un contract de munca cu 50 % din incasarile noastre am avea de platit la stat un impozit lunar foarte mare, iar pentru a intelege mai bine ce vreau sa spun, am sa va dau si un exemplu concret: la un salar de 5.000 lei net (bani in mana) pe luna, taxele care se platesc catre stat angajat+angajator intr-o luna sunt de 3.740 lei. Sper ca v-a fost de folos postarea mea si ca veti putea lua o decizie mai usor.
Anul 2018
ANGAJAT Lei Euro
Salariu Net 5000 1076.89
ANGAJATOR Lei Euro
TOTAL TAXE Lei Euro
42.79% Stat
Multumesc! Ai si alte coduri secundare sau doar acesta? Si mai am 2 intrebari. Dupa ce iti faci SRL ..banii de la site-uri iti intra direct in contul atasat firmei sau intra in Paxum , Epayments etc...si apoi in firma? Si a doua intrebare: stiu ca acel capital social se deschide in lei dar contul in care se vireaza banii firmei l-ai deschis in lei sau in dolari?
Anul 2018
ANGAJAT Lei Euro
Salariu Net 5000 1076.89
ANGAJATOR Lei Euro
TOTAL TAXE Lei Euro
42.79% Stat
Multumesc! Ai si alte coduri secundare sau doar acesta? Si mai am 2 intrebari. Dupa ce iti faci SRL ..banii de la site-uri iti intra direct in contul atasat firmei sau intra in Paxum , Epayments etc...si apoi in firma? Si a doua intrebare: stiu ca acel capital social se deschide in lei dar contul in care se vireaza banii firmei l-ai deschis in lei sau in dolari?
I do a thing called What I want.B-)
-
Guest
sylvester;24674 wrote: Buna!
Ca si independent...
daca banii intra doar pe paxum si se scot doar de pe card de la atm..cum poate fiscul sa "vada" ce si cum..sau banca trimite rapoarte lunare, etc??
cine stie?
merci!
Buna! Anaful nu poate vedea absolut nimic din ce scoti tu de pe paxum. Nu ai de ce sa iti faci vreo problema in legatura cu asta. Problemele pot aparea daca strangi bani si ii depozitezi intr-un cont al unei banci romanesti.
Ca si independent...
daca banii intra doar pe paxum si se scot doar de pe card de la atm..cum poate fiscul sa "vada" ce si cum..sau banca trimite rapoarte lunare, etc??
cine stie?
merci!
Buna! Anaful nu poate vedea absolut nimic din ce scoti tu de pe paxum. Nu ai de ce sa iti faci vreo problema in legatura cu asta. Problemele pot aparea daca strangi bani si ii depozitezi intr-un cont al unei banci romanesti.
sylvester;24674 wrote: Buna!
Ca si independent...
cine stie?
merci!
Realistic vorbind ANAF-ul stie absolut tot ce se misca! Mai ales cand vine vorba de Paxum companie care a avut in trecut probleme cu fiscul roman si care la cererea fiscului o sa dea absolut orice informatie cer acestia! Acuma ca nu sta fiscul sa monitorizeze toate extragerile de la ATM este partea a doua dar asta nu exclude posibilitatea ca maine sa li se scoale lor sa ia la puricat toate persoanele care retrag bani de pe cardurile Paxum si celelalte care or fi ele!
Pana acum nu s-a intamplat asta nimeni din cei care au astfel de carduri nu a fost intrebati de sanatate! Dar totusi sa nu ne imbatam cu apa rece si sa excludem din start posibilitatea de a fi controlati! Caci ea exista!
Acum exista doar doua posibilitati fie declari tot, fie risti si iti asumi eventualele repercusiuni. E alegerea fiecaruia! Dar sa sustii ca ANAF nu are cum vedea ce faci tu e nerealist si imatur si nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, ANAF-ul in primul rand stie de existenta acestor discutii pe forumuri care sunt publice si sub constanta monitorizare avand in vedere ca videochat-ul este una din cele mai evazioniste industrii din tara, doar studiourile si cateva modele pe ici pe colo isi platesc taxele (taxe care sunt ridicol de mici)! Cand iei o decizie fie buna fie rea trebuie sa ai in calcul toate posibilitatile!
Multa bafta tuturor!
Ca si independent...
cine stie?
merci!
Realistic vorbind ANAF-ul stie absolut tot ce se misca! Mai ales cand vine vorba de Paxum companie care a avut in trecut probleme cu fiscul roman si care la cererea fiscului o sa dea absolut orice informatie cer acestia! Acuma ca nu sta fiscul sa monitorizeze toate extragerile de la ATM este partea a doua dar asta nu exclude posibilitatea ca maine sa li se scoale lor sa ia la puricat toate persoanele care retrag bani de pe cardurile Paxum si celelalte care or fi ele!
Pana acum nu s-a intamplat asta nimeni din cei care au astfel de carduri nu a fost intrebati de sanatate! Dar totusi sa nu ne imbatam cu apa rece si sa excludem din start posibilitatea de a fi controlati! Caci ea exista!
Acum exista doar doua posibilitati fie declari tot, fie risti si iti asumi eventualele repercusiuni. E alegerea fiecaruia! Dar sa sustii ca ANAF nu are cum vedea ce faci tu e nerealist si imatur si nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, ANAF-ul in primul rand stie de existenta acestor discutii pe forumuri care sunt publice si sub constanta monitorizare avand in vedere ca videochat-ul este una din cele mai evazioniste industrii din tara, doar studiourile si cateva modele pe ici pe colo isi platesc taxele (taxe care sunt ridicol de mici)! Cand iei o decizie fie buna fie rea trebuie sa ai in calcul toate posibilitatile!
Multa bafta tuturor!
Live Cams | Live Sex |
-
Guest
Nord;24770 wrote: E alegerea fiecaruia! Dar sa sustii ca ANAF nu are cum vedea ce faci tu e nerealist si imatur si nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, ANAF-ul in primul rand stie de existenta acestor discutii pe forumuri care sunt publice si sub constanta monitorizare avand in vedere ca videochat-ul este una din cele mai evazioniste industrii din tara, doar studiourile si cateva modele pe ici pe colo isi platesc taxele (taxe care sunt ridicol de mici)! Cand iei o decizie fie buna fie rea trebuie sa ai in calcul toate posibilitatile!
Multa bafta tuturor!
Nu știu de unde apareti cu prostiile astea
. Anaf știe totul și poate oricând proba evaziunea fiscala din chat, dar dintr-un motiv sau altul nu face asta, au pești mai mari de prins, probabil magazinele care nu au trecut pe registru 25 de lei. De asemenea, dacă ai venituri în alta tara și datorii în România, în 99% din cazuri Anaful nu are habar, în caz contrar ar trimite cerere sa îți poprire pe salariul. Acum ce am zis e doar logic, o persoana apropiata mie are acces la baza de date a anafului, de asta pot sa fiu sigura ce și cum. Anaful, e la fel de incompetent ca celelalte instituții publice din romania, nu va mai faceți filme cu big brother.
Multa bafta tuturor!
Nu știu de unde apareti cu prostiile astea