90% din studiouri nu functioneaza corect

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
TokensBBY

Am simtit o provocare de la un prieten cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu si am simtit sa scriu aici... I-am spus ca peste 90% din studiouri nu functioneaza corect, el a zis ca in 2018 "s-au desteptat studiourile" iar procentul este undeva la 45%-50%. Hai sa vedem cine are dreptate :)

O sa ma raportez la studiourile din Bucuresti (care au o investitie de minim 70k-200k), evident "joaca" este cam acceasi si in afara Bucurestiului, doar ca sunt cateva diferente: Investitia (chiria, amenajarea etc.), Recrutarea & Mentalitatea modelelor (trebuie sa faci un research atent inainte sa alegi alt oras, alta tara).
In opinia mea, majoritatea "patronilor" de studiouri gresesc din start deoarece nu au experienta in domeniu dar au auzit ca este o afacere profitabila si "norocul" lor ca au un prieten doi care ii ajuta sa il "ridice" pentru un post de manager + un mic procent :)

O sa ma raportez la ownerii de studiouri care NU au o experienta (daca esti owner de studio si ai experienta ca model sau N studiouri sau ambele la un loc TU trebuie sa fii Manager), dar si la cei care au deja studiouri. Problema principala si singura: Acea persoana care este Manager-ul studioului :) Managerul NU lucreaza cu "ce ii da" ownerul... el se ocupa de tot si ISI asuma tot ce se intampla in studio, "jobul" lui principal fiind acela de a construi echipa perfecta.

Managerul trebuie sa aibe experienta (ca model sau sa fii condus in trecut alte studiouri la care a renuntat datorita motivatiei financiare... sa zicem un deal prost facut de la inceput acceptat "de foame"); Managerul trebuie sa tina o stransa legatura cu Modelele si sa le asculte MEREU ce au de spus, sa imbunatateasca sistemul daca este cazul! Modelele platesc toate salariile, Modelele trebuiesc ascultete si intelese!!! Feedback-ul lor conteaza enorm. Cunosc studiouri conduse de modele, cunosc siteuri conduse de modele care merg EXCELENT !!! Managerul trebuie sa cerceteze piata mereu si sa imbunatateasca rezultatele studioului; Managerul trebuie sa tina o stransa legatura cu siteurile cu care colaboreaaza si sa obtina cele mai bune deal-uri, evident dupa ce ia feedback SI de la modele:) Managerul trebuie sa construiasca, sa motiveze si sa fie 24/7 langa echipa.

Managerul trebuie sa se ocupe de buna functionare a studioului, ce inseamna asta?
1. Aspectul Studioului care te ajuta enorm la calitatea recrutarilor si retentia modelelor SAU... S-ar putea sa para ciudat dar am prieteni "pesti" cu studiouri mici in apartamente iar modele fac peste 7-10k+/perioada pentru simplu fapt ca sunt Manageri buni, adica lideri :) ei sunt speciali cu calitati speciale hahaha, dar repet...sunt lideri!!!

2. Recrutarea Modelelor, un proces foarte delicat. (datorita unei concurente enorme au inceput sa puna tot feluri de reclame "BONUS de angajare 5.000$", pentru a le atrage la un interviu cu orice pret...Genul asta de recrutare nu o agreez deloc...gen: "Nimeni nu iti poate oferii ce iti pot promite eu").

3. Staff-ul trebuie compus din: Training TEAM & Marketing TEAM.
Aici este tot treaba Managerului sa ii tina uniti si motivati, sa le gaseasca goal-uri. Am doar doua cuvinte pentru el: LIDER si DISCIPLINA. Managerul trebuie sa isi asculte echipa si sa actioneze ultimul! NU ASA: "Uite trebuie sa facem asta si asta, acum va ascult si pe voi ce aveti de zis". Tu ca Manager trebuie sa iti asculti echipa si pui intrebari sa iti dai seama de ce echipa ta gandeste asa... Un adevarat lider trebuie sa accepte sa ii asculte pe colegii lui si sa invete zilnic ceva nou de la ei. Un Manager de studio trebuie sa faca tot posibilul sa evite cel mai periculos factor care poate "darama" un studio...si acela este BARFA.

3.1 Training TEAM: Managerul trebuie recruteze personal cu experienta in domeniu (nu paznici de mouse pe 1500 ron...ca lasa ca ii inveti tu ce sa faca. PLATESTI un om ca sa te invete EL), sa ofere un salariu care pleace de la minim 3000 ron, si sa creasca in odata cu studioul. Managerul trebuie sa seteze targeturi cat se poate de clare: Ajungem la X in Y luni aveti Z bonus... NU "lasa ca vedem atunci". Legat de relatia Trainer-Model... alt subicet delicat si multe de povestit. Principal este sa te adaptez la fiecare model in parte, sa il asculti si sa il indrumi. Un model nu trebuie sa mearga dupa anumite reguli stricte: "Ridica-te si fa taese", dar evident trebuie sa respecte anumite reguli de baza, care tin de respectul lor fata de membri(arati cheap, atragi cheap). Am citit articolul celor de la JoyStudio legat de relatia Model-Membru...e nice:)

3.2 Marketing TEAM: Managerul trebuie sa recruteze personal cu experienta in domeniu (NU ziaristi, NU bloggeri care scriu despre sex, NU paznici de mouse care stiu sa dea follow si unfollow). Managerul trebuie sa tina strans legatura cu echipa de marketing sa caute mereu variante de promovare pentru modele actuale + variante de recrutare. Sunt zeci de metode prin care poti face asta, daca ai un Manager bun care stie sa asculte si sa indrume. Absolut orice model trebuie sa beneficieze de promovare pe Social Media. De asemea whitelabel-urile pe care lucrati sa fie promovate, pentru ca modelele sa benefiecieze de traffic si comisioane mult mai mari. Sunt multe metode prin care poti promova un model, dar trebuie sa ai pe cineva dispus sa o faca constant.

Dragilor, Owneri si Manageri... Romania este o tara plina de modele frumoase... hai sa nu ne mai batem joc si sa facem acest business cu orice pret... acceptati sa invatati, invatati sa invatati, ca momentan datorita ogoliilor si vanitatii va loviti de o problema grava: Nu stiti ca nu stiti :) Am fost contactat de foarte multe modele: Unde sa ma duc?...ce imi recomanzi?... Nu am avut curaj sa recomand nimic...decat sa faca de acasa... Modelele alearga dintr-un studio in altul...Oare de ce?

Daca gresesc undeva... va rog sa ma contraziceti. Accept sa invat de la oricine:) Momentan, din ce am vazut in jurul meu, raman la ideea ca 90% din studiori nu fac ce trebuie in domeniul acesta delicat :)
No avatar
Guest

Ma bucur sa vad oameni cu atitudine, oameni care au tupeul si sinceritatea sa spuna lucrurilor pe nume.

Frumos subiect, ma bucur sa vad membrii noi,membrii cu aceasta "atitudine" ! ;)

Mult succes in continuare ! :)
No avatar
TokensBBY

Chillyourheart;19439 wrote: De acord cu tine , foarte putine studiouri care chiar se ocupa cu adevarat de modele . Si ai mare dreptate cu tot ce ai zis din pacate si majoritatea modelelor nu inteleg ca in munca lor au nevoie si de un suport tehnic cu experienta sau nu apreciaza sfaturile si rolul unui manager.

Nu am treaba cu nici un studio , eu ofer suport tehnic modelelor independente tocmai pentru ca inteleg ca nu e vorba doar de a sta in fata webului e mult mai multa munca in spate.

Bun pus punctul pe I cand ai zis "paznici de mouse " din pacate cam asta e rolul trainerilor in 'studiourile' de top , tot datorita managentului prost.

Modelele insa nu stiu ca venitul unui studio este undeva intre 10-15% (daca au acea armata de oameni in spate, iar studioul isi plateste toate taxele la stat).Venitul poate creste 20-25% daca modelele sunt indrumate corect si fac banuti, adica daca au o medie constanta de peste 5-6k/perioada. In concluzie daca studiourile se bazeaza pe calitate si nu pe cantitate, vor castiga mult mai mult. Dar totusi... interviuri sunt, modele vin... NU refuzam nici un model... Lasa ca merge si asa :) Dragilor...95% din femei(daca au ambitie, sunt disciplinate, au niste goal-uri bine setate) pot face acest job daca sunt indrumate corect. Media "de viata" unui model de videochat este undeva la 6-7 ani in care pot strange niste banuti sa isi creeze propriul business sau sa isi asigure o batranete linistita :). Cunosc zeci de modele care tarasc jobul asta cu 1.5k-2k la perioada... a cui e vina? A studioului... Lasa ba ca merge si asa :) iei nu dai ...
Scrie răspuns